EUROLEAGUE

Τεράστια μεταγραφή η Χίμκι, πήρε τον Τόμας Ρόμπινσον!

Τεράστια μεταγραφή η Χίμκι, πήρε τον Τόμας Ρόμπινσον!

Σπουδαία κίνηση ολοκλήρωσε η Χίμκι, που απέκτησε τον Τόμας Ρόμπινσον, έναν ψηλό που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη EuroLeague.

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, το όνομά του ακούστηκε για τη Φενέρμπαχτσε που αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Έκπε Ούντο. Ο Τόμας Ρόμπινσον μίλησε με τους Πρωταθλητές Ευρώπης, όμως έκανε πίσω γιατί ήθελε να συνεχίσει στο ΝΒΑ. Ήθελε μια ευκαιρία για να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ένας από τους κορυφαίους ριμπάουντερ της λίγκας, περίμενε υπομονετικά τους Boston Celtics να του τη δώσουν, όμως λίγο πριν "βγει" ο Σεπτέμβριος κατάλαβε ότι ο χρόνος άρχιζε να πιέζει ασφυκτικά. Με τις ανοιχτές θέσεις στο ΝΒΑ να είναι ελάχιστες και τους free agents πολλαπλάσιους, ο Ρόμπινσον άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης και σήμερα, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, συμφώνησε με τη Χίμκι που ολοκλήρωσε μία από τις πλέον εντυπωσιακές μεταγραφές της offseason.

Ο 26χρονος ύψους 2μ.08 αθλητής μπορεί να παίξει και στις δυο θέσεις της front line, όμως στη EuroLeague θα είναι σέντερ. Είναι σπουδαίος ριμπάουντερ, ήταν η πέμπτη επιλογή στο Draft του 2012 όταν οι Sacramento Kings είδαν στο πρόσωπό του έναν πενταδάτο ψηλό που θα πλαισιώσει τον DeMarcus Cousins, πέρασε από τους Rockets, τους Blazers, τους Sixers, τους Nets και τους Lakers αλλά δεν βρήκε πουθενά μια πραγματικά καλή κατάσταση και έκανε κι αυτός λάθη. Πέταξε τις ευκαιρίες του, όμως ήλπιζε φέτος το καλοκαίρι ότι θα βρει θέση σε κάποιο roster και έναν σημαντικό ρόλο ώστε " να γίνω ένας από τους πέντε κορυφαίους ριμπάουντερ του ΝΒΑ", όπως έλεγε.

Σε 313 αγώνες στην κορυφαία μπασκετική λίγκα του πλανήτη, ο Ρόμπινσον έχει μέσους όρους 4.9 πόντων και 4.8 ριμπάουντ ανά μόλις 13.4 λεπτά συμμετοχής. Per 36 minutes, σε μια κατηγορία που οι Αμερικανοί κοιτάζουν πάντα με ενδιαφέρον, οι μέσοι όροι του ανεβαίνουν στους 13.1 πόντους και τα 12.9 "σκουπίδια". Πλέον, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει τρομερό υλικό τόσο στην περιφέρεια, όσο και στη ρακέτα όπου θα υπάρχουν οι έμπειροι Μόνια, Σοκόλοφ, αλλά και οι εκρηκτικοί Μάλκολμ Τόμας - Ρόμπινσον που αν προσαρμοστούν, θα κάνουν σπουδαία σεζόν.

Πλέον, το roster της Χίμκι διαμορφώνεται ως εξής:

Guards: Σβεντ, Μάρκοβιτς, Τζένκινς, Βιάλτσεφ, Ζαΐτσεφ

Forwards: Άντερσον, Μόνια, Τόμας, Γκιλ, Ζούμπκοφ

Centers: Ρόμπινσον, Πατέεφ, Σοκόλοφ, Τοντόροβιτς

Τη συμφωνία της Χίμκι με τον Ρόμπινσον ανέδειξε ο ρεπόρτερ David Pick.

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ