EUROLEAGUE

Ζίζιτς: "Είμαι εδώ χάρη στον αδερφό μου"

Ζίζιτς: "Είμαι εδώ χάρη στον αδερφό μου"

Ο Άντε Ζίζιτς μίλησε στην "AS" για την παρουσία του στην Νταρουσάφακα, εξήρε την απόδοση του Λούκα Ντόνσιτς, ενώ ξεκαθάρισε πως του χρόνου θα βρίσκεται στο ΝΒΑ.

Η Νταρουσάφακα παίζει απόψε (24/2, 21:15) ένα από τα τελευταία της χαρτιά για είσοδο στην οκτάδα της EuroLeague. Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ψάχνει ένα μεγάλο "διπλό" που θα της δώσει ώθηση, προσδοκώντας παράλληλα σε ήττα της Αναντολού Εφές από την Μπασκόνια, για να πλησιάσει στην όγδοη θέση.

Πέραν των ουσιαστικών πραγμάτων της αναμέτρησης, υπάρχει κάτι ακόμη που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Η μονομαχία των Λούκα Ντόνσιτς και Άντε Ζίζιτς. Αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις, αλλά αποτελούν ήδη... ατραξιόν της διοργάνωσης, δείχνοντας ικανοί να κάνουν άμεσα το βήμα για το ΝΒΑ. Ο δεύτερος ανήκει άλλωστε στους Boston Celtics, στους οποίους θα μετακομίσει το καλοκαίρι, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην " AS ".

Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συνεχίσει άμεσα την καριέρα του στη Βοστώνη, απάντησε πως " ναι, φυσικά! Είναι δεδομένο αυτό", ενώ όταν ο δημοσιογράφος τού ανέφερε πως η νέα του ομάδα έχει φέτος αρκετά προβλήματα στο ριμπάουντ, εξήγησε (αφού πρώτα γέλασε) πως " όταν πάω στη Βοστώνη, θα δώσω πολλή ενέργεια. Θα διεκδικώ κάθε ριμπάουντ, θα παίζω άμυνα στο μάξιμουμ. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής. Απλά περιμένω να δω τι θα μου ζητήσουν, τι έχουν στο μυαλό τους για εμένα".

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στον αδερφό του, Άντριγια, που στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα των "αιωνίων": " Είναι ο άνθρωπος που με στηρίζει περισσότερο από κάθε άλλον. Έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας (σ.σ.: 17 χρόνια), οπότε έμαθα πολλά από εκείνον. Με συμβουλεύει και γενικότερα με βοηθάει στην εξέλιξή μου ως παίκτη, οι αποφάσεις που πρέπει να πάρω, όλα. Είναι ο βασικός λόγος που βρίσκομαι σε αυτό το σημείο, τώρα".

Όσο για το είδωλό του; " Ο Ντράζεν Πέτροβιτς είναι το μεγαλύτερο όνομα στην ιστορία του κροατικού μπάσκετ. Έκανε σπουδαία καριέρα σε Ευρώπη και ΝΒΑ. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι αντίστοιχο στα επόμενα διακόσια (200) χρόνια. Παίκτες σαν τον Ντράζεν βγαίνουν μια φορά. Είναι ένα μοντέλο πάνω στο οποίο δομείται κάθε παίκτης στην Κροατία, όταν ξεκινάει την καριέρα του", τόνισε πριν εστιάσει στην αποψινή αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης:

" Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες της EuroLeague. Παίζουν εξαιρετικά, ενώ πριν από μερικές ημέρες κατέκτησαν το Copa del Rey. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι. Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε περισσότερες ημέρες και να προετοιμαστούμε για τον αγώνα".

Ενώ, κατέληξε σχολιάζοντας την παρουσία του Λούκα Ντόνσιτς στη "Βασίλισσα": " Τον έχω παρακολουθήσει σε οπολλά παιχνίδια φέτος. Για την ηλικία του, αυτά που κάνει είναι εντυπωσιακά. Είναι μόνο 17 ετών και μοιάζει σαν να είναι 25. Στα Βαλκάνια υπάρχει πολύ ταλέντο γενικότερα, είμαι πραγματικά χαρούμενος που τον βλέπω να παίζει τόσο καλά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης".

TAGS EUROLEAGUE ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ