EUROLEAGUE

Μπλατ: "Μπορούσαμε να κερδίσουμε"

Μπλατ: "Μπορούσαμε να κερδίσουμε"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε πως η Νταρουσάφακα θα μπορούσε να είχε φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ, εξηγώντας πως οι χαμένες βολές ήταν η βασική αιτία της ήττας.

Η Νταρουσάφακα ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να δηλώνει αρχικά -μετά το τέλος του αγώνα- πως " ήταν ένα σκληρό παιχνίδι που κρίθηκε στο φινάλε. Είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε απόψε. Χάσαμε έντεκα (11) βολές, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στο σουτ, αυτό κατά την άποψή μου συνοψίζει την εικόνα του αγώνα. Σε τέτοιου είδους αγώνες, μια φάση μπορεί να κρίνει τα πάντα. Ένα καλάθι που δεν βάζεις εσύ, ένα καλάθι που βάζει ο αντίπαλος, παίζει μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα".

Σε ερώτηση για το γεγονός πως ο Ουίλ Κλάιμπερν δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο από το παρκέ, απάντησε πως " έπαιξε σαράντα λεπτά γιατί υπήρχε ένας απλός λόγος. Μας έλειπαν οι Λουκ Χαρανγκόντι και Αντριάν Μοερμάν, οπότε τον χρειαζόμασταν πολύ, ήμασταν "γυμνοί" στο "4". Ήταν απολαυστικός. Μακάρι να μπορούσε να παίξει σε κάθε παιχνίδι για σαράντα λεπτά".

Για το γεγονός πως η ομάδα του έχει πολλά νέα πρόσωπα ανέφερε πως " χωρίς αμφιβολία, η έλλειψη εμπειρίας έγκειται στο γεγονός πως είμαστε μια νέα ομάδα, που έκανε μεγάλες αλλαγές το καλοκαίρι. Κι αυτό είναι ένας παράγοντας του παιχνιδιού. Από την άλλη, κερδίσαμε τρία παιχνίδια εκτός έδρας συν αυτό απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (όχι στη φυσική μας έδρα), οπότε παρά την έλλειψη εμπειρίας είμαστε σε θέση να κερδίζουμε μεγάλα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει απόψε. Ενδεχομένως η εμπειρία να σχετίζεται με το αποψινό αποτέλεσμα".

Σε σχέση με όσα συνάντησε στο ΝΒΑ και αυτά που βλέπει φέτος στην EuroLeague σε σχέση με την προ διετίας εμπειρία του: " Στο ξεκίνημα της σεζόν, τα παιχνίδια είναι πιο έντονα, έχουν μεγαλύτερη σημασία και αξία απ ότι πριν. Άλλη σημαντική διαφορά είναι ο χρόνος (48 λεπτά έναντι 40), έχεις πιο πολλές ευκαιρίες να δοκιμάσεις πράγματα, να κάνεις αλλαγές και δοκιμές. Στα 40 λεπτά της EuroLeague κάθε φάση έχει μεγαλύτερη αξία. Πλέον στην EuroLeague κάθε παιχνίδι είναι αμφίρροπο, κρίνεται στο τέλος. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές γιατί είναι πολύ υψηλού επιπέδου η ποιότητα των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση".

Τέλος, σε μια σύγκριση του έργου του σε Μακάμπι και Νταρουσάφακα, είπε: " Η μεγάλη διαφορά είναι πως η Μακάμπι έχει μεγάλη ιστορία και παράδοση. Αυτό προσπαθούμε να χτίσουμε στην Νταρουσάφακα. Αυτό έχουμε βάλει ως βασικό στόχο, να "χτίσουμε" αυτό το προφίλ, αυτή την παράδοση, την ιστορία. Όλα ξεκινούν από κάπου. Χρειάζεται χρόνος όμως για να το κάνεις αυτό".

TAGS EUROLEAGUE ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ