EUROLEAGUE

Άλμπα - Λιμόζ 89-66

Άλμπα - Λιμόζ 89-66

Μπορεί να άργησε, όμως η Άλμπα πήρε με επιβλητικό τρόπο την πρώτη της νίκη στην Euroleague, καθώς νίκησε με το επιβλητικό 89-66 την Λιμόζ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.

Η Άλμπα μπορεί να έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, όμως έδειξε καλά αντανακλαστικά και φρόντισε από το... καλημέρα να δείξει στην Λιμόζ ότι δεν είχε διάθεση να αφήσει περιθώρια για μία ακόμα ήττα. Οι Γερμανοί κέρδισαν εύκολα με 89-66 τους πρωταθλητές Γαλλίας κι έτσι πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην φετινή διοργάνωση. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε επιθετική πολυφωνία, καθώς 5 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων. Συγκεκριμένα οι Γκίφι, ΜακΛιν, Ρενφρό, Ραντόσεβιτς και Χάμοντς σκόραραν από 18, 18, 15, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τι δήλωσαν οι προπονητές

Ο αγώνας

Ο αγώνας ήταν εξαιρετικά σημαντικός και για τις δύο ομάδες κι αυτό φάνηκε από την αρχή του ματς, καθώς το άγχος κυριαρχούσε στις ενέργειες των παικτών. Οι γηπεδούχοι παρότι με την πλάτη στον τοίχο έμοιαζαν αποφασισμένοι να μην μείνουν για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη κι έτσι ξεκίνησαν δυναμικά τον αγώνα τρέχοντας ένα επιμέρους 6-2 (στο 3'). Επενδύοντας πολλά στην άμυνα οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα φτάνοντας σε double score (10-5 στο 5'). Οι Γερμανοί δεν έμεναν σε αυτό και συνεχίζοντας να συνδυάζουν πάθος και μυαλό σε άμυνα κι επίθεση κατάφεραν να ξεφύγουν με 14-5 (στο 6'). Τζαμάρ Σμιθ και Μπονγού Κολό προσπάθησαν να απαντήσουν για τους φιλοξενούμενους, όμως οι απαντήσεις ήταν άμεσες κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 21-12( στο 10').

Με τους ίδιους προσανατολισμούς στην άμυνα και με τους πρωταθλητές Γαλλίας να δείχνουν σημάδια εκνευρισμού, καθώς τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως θα ήθελαν ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει την αχίλλειο πτέρνα των αντιπάλων τους κι έτσι η διαφορά δεν άργησε να φτάσει στους +14 (26-12 στο 12'). Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν εδραιώσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και παρά τις προσπάθειες του Κάρι και του Μπατίστα έβρισκαν τρόπους να διατηρούν την απόσταση ασφαλείας (33-22 στο 15'). Με το πάθος να ξεχειλίζει στην άμυνα και τους παίκτες της Άλμπα να μην αφήνουν ούτε μπάλα διεκδικήσιμη να πάει χαμένη το σκορ δεν άργησε να φτάσει στους + 15 (39-24 στο 17'). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε τελικά με τη διαφορά στο υψηλότερο σημείο της, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 50-27.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο και οι Γερμανοί συνέχισαν να έχουν "κλειδωμένους" επιθετικά τους αντιπάλους τους κάτι που είχε ως αποτέλεσμα με το... καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά να φτάσει στους 20 (57-27 στο 23'). Οι παίκτες του Ζαν Μαρκ Ντουπράζ έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και πάλευαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη νίκη τους (70-37 στο 28'). Τα υπολειπόμενα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι μεν γηπεδούχοι δεν έδειχναν διάθεση να αυτοκτονήσουν, ενώ οι δε φιλοξενούμενοι έμοιαζαν να έχουν αποδεχτεί την μοίρα τους (77-45 στο 34'). Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 89-66 και την Άλμπα να πανηγυρίζει την πρώτη της φετινή νίκη στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 50-27, 73-41, 89-66.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ