EUROLEAGUE

Χίμκι: Τελειώνει ο Μπαρτζώκας, επιστρέφει ο Κουρτινάιτις

Χίμκι: Τελειώνει ο Μπαρτζώκας, επιστρέφει ο Κουρτινάιτις

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου στην Χίμκι, με την ρωσική ομάδα να σκοπεύει να τον αντικαταστήσει με τον παλιό της γνώριμο, Ρίμας Κουρτινάιτις.

Στην πόρτα της εξόδου βρίσκεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην Χίμκι. Όπως αποκάλυψε ο Λιθουανός δημοσιογράφος Ντομάτας Ουρμπόνας, η Χίμκι αποφάσισε να βάλει τέλος στην συνεργασία της με τον Έλληνα τεχνικό και την θέση του αναμένεται να πάρει ο Ρίμας Κουρτινάιτις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βρισκόταν στον πάγκο της Χίμκι από το καλοκαίρι του 2017. Την περσινή σεζόν (2017/18) είχε εξαιρετική παρουσία, με την ρωσική ομάδα να προκρίνεται στα playoffs της EuroLeague, και να φτάνει μέχρι τον τελικό της VTB League, όπου έχασε τον τίτλο από την ΤΣΣΚΑ.

Την φετινή σεζόν, ωστόσο, οι τραυματισμοί βασικών παικτών, με σημαντικότερο αυτόν του Αλεξέι Σβεντ στο χέρι, είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει πίσω η Χίμκι στην κούρσα της εισόδου στην 8αδα στην EuroLeague, αφού έπειτα από 19 αγώνες έχει ρεκόρ 7-12 και βρίσκεται στην 13η θέση. Το γεγονος αυτό φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις αποφάσεις που κλήθηκαν να πάρουν οι Ρώσοι.

Όσον αφορά τον Κουρτινάιτις, ο οποίος παρουσιάζεται ως το απόλυτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Μπαρτζώκα, πρόκειται για έναν παλιό γνώριμο των Ρώσων. Ο λόγος είναι ότι στο παρελθόν είχε καθίσει στον πάγκο της ομάδας για μία πενταετία, από το 2011 έως και το 2016.

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ