EUROLEAGUE

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο "βλέπει" πιθανότητα επιστροφής του Αλέξι Σβεντ στο ΝΒΑ

EUROLEAGUE / ×ÉÌÊÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ×ÉÌÊÉ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σίγουρος ότι ο Αλέξι Σβεντ θα έχει φέτος προτάσεις από το ΝΒΑ δήλωσε ο Σέρτζιο Σκαριόλο, αν και εκτίμησε πως στο τέλος ο Ρώσος σούπερ σκόρερ θα αποφασίσει να μείνει στη Ρωσία.

Εχουν περάσει μερικές εβδομάδες από τη μέρα που ο Όμπραντ Φίμιτς, ο ατζέντης του Αλέξι Σβεντ, εξήγησε ότι ο πελάτης του έχει στο μυαλό του το ενδεχόμενο να επιστρέψει στο ΝΒΑ και τώρα ο Σέρτζιο Σκαριόλο εξηγεί ότι ο Ρώσος σούπερ σκόρερ της Χίμκι θα έχει επιλογές σε περίπτωση που θέλει να αποχωρήσει από τη Χίμκι.

" Νομίζω πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δούμε τον Σβεντ να αποχωρεί για το ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Έχει δείξει με συνέπεια ότι ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο, θα βρει καλές ευκαιρίες. Θα το κάνει όμως; Στη Χίμκι είναι ο σταρ της ομάδας, μιας ομάδας χτισμένης γύρω του. Πολλοί ονειρεύονται μια τέτοια κατάσταση. Νομίζω πάντως ότι θα μείνει στη Ρωσία" είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ισπανίας και assistant coach των Τορόντο Ράπτορς στην Izvestia .

Στα 31 του πλέον, ο Σβεντ έχει παίξει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το 2006 έως το 2012 με δύο μικρές παύσεις για τη Χίμκι και τη Ντινάμο Μόσχας, συνέχισε στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς από το 2012 έως το 2014, έπαιξε στους Σίξερς, τους Ρόκετς και τους Νικς από το 2014 έως το 2015 και στη συνέχεια γύρισε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Χίμκι. Σε 182 αγώνες στο ΝΒΑ είχε 7.4 πόντους από 42% στο δίποντο, 31% στο τρίποντο και 76% στις βολές μαζί με δύο ριμπάουντ και 2.5 ασίστ ανά 18 λεπτά συμμετοχής, ενώ φέτος μέτρησε 21.4 πόντους από 47% στο δίποντο, 33% στο τρίποντο και 89% στις βολές με 2.7 ριμπάουντ και 6.2 ασίστ σε 26 αγώνες της EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ