EUROLEAGUE

Χουέρτας: "Ο Σπανούλης έχει το ένστικτο του δολοφόνου"

Χουέρτας: "Ο Σπανούλης έχει το ένστικτο του δολοφόνου"
BASKONIA.COM

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με αφορμή την αναμέτρηση της Μπασκόνια με τον Ολυμπιακό (21:30, NS2, Live Blog Sport24.gr) μίλησε στο Sport24.gr και θυμήθηκε μερικές από τις φορές που ο "δολοφόνος" Βασίλης Σπανούλης έχει... εκτελέσει τις ομάδες του. Τι είπε για τον Κόμπι Μπράιαντ...

Η Μπασκόνια και ο Ολυμπιακός κοντράρονται (21:30, NS2, Live Blog Sport24.gr) στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της EuroLeague και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μίλησε στο Sport24.gr για τη μάχη της ομάδας του με τους Πειραιώτες, υποκλίθηκε στον Βασίλη Σπανούλη, στάθηκε στη δυναμικότητα των "ερυθρολεύκων" και θυμηθηκε την συνεργασία του με τον Κόμπι Μπράιαντ στους Λος Αντζελες Λέικερς.

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 επέστρεψε στην Μπασκόνια ύστερα από την θητεία του στην Μπαρτσελόνα (2011-15) και στους Λος Αντζελες Λέικερς (2015-17), αρχικά μας εξήγησε πώς η Μπασκόνια θα επιδιώξει να επιβληθεί των Πειραιωτών.

"Ο Ολυμπιακός διακρίνεται για την σταθερότητά του είτε παίζει εντός έδρας, είτε αγωνίζεται μακριά από την Ελλάδα. Θέλει πάντα να έχει τον έλεγχο του ρυθμού. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλή άμυνα, κάνει λίγα λάθη και αυτό δυσκολεύει τους αντιπάλους του. Πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ απέναντί του. Πρέπει να έχουμε κι εμείς σταθερή απόδοση. Ειδικά στην άμυνα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα για να σταματήσουμε τον Σπανούλη και να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό. Αυτά πιστεύω πως θα είναι τα κλειδιά για να πάρουμε τη νίκη".

Φυσικά ο περιορισμός του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη έχουν περίοπτη θέση στο πλάνο που έχει καταστρώσει ο Πέδρο Μαρτίνεθ, αλλά όπως μας εξήγησε ο Μαρσελίνιο Χουέρτας η Μπασκόνια πρέπει να επικεντρωθεί σε όλους τους παίκτες των Πειραιωτών.

Χουέρτας: "Ο Σπανούλης έχει το ένστικτο του δολοφόνου"

"Ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είναι οι δύο μεγάλοι ηγέτες του Ολυμπιακού. Το ρόστερ του Ολυμπιακού, όμως, είναι γεμάτο με ποιοτικούς παίκτες που έχουν μεγάλη εμπειρία. Ο Ολυμπιακός διαθέτει παίκτες που έχουν κατακτήσει την EuroLeague και γνωρίζουν πολύ καλά την διοργάνωση. Πρέπει, όμως, να πω πως ο Σπανούλης είναι ένας εκπληκτικός σκόρερ. Γνωρίζουμε πως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, καθώς προέρχεται από τραυματισμό, αλλά παραμένει δολοφόνος. Εχει το ένστικτο του δολοφόνου. Ο Πρίντεζης είναι ένας από τους παίκτες που δεν πρέπει ποτέ να του γυρίσεις την πλάτη. Κινείται πολύ καλά χωρίς την μπάλα, έχει βάλει πολλά μεγάλα σουτ και ποστάρει πάρα πολύ καλά", είπε ο έμπειρος γκαρντ.

Ο Μαρσελίνιo Χουέρτας εν συνεχεία ανέσυρε από τη μνήμη του μερικές από τις μονομαχίες του με τον Kill Bill και γύρισε πίσω στο 2012, όσο ακόμα αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό του Final Four στην Πόλη είχε επικρατήσει των "μπλαουγκράνα" με 68-64 και ο Βασίλης Σπανούλης (21 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 6 λάθη) ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Ο Kill Bill μάλιστα 1:09 πριν από την λήξη είχε ευστοχήσει πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων για το 66-61 και ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, όπως μας εξομολογήθηκε, θυμάται ακόμα αυτή την τρίποντη... μαχαιριά: "Πάντα είναι πρόκληση να αντιμετωπίζεις τον Σπανούλη. Εχουμε βρεθεί αντιμέτωποι πολλές φορές τόσο με την Μπασκόνια, όσο και με την Μπαρτσελόνα. Θυμάμαι ακόμα τον ημιτελικό στo Final Four στην Κωνσταντινούπολη. Είχε ευστοχήσει μπροστά μου σε ένα πραγματικά πολύ μεγάλο τρίποντο, με το οποίο ο Ολυμπιακός σφράγισε την πρόκριση στον τελικό".

Χουέρτας: "Ο Σπανούλης έχει το ένστικτο του δολοφόνου"

Ο Ολυμπιακός πριν ταξιδέψει στη Βιτόρια ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ για την Stoiximan.gr Basket League. Μήπως το αποτέλεσμα στην Πυλαία δίνει έξτρα κίνητρο στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου; Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας είναι ξεκάθαρος: "Το κίνητρο σε ένα παιχνίδι της EuroLeague είναι πάντα υψηλό. Δεν έχει σημασία αν ο Ολυμπιακός προέρχεται από νίκη ή ήττα. Σίγουρα ήταν μία δύσκολη ήττα για τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πιστεύω πως έχει τόση σημασία. Ακόμα κι αν είχαν επικρατήσει, θα ερχόντουσαν στη Βιτόρια για να μας νικήσουν".

Ο Μαρσελίνο Χουέρτας, όμως, έκανε κι έναν μικρό απολογισμό της πορείας της Μπασκόνια στην EuroLeague, ενώ φάνηκε αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης. " Αν ο πρώτος γύρος της EuroLeague είναι το πρώτο ημίχρονο, τότε σίγουρα πρέπει να κάνουμε ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ήμασταν καλοί στην αρχή της σεζόν. Είχαμε τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην αρχή της κανονικής διάρκειας, αλλά βελτιωθήκαμε και βρεθήκαμε σε καλύτερη θέση. Πιστεύω πως θα είμαστε καλύτεροι στον δεύτερο γύρο και πως θα καταφέρουμε να βρεθούμε στα πλέι οφ. Θα είμαστε βελτιωμένοι", ανέφερε.

Χουέρτας: "Ο Σπανούλης έχει το ένστικτο του δολοφόνου"
EUROLEAGUE

Επίσης, ο πολύπειρος γκαρντ μοιράστηκε μαζί μας και τις σκέψεις του για το format της EuroLeague, καθώς σαν μία από τις παλιοσειρές της διοργάνωσης, είναι σε θέση να συγκρίνει τα συστήματα διεξαγωγής που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί: "Η EuroLeague πλέον είναι πιο ανταγωνιστική. Το format είναι δίκαιο, καθώς όλες οι ομάδες παίζουν με όλες. Με το προηγούμενο σύστημα διεξαγωγής οι Ομιλοι δεν ήταν πάντα το ίδιο ισχυροί και έτσι κάποιες ομάδες είχαν πλεονέκτημα. Με αυτό το format πρέπει να έχεις σταθερά καλή απόδοση. Είναι πιο δίκαιο το σύστημα της διεξαγωγής, ενώ και οι ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης είναι ανταγωνιστικές".

Τέλος, ζητήσαμε από τον Βραζιλιάνο άσο της Μπασκόνια να βάλει τον επίλογο στη συζήτησή μας μιλώντας μας για τον Κόμπι Μπράιαντ, με τον οποίο συνυπήρξε στους Λέικερς. "Ηταν πολύ ωραίο που ήμουν συμπαίκτης με τον Κόμπι. Μόνο και μόνο που ήμουν δίπλα του ήταν απολαυστικό. Ηταν απίστευτα όλα αυτά που έκανε για το μπάσκετ και ήταν δώρο και μεγάλη τιμή για εμένα που έζησα από κοντά την τελευταία του σεζόν και ήμουν μέρος όσων έγιναν", δήλωσε καταλήγοντας ο Μαρσελίνιο Χουέρτας.

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ