EUROLEAGUE

Χίμκι: Ο Κουρτινάιτις έβγαλε στη σέντρα τον Σβεντ

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η σχέση του Ρίμας Κουρτινάιτις με τον Αλεξέι Σβεντ φαίνεται πως δεν είναι στο καλύτερο σημείο, με τις δηλώσεις του προπονητή της Χίμκι να εκθέτουν δημόσια τον ηγέτη της ρωσικής ομάδας.

Στο τελευταίο παιχνίδι του 2019, η Χίμκι ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Βιλερμπάν, σε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +17 στη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, πολύ γρήγορα όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο σημείο να διεκδικούν επί ίσοις όροις τη νίκη. Με τον Αλεξέι Σβεντ στον πάγκο, η Χίμκι έκανε εντυπωσιακή ανατροπή, βρέθηκε να έχει κατοχή για να κερδίσει, αλλά ο Ρίμας Κουρτινάιτις δεν πέρασε στο παρκέ τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας του.

Την επομένη, στη Λιθουανία έκαναν λόγο για διένεξη ανάμεσα στους δύο άνδρες, που οδήγησε στον παραγκωνισμό του Αλεξέι Σβεντ στο κλείσιμο της αναμέτρησης με τη Βιλερμπάν.

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, η σχέση των δύο ανδρών φαίνεται να βρίσκεται πάλι σε... τέλμα. Κι αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από τις λέξεις που χρησιμοποίησε ο Ρίμας Κουρτινάιτις μετά την ήττα -προ διημέρου- από τη Μακάμπι, σε ένα παιχνίδι που η ρωσική ομάδα είδε το προβάδισμα να χάνεται και τις επιλογές των τελευταίων λεπτών να είναι κάκιστες.

Στην πιο κρίσιμη κατοχή του αγώνα (με τη διαφορά στο +2 υπέρ της Μακάμπι), με 1'01'' για το τέλος, ο Ρίμας Κουρτινάιτις κάλεσε τάιμ άουτ, με τον Αλεξέι Σβεντ να εκτελεί για τρεις πάνω σε άμυνα -και δη αυτή του Οθέλο Χάντερ- από τα οκτώ μέτρα. Κι ας είχε 3/11 τρίποντα μέχρις εκείνο το σημείο, ο γκαρντ της Χίμκι δεν δίστασε να εκτελέσει για δωδέκατη φορά από την περιφέρεια. Αστόχησε κι έτσι οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για νίκη.

Τι είπε ο Ρίμας Κουρτινάιτις αναφορικά με αυτή τη φάση; " Δώσαμε την μπάλα στον Αλεξέι για να παίξει ένας με έναν, όχι για να σουτάρει από την περιφέρεια, αλλά να πάει μέχρι μέσα γιατί είναι πιο γρήγορος (από τον Οθέλο Χάντερ). Εντάξει, πήρε άλλη απόφαση. Έβαλε κάποια καλάθια, αλλά έχασε πολλά περισσότερα" τόνισε χαρακτηριστικά, σε μια προφανή ένδειξη ότι άλλα ειπώθηκαν στο τάιμ άουτ, κι άλλα έγιναν.

Η Χίμκι μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή της VTB League, πλην όμως στην EuroLeague δεν έχει σταθερή απόδοση, γεγονός που δεν της δίνει προβάδισμα για πρόκριση στα playoffs.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ