EUROLEAGUE

Μπαρτζώκας: "Είχα λόγο στις μεταγραφές της Χίμκι"

Μπαρτζώκας: "Είχα λόγο στις μεταγραφές της Χίμκι"

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για πρώτη φορά ως προπονητής της Χίμκι, εξηγώντας τι είναι αυτό που τον έπεισε να επιστρέψει στη Ρωσία. Πως σχολίασε τις μεταγραφικές κινήσεις της ρωσικής ομάδας.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του από τη Χίμκι , ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της ρωσικής ομάδας. Ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στο πως προέκυψε ο "γάμος" με τη φιναλίστ της VTB League, εξήγησε το μεταγραφικό πλάνο και τόνισε πως η παρουσία των "κυανοκίτρινων" στην Turkish Airlines EuroLeague έπαιξε ρόλο στο να πει το "ναι".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη μετακίνησή του στη Χίμκι: "Έμαθα για το ενδιαφέρον της Χίμκι πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Το γεγονός ότι υπέγραψα με την ομάδα είναι μία καλή ευκαιρία για μένα. Η δουλειά μου στην Μπαρτσελόνα ολοκληρώθηκε και φυσικά το γεγονός πως η Χίμκι θα είναι στην EuroLeague την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο έπαιξε ρόλο στην απόφασή μου. Για μένα, είναι μία νέα πρόκληση, γιατί η Χίμκι είναι ένας μεγάλος σύλλογος, όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά γενικά στην Ευρώπη. Πέραν αυτού, έχω εργαστεί στο παρελθόν στη χώρα και θυμάμαι με πολύ ευχάριστο τρόπο όσα έζησα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν".

Για τις προσθήκες των Στέφαν Μάρκοβιτς, Τσαρλς Τζένκινς και Αντρέι Ζούμπκοφ: "Η απόκτησή τους έγινε κατόπιν συζήτησης που είχα με τον σύλλογο. Ήμασταν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ομάδα, γι αυτό μην σκεφτεί κάποιος ότι οι μεταγραφές έγιναν χωρίς την έγκριση του προπονητή. Για να πω περισσότερα, ήθελα πάρα πολύ τον Στέφαν Μάρκοβιτς πέρσι στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του. Ο Τσαρλς Τζένκινς είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει παιχνίδια, τον είδα πέρσι πολύ στην EuroLeague. Όσον αφορά τον Αντρέι Ζούμπκοφ, δουλέψαμε μαζί στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, οπότε τον ξέρω καλά και γνωρίζω τί μπορεί να προσφέρει".

Για τον Αλεξέι Σβεντ: "Συμφωνώ με όσους τον θεωρούν τον καλύτερο παίκτη στη Ρωσία. Όλοι ξέρουν για τι ταλέντο μιλάμε. Δεν χρειάζεται να είσαι γνώστης για να το αντιληφθείς, έχει τρομερές δυνατότητες και είναι απαραίτητος για την ομάδα. Ταυτόχρονα όμως, είναι πολύ σημαντική η χημεία στην ομάδα. Είναι συλλογικό όλο αυτό που γίνεται, οπότε χρειάζονται όλοι".

Για το πότε θα μετακομίσει στη Ρωσία: "Σχεδιάζω να έρθω σύντομα, θέλω να αφοσιωθώ απόλυτα στη δουλειά μου. Είναι απαραίτητο να έχω επαφή με τους παίκτες, να τους δω από κοντά. Θέλω να μιλήσω με τους άλλους προπονητές και να παρακολουθήσω ξανά όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια της Χίμκι από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Είναι απαραίτητο να δουλέψουμε εντατικά για να βελτιωθεί η σύνθεση της ομάδας. Μέχρι στιγμής αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου".

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ