EUROLEAGUE

Η συγκινητική προσωπική ιστορία του Γκιλ πίσω από το "13"

Η συγκινητική προσωπική ιστορία του Γκιλ πίσω από το "13"

Ο Άντονι Γκιλ αποκάλυψε γιατί πήρε το "13" στη Χίμκι, αποκαλύπτοντας την συγκινητική οικογενειακή ιστορία που αφορά στη μητέρα του (VIDEO).

Ο Άντονι Γκιλ είναι πρωτάρης στην EuroLeague, αλλά μόνο ως τέτοιος δεν παίζει. Έχει μεγάλη επίδραση στο αμυντικό παιχνίδι της Χίμκι, είναι από τους καλύτερους παίκτες της φέτος κι ένας καλός λόγος για να... σκεφτεί κάποιος να διεισδύσει στη ρωσική ρακέτα.

Λίγες ώρες πριν από το τελευταίο παιχνίδι της regular season (εκτός έδρας με την Μπαρτσελόνα), ο 25χρονος φόργουορντ μίλησε στην κάμερα της EuroLeague TV. Κι έτσι, μία... τετριμμένη ερώτηση για τον λόγο που επέλεξε το "13" ως αριθμό φανέλας καταλήγει σε μια κατάθεση ψυχής.

" Το "13" είναι πολύ σημαντικό για μένα γιατί τότε διαγνώστηκε η μητέρα μου διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος. Οπότε για εμένα και την οικογένεια μου ήταν κάτι πολύ μεγάλο στη ζωή μας. Όλοι στην οικογένεια έχουμε σχετικό τατουάζ στην πλάτη, για να την τιμήσουμε. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και είναι ο τρόπος που έχουμε αποφασίσει να υποστηρίξουμε την μητέρα μας", ήταν η αρχική του τοποθέτηση. Μερικές κουβέντες που επαναφέρουν άπαντες στην πραγματικότητα, αφήνοντας στην άκρη την αίγλη και τον πακτωλό χρημάτων που εισπράττουν τα αστέρια της EuroLeague.

Όπως εξήγησε ο ίδιος " το να είμαι ικανός να εκπροσωπώ την οικογένειά μου και όσα έχει περάσει είναι σημαντικό για μένα. Δεν με απασχολεί ότι ο κόσμος δεν ξέρει την ιστορία, ξέρω εγώ τι σημαίνει. Όσοι είναι κοντά μου, ξέρουν επίσης. Με βλέπει στο παρκέ και είναι περήφανη, οπότε αυτό με κάνει και εμένα. Είναι μεγάλο βήμα για μένα να βρίσκομαι στην EuroLeague, έχοντας την ευκαιρία να παίξω με τους καλύτερους".

Η συγκινητική προσωπική ιστορία του Γκιλ πίσω από το "13"

Εδώ, έχω μαζί τη γυναίκα και το παιδί μου, μαζί με το σκυλί μας. Περνάμε πολύ ωραία, το απολαμβάνουμε. Η κόρη μου είναι μόλις πέντε μηνών, οπότε είναι σπουδαία εμπειρία να είμαστε όλοι μαζί και να την προσέχουμε", σχολίασε επ' αυτού ο Άντονι Γκιλ.

Για τον ίδιο μίλησαν τόσο ο Αλεξέι Σβεντ όσο κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με τον πρώτο να επισημαίνει ότι πρόκειται για έναν παίκτη που " είναι πολύ αθλητικός, μπορεί να καρφώσει πάνω από κόσμο εντυπωσιακά και να σουτάρει και τρίποντα, μπορεί να ντριμπλάρει και να παίξει καλή άμυνα. Είναι παντού στο παρκέ. Όλοι θέλουν ένα τέτοιο συμπαίκτη, μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Λέει πολλά αστεία, είναι μεγάλος πλακατζής".

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Χίμκι σχολίασε ότι " είναι νέος, θετικός, αθλητικός και φέρνει πάντα θετική ενέργεια στην ομάδα. Όλοι τον αγαπούν".

Ως επιμύθιο, ο 25χρονος φόργουορντ της ρωσικής ομάδας κατέγραψε τις σκέψεις του για το άθλημα που έχει κάνει επάγγελμα, λέγοντας: " Η ζωή είναι πολύ μικρή για να νευριάζεις με ένα χαμένο παιχνίδι. Φυσικά το παίρνω σοβαρά γιατί είναι η δουλειά μου, από την άλλη όμως ξέρω πως αυτό είναι ένα δώρο που μου δόθηκε και για αυτό θέλω να το διασκεδάσω".

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ