EUROLEAGUE

Χιτσκοκική νίκη της Χίμκι του Μπαρτζώκα επί της Αστανά του Φλεβαράκη

Χιτσκοκική νίκη της Χίμκι του Μπαρτζώκα επί της Αστανά του Φλεβαράκη

Σε ένα ματς που είχε απίθανη εξέλιξη, η Χίμκι του Μπαρτζώκα επικράτησε στις λεπτομέρειες (72-71) της Αστανά του Φλεβαράκη.

Έπεσε από την... Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τη νίκη της Χίμκι επί της Αστανά (72-71), σε ένα παιχνίδι με τρομερή εξέλιξη που κρίθηκε κυριολεκτικά από δυο άστοχες βολές του Ίκε Ουντάνοχ στην εκπνοή της αναμέτρησης. Με μία εύστοχη θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση, με δυο θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του, όμως βρήκε σίδερο δις!

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε πολύ άσχημη εμφάνιση, εκτέλεσε 30 τρίποντα και 23 δίποντα, όμως στο φινάλε ο Αλεξέι Σβεντ έβαλε και κρίσιμο τρίποντο και κρίσιμες βολές πριν τις άστοχες του παίκτη της Αστανά του Φλεβαράκη, που λίγο έλειψε να πετύχει την έκπληξη της χρονιάς.

Ο Σβεντ (24 πόντοι, 5/12 σουτ, 10/11 βολές, 6 ασίστ σε 26 λεπτά) ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, με τους Άντερσον, Τζένκινς, Γκιλ, Ρόμπινσον να προσφέρουν 12, 10, 9 και 8 πόντους αντίστοιχα. Κλέμονς (16 πόντοι, 4/6 τρίποντα) και Κάρτερ (14 πόντοι, 6 ασίστ) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Καζακστάν, με τον Λεωνίδα Κασελάκη να παίζει 30 λεπτά, να σκοράρει 12 πόντους με 3/8 δίποντα και 2/5 τρίποντα, να μαζεύει 4 ριμπάουντ και να μοιράζει 3 ασίστ.

Η έτερη ομάδα της Μόσχας, η ΤΣΣΚΑ, επικράτησε άνετα (94-69) της Ρίγα με τον Κόρι Χίγκινς (17 πόντοι) και τον Γουίλ Κλάιμπερν (13 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ) να ξεχωρίζουν, την ώρα που Χάινς, Φριτζόν, Βέστερμαν και Βοροντσέβιτς έδιναν κι αυτοί βοήθειες. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ έμεινε στα ρηχά (2 πόντοι, 1/9 σουτ, 3 ασίστ σε 17 λεπτά), ενώ ο Άλεξ Πέρεθ με 16 και ο Μάρεκς Μεγέρις με 11 ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας από τη Λετονία.

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ