EUROLEAGUE

Άριστα στην άμυνα και νίκη για Χίμκι

Άριστα στην άμυνα και νίκη για Χίμκι

Με την άμυνά της να αγγίζει το "άριστα" σε β' και γ' δεκάλεπτο, η Χίμκι "καθάρισε" τη Ζαντάρ (72-58) στο τελευταίο της παιχνίδι στην Κροατία. Επόμενος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός Superfoods για τη ρωσική ομάδα, εν αναμονή της ενσωμάτωσης των Αλεξέι Σβεντ και Τόμας Ρόμπινσον.

Με απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο "Zadar Tournament" η Χίμκι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποχαιρέτησε την Κροατία με νίκη απέναντι στους διοργανωτές, οι οποίοι τα "βρήκαν σκούρα" σε β' και γ' δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο σημείωσαν μόλις 11 (!) πόντους, για να δουν το -1 να γίνεται -21.

Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκαν οι Μάρκο Τοντόροβιτς, Μάλκολμ Τόμας και Τάιλερ Χάινεϊκατ στην αναμέτρηση, συν τις απουσίες των Αλεξέι Σβεντ και Τόμας Ρόμπινσον, οι "κυανοκίτρινοι" δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην κροατική ομάδα, με εξαίρεση την α' περίοδο.

Τα κλεψίματα (14) έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς στις δύο πλευρές για τη Χίμκι, η οποία αναμένει την ένταξη του Αλεξέι Σβεντ στην προετοιμασία, αλλά και την άφιξη του Τόμας Ρόμπινσον στη Μόσχα.

Ο πρώτος αναμένεται θα επιστρέψει στις προπονήσεις άμα τη επιστροφή της ρωσικής ομάδας στη βάση της, με σκοπό να δώσει το "παρών" στο Gomelsky Cup που διοργανώνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εκεί όπου, παρεμπιπτόντως, θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό Superfoods (27/9, 17:00) στον α' ημιτελικό τους διεθνούς τουρνουά. Όσο για τον δεύτερο, οι άνθρωποι της Χίμκι τον περιμένουν στη ρωσική πρωτεύουσα εντός των επόμενων ημερών.

" Ήταν πολύ σημαντικό να τεστάρουμε τους εαυτούς μας, παίζοντας τρεις αγώνες σε τρεις ημέρες. Αυτά τα παιχνίδια μάς έδωσαν τη δυνατότητα να δούμε που βρισκόμαστε και τον βαθμό ετοιμότητάς μας. Δυστυχώς, στη διάρκεια του τουρνουά χάσαμε αρκετούς παίκτες, αλλά μέχρι το τέλος της pre season, η ομάδα θα είναι πλήρης", δήλωσε μετά από το τέλος της φιλικής αναμέτρησης ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 26-35, 32-53, 58-72.

ΖΑΝΤΑΡ (Νάγκλιτς): Μπάσιτς 14 (3), Ιβάνοφ 5, Κράλιεβιτς 4, Μπρζόγια 9 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Μπόζιτς 17, Γιελένκοβιτς, Κράγινα 6, Βούκοβιτς 2, Πρσα, Τόμας 1, Σπράλια.

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Μάρκοβιτς 15 (1), Σοκόλοφ 2, Γκιλ 3 (1), Άντερσον 16 (2), Τζένκινς 3 (1), Βιάλτσεφ 13 (2), Μόνια 9 (2), Γιακούσιν 5 (1).

TAGS EUROLEAGUE ΧΙΜΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ