EUROLEAGUE

Η Χίμκι δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί

Η Χίμκι δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί
EUROLEAGUE.NET

Το χειρότερα κρυμμένο μυστικό στην φετινή EuroLeague είναι ότι η Χίμκι έχει ρόστερ επιπέδου Final Four. Μετά το “διπλό” στη Μαδρίτη αυτό το μυστικό αποκαλύφθηκε όμως σε όλους.

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό για την EuroLeague, με την Χίμκι να έχει ηττηθεί μάλλον εύκολα, o Γιώργος Μπαρτζώκας δεν άντεξε στην συνέντευξη τύπου και ξέσπασε : “ Δεν μου αρέσει που όλοι λένε ότι η Χίμκι είναι φαβορί για το Final Four. Αυτές είναι μ@λ@κίες, είναι για ηλίθιους! Υπάρχουν 10-12 ομάδες με περισσότερη εμπειρία από εμάς, σε παίκτες, σε παράγοντες, σε όλα”.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν είναι χαζός. Τουναντίον. Ήξερε τον θόρυβο που είχε δημιουργήσει η ομάδα του. Ήξερε ότι σιγά-σιγά οι “ψίθυροι” είχαν αρχίσει να γίνονται “φωνές”: Αυτή η Χίμκι είναι χτισμένη για να φτάσει μέχρι το Final Four. Η ήττα λοιπόν από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για αυτόν για να αποσυμπιέσει τους παίκτες του.

Κατά κάποιον τρόπο αυτή η ήττα θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν καλύτερη και από νίκη για την Χίμκι, αφού και οι παίκτες “προσγειώθηκαν” και ο προπονητής τους μπόρεσε να τους αποφορτίσει. Μόνο που τώρα θα έχει ακόμα πιο δύσκολο έργο. Γιατί, πλέον, η Χίμκι δεν μπορεί να... κρυφτεί.

Το "διπλό" στη Μαδρίτη τη "μεγαλώνει"

Η Χίμκι δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί
EUROLEAGUE.NET


Η Χίμκι πήγε στη Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ, η οποία μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής ήταν μία από τις δύο ομάδες της EuroLeague που αγνοούσαν την ήττα. Η άλλη είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μπαρτζώκα λοιπόν μπήκε στο παρκέ ως αουτσάιντερ. Μόνο ως τέτοιο δεν έπαιξε όμως, κυριαρχώντας ανά διαστήματα στο παρκέ πριν πάρει μία σπουδαία νίκη με 86-80 . Κοινώς, δεν την “εκλεψε” τη νίκη. Την πήρε στα ίσα.

Πολλοί μπορούν να σταθούν στις απουσίες του Κούζμιτς και βέβαια του Γιουλ (που λείπει από το ξεκίνημα της σεζόν) και το γεγονός ότι αγωνίστηκε με ίωση ο Ντόντσιτς. Οι τραυματισμοί όμως είναι και αυτοί μέρος της σεζόν, ενώ και η Χίμκι δεν είναι πλήρης, αφού παραμένει τραυματίας ο Τάιλερ Χάνεϊκατ, ο οποίος σίγουρα θα ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο μόλις πατήσει παρκέ.

Υποτιμά την Χίμκι η αναφορά στους τραυματίες της Ρεάλ όταν η ρωσική ομάδα έχει ξεκινήσει την σεζόν στην EuroLeague με ρεκόρ 4-1. Ένα ξεκίνημα που μόνο τυχαίο δεν είναι, με την Χίμκι να αποδεικνύει του λόγου το αληθές με το “διπλό” στη Μαδρίτη. Ένα “διπλό” που τη μεγαλώνει ως μέγεθος και μαζί αυξάνει τις απαιτήσεις.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η Χίμκι δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί
EUROLEAGUE.NET


Η πρώτη 5αδα αγώνων της Χίμκι στην EuroLeague περιελάμβανε τρία σερί εντός έδρας παιχνίδια κόντρα σε ομάδες της μεσαίας ταχύτητας (Βαλένθια, Ζαλγκίρις, Ερυθρός Αστέρας) και δύο εκτός έδρας αποστολές κόντρα σε μεγαθήρια (Ολυμπιακός, Ρεάλ). Και η ρωσική ομάδα ανταποκρίθηκε μία χαρά. Τώρα ωστόσο είναι που καλείται να αρχίσει να χτίζει πάνω στο καλό της ξεκίνημα.

Η επόμενη 5αδα αγώνων της Χϊμκι περιλαμβάνει τρία εντός έδρας παιχνίδια (Μπασκόνια, Μακάμπι, Μπάμπεργκ) και δύο εκτός έδρας αγώνες σε δύσκολες έδρες (Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε). Δεν είναι ακριβώς δηλαδή και... βόλτα στο πάρκο αυτό το πρόγραμμα.

Η Χίμκι ξέρει βέβαια τι πρόκειται να αντιμετωπίσει. Για αυτό τον λόγο εξάλλου έχει στελεχώσει ένα ρόστερ που υπό προϋποθέσεις μπορεί να φτάσει μέχρι και σε ροτέισον 10-11 παικτών, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Αυτό που θα πρέπει όμως τώρα να αντιμετωπίσει είναι και οι αυξημένες απαιτήσεις.

Το “διπλό” στη Μαδρίτη είχε ω αποτέλεσμα να ξυπνήσει αρκετός κόσμος. Πλέον όλοι περιμένουν την Χίμκι και δεν την θεωρούν απλώς μία ακόμα ρωσική ομάδα με μεγάλο μπάτζετ που έχει “ταβάνι”. Μένει να φανεί αν η παρέα του Αλεξέι Σβεντ θα καταφέρει να αντέξει πλέον όλη αυτή την προσοχή του κόσμου.

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ