EUROLEAGUE

Ο Μπαρτζώκας στάθηκε στον Καλάθη, ο Τζένκινς στο… ΟΑΚΑ

Ο Μπαρτζώκας στάθηκε στον Καλάθη, ο Τζένκινς στο… ΟΑΚΑ
EUROKINISSI

Γιώργος Μπαρτζώκας και Τσαρλς Τζένκινς μίλησαν για την αναμέτρηση της Χίμκι με τον Παναθηναϊκό (23/02, 19:30), με τον Έλληνα τεχνικό να κάνει ειδική μνεία στον Νικ Καλάθη.

Η Χίμκι έχει μπροστά της την ευκαιρία να πιάσει τον Παναθηναϊκό στις νίκες. Οι Ρώσοι με ρεκόρ 13-9 υποδέχονται τους "πράσινους" του 14-8 στην επανέναρξη της EuroLeague, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναλύει τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ του "Τριφυλλιού" τις τελευταίες ημέρες και να στέκεται παράλληλα στον Νικ Καλάθη.

" Φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα Final 4 φέτος. Επίσης, πρόσθεσαν δύο παίκτες, τον Μάικ Τζέιμς και τον Έιντριαν Πέιν. Επομένως, πρόσθεσαν ποιότητα και αθλητικότητα. Τώρα έχουν μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ τους. Αρχικά, πρέπει να καταλάβουμε τι είδους ομάδα έχουν και πως θέλουν να παίξουν. Για εμένα, είναι σημαντικό πως ο Καλάθης είναι ο καλύτερος δημιουργός της EuroLeague με 8.5 ασίστ ανά παιχνίδι. Βελτιώνει το παιχνίδι του καθενός. Φυσικά, θα είναι μία ειδική κατάσταση το πως θα τον αντιμετωπίσουμε στην άμυνα. Από εκεί και πέρα έχουν διαφορετικούς παίκτες. Τα έχουν όλα αυτή τη στιγμή. Είναι σημαντικό παιχνίδι, επειδή παίζουμε στην έδρα μας. Θα έλεγε πως είναι κομβικής σημασίας ματς. Πρέπει να παίξουμε σκληρά, αν θέλουμε να τα καταφέρουμε", ανέφερε ο Έλληνας τεχνικός.

Από τη μεριά του, ο Αμερικανός γκαρντ, Τσαρλς Τζένκινς, συμπλήρωσε: " Ως ομάδα, είχαμε μία καλή εβδομάδα παραγωγικής προπόνησης κι ετοιμαστήκαμε όπως πρέπει γι' αυτό το σημαντικό παιχνίδι. Παίζουν καλά. Δεν ξεχνάμε τι έγινε στο ΟΑΚΑ (σ.σ. ήττα με 65-93 για τη Χίμκι). Νομίζω πως αυτό αποτελεί κίνητρο για όλους μας, να αποδείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί κόντρα σε μία ομάδα όπως αυτή. Θέλω να πω ότι έχουμε ήδη σημαντικές νίκες, ωστόσο εκεί μας νίκησαν πολύ άνετα. Γι' αυτό πιστεύω πως είναι μία σπουδαία ευκαιρία για τον καθένα ξεχωριστά να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι στις καλύτερες ομάδες της EuroLeague. Πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη".

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ