EUROLEAGUE

Νέα σπουδαία μεταγραφή από τη Χίμκι που πήρε τον Τζέιμς Άντερσον

Νέα σπουδαία μεταγραφή από τη Χίμκι που πήρε τον Τζέιμς Άντερσον

Παίκτης της Χίμκι έγινε για τα επόμενα δυο χρόνια ο Αμερικανός περιφερειακός Τζέιμς Άντερσον, που πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Νταρουσάφακα.

Μετά από μια καλή, αλλά όχι και σούπερ χρονιά στην Τουρκία με τη φανέλα της Νταρουσάφακα, ο Τζέιμς Άντερσον αποχαιρέτησε την Κωνσταντινούπολη και πήγε πιο βόρεια, για να υπογράψει διετές συμβόλαιο στην Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα που δυνάμωσε ακόμη περισσότερο την περιφερειακή της γραμμή.

Ο 28χρονος ύψους 1μ.98 αθλητής που αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ και ως σμολ φόργουορντ, έπαιξε για τρεις σεζόν στο Πανεπιστήμιο Oklahoma State, πέρασε από τους San Antonio Spurs, τους Houston Rockets και τους Philadelphia 76ers, πριν έρθει το 2014 στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ζάλγκιρις Κάουνας. Έναν χρόνο αργότερα, το 2015 δηλαδή, επέστρεψε στις ΗΠΑ για να παίξει στους Sacramento Kings ενώ τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στη Νταρουσάφακα υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ (9.2 πόντοι με 67.3% στις βολές, 46.3% στα δίποντα και 34.6% στα τρίποντα, 3.6 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ ανά 22.3 λεπτά σε 34 αγώνες της EuroLeague).

Κορυφαία χρονιά στην επαγγελματική καριέρα του Άντερσον ήταν η περίοδος 2013-14, όταν με τη φανέλα των 76ers είχε 10.1 πόντους (53% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα, 72.6% στις βολές), 3.8 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ ανά 28.9 λεπτά σε 80 αγώνες (62 συμμετοχές στη βασική πεντάδα).

Στην περιφερειακή γραμμή της Χίμκι ο Τζέιμς Άντερσον θα βρει τους Τσαρλς Τζένκινς, Στέφαν Μάρκοβιτς, Αλεξέι Σβεντ, Βιάτσεσλαβ Ζάιτσεφ, Ιγκόρ Βιάλτσεφ.

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ