EUROLEAGUE

Χίμκι: Θέλει να "δέσει" τον Μπούκερ

Χίμκι: Θέλει να "δέσει" τον Μπούκερ
BC KHIMKI / TWITTER

Το συμβόλαιο του Ντέβιν Μπούκερ ολοκληρώνεται, η Χίμκι όμως θέλει να τον κρατήσει για -τουλάχιστον- ακόμη ένα χρόνο. Στασιμότητα στη ρωσική ομάδα, λόγω της EuroLeague.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι αρκετά δύσκολο για τη Χίμκι, η οποία βλέπει τρία πολύ σημαντικά συμβόλαια να ολοκληρώνονται, με τους παίκτες να βρίσκονται στη λίστα κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης. Ο Αλεξέι Σβεντ, ο Άντονι Γκιλ και ο Ντέβιν Μπούκερ έχουν τη δυνατότητα να υπογράψουν όπου επιθυμούν στην offseason, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα τον βαθμό δυσκολίας της αποστολής της ρωσικής ομάδας. Ειδικά από την στιγμή που ουδείς γνωρίζει το ύψος του προϋπολογισμού για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, λόγω του κορονοϊού.

Κι αν για τον Αλεξέι Σβεντ τα πράγματα είναι λίγο - πολύ γνωστά (την ίδια ώρα ο Άντονι Γκιλ θα αποχωρήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), θολό παραμένει το τοπίο για τον Ντέβιν Μπούκερ. Ο αθλητικός ψηλός αποκτήθηκε πέρσι από τη Χίμκι, με την οποία έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στην EuroLeague, έχοντας 11.6 πόντους (με 45.9% στα τρίποντα), 4.8 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά αγώνα.

Όπως εξήγησε ο GM της ρωσικής ομάδας, Πάβελ Αστάκοφ, υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση από την πλευρά της για ανανέωση του συμβολαίου, πλην όμως ουδείς μπορεί να μιλήσει με νούμερα έως ότου αποφασίσει η EuroLeague τι θα γίνει με το υπόλοιπο της φετινής σεζόν. "Ο Ντέβιν είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς, φυσικά δεν θέλουμε να φύγει από την ομάδα. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αυτή την στιγμή, αφού δεν έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις μαζί του" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάβελ Αστάκοφ.

Παρεμπιπτόντως, εκτός όλων των άλλων, η Χίμκι δεν γνωρίζει αν θα βρίσκεται στην EuroLeague το 2020/21, αφού δεν έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση, εξασφαλίζοντας έως τώρα την παρουσία της σε αυτή μέσω της VTB League, η οποία όμως φέτος διεκόπη λόγω του κορονοϊού.

Photo Credits: BC Khimki / Twitter

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ