EUROLEAGUE

Δεν δίνει Σβεντ η Χίμκι στην Ρωσία στο "παράθυρο" της FIBA λόγω... Παναθηναϊκού

Δεν δίνει Σβεντ η Χίμκι στην Ρωσία στο "παράθυρο" της FIBA λόγω... Παναθηναϊκού
VTB LEAGUE

Η Χίμκι ανακοίνωσε ότι δεν θα αφήσει τον Αλεξέι Σβεντ να αγωνιστεί με την Ρωσία στο 2ο "παράθυρο" της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου επειδή την ημέρα του πρώτου αγώνα της εθνικής υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα δώσει στην εθνική της χώρας τον Αντρέι Ζούμπκοφ.

Χωρίς τον Αλεξέι Σβεντ θα αναγκαστεί να παραταχθεί η Ρωσία στους αγώνες με την Γαλλία (23/2) και το Βέλγιο (25/2) στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA. Όπως ανακοίνωσε η Χίμκι, δεν πρόκειται να αφήσει το αστέρι της να ενσωματωθεί στην εθνική της χώρας, αφού στις 23 Φεβρουαρίου η ομάδα υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την EuroLeague.

" Με λύπη μας ανακοινώνουμε ότι επειδή είμαστε όμηροι της κατάστασης που υπάρχει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και την κόντρα της FIBA με την EuroLeague και δεν μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ενόψει των αγώνων της εθνικής Ρωσίας αποφασίστηκε έπειτα από συζήτηση με το τεχνικό επιτελείο ότι λόγω της σημασίας των αγώνων και του δύσκολου προγράμματος σε EuroLeague και VTB League που έχει ο σύλλογος, ο Αλεξέι Σβεντ θα αγωνιστεί με την Χίμκι και θα επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις του συλλόγου" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των Ρώσων

Στον επίλογό της ωστόσο η ανακοίνωση αναφέρει ότι " επειδή αντιλαμβανόμαστε την σημασία των προκριματικών για την Ρωσία και παρά το γεγονός ότι με αυτό τον τρόπο θα αποδυναμωθεί το ρόστερ μας, ο Αντρέι Ζούμπκοφ θα ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα και θα βοηθήσει την ομάδα στους προσεχείς αγώνες της".

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ