EUROLEAGUE

Ρες: ''Ο Ολυμπιακός σε τρελαίνει!''

Ρες: ''Ο Ολυμπιακός σε τρελαίνει!''

Ο Τόμας Ρες έχει ζήσει… live όλες τις τελευταίες αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Μοντεπάσκι. Ο 33χρονος σέντερ μιλάει στο Euroleague Greece για τον αποψινό αγώνα στο ΣΕΦ, τα νέα δεδομένα στη Σιένα αλλά και τη φημολογία περί διάλυσης των πρωταθλητών Ιταλίας!

Οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με την Μοντεπάσκι Σιένα τείνουν να εξελιχτούν σε κλασικές εικονογραφημένες, με δεδομένο ότι ο σημερινός αγώνας είναι ο 12ος από τα playoffs της Euroleague τη σεζόν 2010-'11. Ο Τόμας Ρες έχει να λέει πως αγωνίστηκε σε όλες τα προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων!

Ο 33χρονος σέντερ (2μ.08) αποτελεί σταθερή αξία της Σιένα αφού αγωνίζεται στους πρωταθλητές Ιταλίας τα τελευταία εφτά χρόνια ενώ από φέτος εκτελεί χρέη αρχηγού ως ο παλαιότερος παίκτης στο ρόστερ της Μοντεπάσκι. Ο Ρες έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό των Παπαλουκά, Μπουρούση, Κλέιζα, Τσίλντρες αλλά και τον Ολυμπιακό των Σπανούλη, Ντάνστον, Λοτζέσκι, Μάντζαρη. Πλέον αστειεύεται στο Euroleague Greece για το γκρίζο του μαλλί (σ.σ. ''αλήθεια σου λέω, ήταν μαύρο όταν ήρθα στη Σιένα!'') και παραδέχεται πως ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Απόψε η Σιένα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για 12η φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Τι θυμάσαι πιο έντονα από τα παιχνίδια των δυο ομάδων στην Euroleague;

''Σίγουρα έζησα τις πιο έντονες στιγμές στις τελευταίες αναμετρήσεις των playoffs. Πριν από τρία χρόνια χάσαμε με 45-46 πόντους (σ.σ. 89-41). Δεν καταλάβαμε ποτέ τι έγινε σε εκείνο το παιχνίδι στην Αθήνα! Ο Ολυμπιακός έκανε ίσως την καλύτερη εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια ενώ εμείς ήταν σαν να μην υπήρχαμε στο γήπεδο. Τουλάχιστον τα καταφέραμε στον αμέσως επόμενο αγώνα της σειράς, στο ΣΕΦ. Ήταν ένα τεράστιο comeback, αγωνιστικό και ψυχολογικό πριν από την πρόκρισή μας στο Final-4! Την επόμενη χρονιά νομίζω πως ήμασταν εμείς το φαβορί όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήγε τελικά στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης''.

Σε ενοχλεί το ότι η Μοντεπάσκι δεν είναι πλέον το φαβορί αλλά το αουτσάιντερ στις αναμετρήσεις της στην Euroleague κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στο top επίπεδο της διοργάνωσης;

''Δεν ανησυχώ, ούτε με ενοχλεί αυτή η κατάσταση. Η Σιένα πέτυχε σπουδαία πράγματα τα προηγούμενα χρόνια, πανηγύρισε μεγάλες νίκες, προκρίθηκε σε Final-4 και ουδείς μπορεί να αμφιβάλει γι’ αυτό όμως τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά. Ξέρω ότι πλέον δεν είμαστε το φαβορί... Έχουμε έναν δύσκολο αγώνα στο ΣΕΦ και πρέπει να παλέψουμε αφού χρειαζόμαστε τη νίκη για να ελπίζουμε ακόμα στην πρόκριση στο TOP-16. Θα βγούμε στο γήπεδο και θα κάνουμε το παιχνίδι μας! Εξάλλου, ο Ολυμπιακός δεν ήταν αουτσάιντερ στην Κωνσταντινούπολη; Στο τέλος, όμως, κατέκτησε την Euroleague. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και πιστεύω ότι θα παλέψουμε ως το τέλος''.

Έχεις ζήσει τη Σιένα στις καλές εποχές της, με συμπαίκτες όπως ο ΜακΚάλεμπ, ο Ζήσης, ο ΜακΙντάιρ και ο Στόουνρουκ. Πως βιώνεις αυτή την αλλαγή δεδομένων τη φετινή σεζόν;

''Όπως είπα και πριν, τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει. Πλέον οι παίκτες κοιτάζουν το συμφέρον τους και είναι λογικό. Δεν θα έρθουν σε μια ομάδα με λιγότερα χρήματα. Οι μισθοί στην Ιταλία έχουν πέσει, το ίδιο και το αγωνιστικό επίπεδο... Οι ομάδες προσπαθούν να μειώσουν το μπάτζετ. Ακόμα και η Αρμάνι Μιλάνο που έκανε την υπέρβαση τα προηγούμενα χρόνια, πλέον λειτουργεί πιο λογικά και συντηρητικά! Είμαι στην ομάδα εδώ και εφτά χρόνια, έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με την Μοντεπάσκι όμως πλέον καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα κατάσταση. Σκέψου, επίσης, πως φέτος στη Σιένα αγωνίζονται παίκτες που προηγουμένως δεν είχαν καμιά εμπειρία από την Euroleague''.

Ρες: ''Ο Ολυμπιακός σε τρελαίνει!''

Ο Τόμας Ρες έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό 12 φορές από τη σεζόν 2010-'11!

Το σχόλιό σου για τον φετινό Ολυμπιακό; Πιστεύεις ότι μπορεί να διατηρηθεί στο πιο υψηλό επίπεδο και να επαναλάβει τις επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων;

''Είναι μια πραγματικά σκληρή-σκληρή ομάδα! Ίσως δεν έχουν την καλύτερη άμυνα στην Euroleague όμως η επίθεσή του Ολυμπιακού σε τρελαίνει! Πραγματικά, αυτή η ομάδα σε τρελαίνει! Οι παίκτες του μπορούν να εκτελέσουν από παντού, ο Σπανούλης είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη ενώ ο Ολυμπιακός διαθέτει σπουδαίους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως ο Πρίντεζης ή ο Ντάνστον. Νομίζω πως κάθε παίκτης του Ολυμπιακού ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία κατά τη γνώμη μου, το να ξέρει, δηλαδή, ο κάθε παίκτης τον ρόλο του στο παρκέ. Πιστεύω ότι μπορεί να πάει πολύ ψηλά στη φετινή Euroleague και να προκριθεί στο Final-4''.

Φαντάζομαι πως έχεις ενημερωθεί για τη φημολογία των τελευταίων ημερών στην Ιταλία περί διάλυσης της Σιένα

''Εγώ ξέρω ότι το περασμένο καλοκαίρι ανανέωσα το συμβόλαιό μου για άλλα δύο χρόνια! Επομένως, θα προσπαθήσω να έλθω και του χρόνου στην Ελλάδα (γέλια)!''.

Ακολουθήστε μας στο Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ