EUROLEAGUE

Χίμκι: Ο Σβεντ δεν σταματούσε να σουτάρει και έκανε... ρεκόρ!

Χίμκι: Ο Σβεντ δεν σταματούσε να σουτάρει και έκανε... ρεκόρ!

Ο Αλεξέι Σβεντ έπαιρνε το ένα σουτ μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να "γράψει" ρεκόρ στην ιστορία της EuroLeague, βάζοντας μάλιστα το όνομά του ψηλά στη λίστα δύο διαφορετικών κατηγοριών που αφορούν τα περισσότερα σουτ σε ένα παιχνίδι!

Ο Αλεξέι Σβεντ τελείωσε το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 36 πόντους, μία παραγωγική επίδοση με την οποία κατάφερε να κάνει και ρεκόρ καριέρας στους πόντους. Για να γίνει, όμως, κάτι τέτοιο ο ηγέτης της Χίμκι χρειάστηκε να πάρει 31 σουτ! Συγκεκριμενα, ο Ρώσος γκαρντ είχε 3/10 δίποντα, 7/21 τρίποντα και 9/13 βολές.

Με τα 21 τρίποντα που εκτέλεσε, ο Σβεντ έκανε ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού είναι τα περισσότερα που έχει εκτελέσει παίκτης σε ένα παιχνίδι! Μέχρι πρότινος, τα περισσότερα τα ειχε ο Τόμας Κελάτι, ο οποίος είχε εκτελέσει 19 στο παιχνίδι της Ουνικάχα Μάλαγα κόντρα στη Ρόμα για το Top-16 του 2009. Ο Σβεντ εκτέλεσε δύο παραπάνω απέναντι στον Ολυμπιακό και έτσι έχει αυτός τα περισσοτερα σε ένα ματς.

Παράλληλα, τα 31 σουτ που επιχείρησε συνολικά εντός παιδιάς ο Σβεντ αποτελούν την δεύτερη επίδοση στην ιστορία της EuroLeague! Για την ακρίβεια, τα περισσότερα σουτ που έχει εκτελέσει ένας παίκτης σε ένα παιχνίδι της EuroLeague μέχρι σήμερα τα έχει ο Γιόσιπ Σέσαρ της Τσιμπόνα, ο οποίος είχε εκτελέσει 33 σουτ στο παιχνίδι απέναντι στη Μπολόνια για τα playoffs της σεζόν 2000-01. Πλέον τον ακολουθεί ο Ρώσος, που πήρε 31 στο ΣΕΦ.

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ