EUROLEAGUE

"Προσεκτικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό"

"Προσεκτικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό"

Ο Κλιφ Χάμοντς θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και μιλώντας στο Euroleague Greece εξηγεί τι πρέπει να κάνει η Άλμπα για να επικρατήσει, ενώ θυμάται τις ημέρες που αγωνιζόταν στο Περιστέρι και τις βόλτες που πραγματοποίησε ως τουρίστας στην Αθήνα

Ο Κλιφ Χάμοντς αποτελεί έναν εκ των ακρογωνιαίων λίθων της φετινής Άλμπα, καθώς ο Σάσα Ομπράντοβιτς έχει αποφασίσει να του δώσει τα κλειδιά στον οργανωτικό τομέα των Βερολινέζων. Ο βραχύσωμος Αμερικανός μόνο άγνωστος δεν είναι στο ελληνικό κοινό, καθώς βρέθηκε στην χώρα μας τη σεζόν 2009-10 όταν και αγωνίστηκε στα δυτικά προάστια με τη φανέλα του Περιστερίου.

Ο Αμερικανός γκαρντ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και μιλώντας στο Euroleague Greece αναφέρθηκε στα όσα θα πρέπει να προσέξει αυτός κι οι συμπαίκτες του στο ματς κόντρα στους "πράσινους". Ο Χάμοντς δεν αρνήθηκε να μοιραστεί τις όμορφες αναμνήσεις που "κουβαλάει" από την Αθήνα, τις βόλτες του στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης αλλά και τα όσα πέρασε όντας παίκτης του Περιστερίου.

Παρότι όλα έδειχναν ότι δεν θα τα καταφέρετε, εσείς πήρατε την πρόκριση στο TOP 16. Το περιμένατε;

" Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο, όμως γνωρίζαμε ότι είμαστε εργατική ομάδα που αρέσει σε όλους να δουλεύουμε σκληρά οπότε θα κάναμε τα πάντα για να προκριθούμε. Μπορεί να μην έμοιαζε αναμενόμενο, όμως εμείς πιστεύαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε και με σκληρή δουλειά το καταφέραμε".

Τώρα ποιοι είναι οι στόχοι σας στο ΤΟΡ 16;

" Προσπαθούμε να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παλεύουμε για το καλύτερο. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς και να προσεγγίζουμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Φτάσαμε στο ΤΟΡ 16 κι ότι είναι να γίνει από εδώ και πέρα θα γίνει. Δεν βάζουμε συγκεκριμένους στόχους και το μόνο που κάνουμε είναι να κοιτάμε μόνο τον αγώνα που έρχεται προσπαθώντας να είμαστε συνέχεια ανταγωνιστικοί".

"Προσεκτικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό"

Ποια είναι η άποψη σου για τον E όμιλο που συμμετέχει κι η Άλμπα;

" Πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο, καθώς συμμετέχουν δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και της Ισπανίας όπως είναι η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα αλλά κι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι. Υπάρχουν παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως είναι η Ζαλγκίρις κι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι μία ομάδα που βρίσκεται συνέχεια και συστηματικά στα Final 4. Στον όμιλο βρίσκεται κι ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος είναι από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ κι ήδη έχει παρουσιάσει πολλά πράγματα. Όλες είναι σκληρές ομάδες και πρέπει κάθε αγωνιστική να είμαστε έτοιμοι γιατί είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και δεν υπάρχει περιθώριο να χαλαρώσεις".

Στο παρελθόν αγωνίστηκες στο Περιστέρι. Τι αναμνήσεις έχεις;

" Τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου αγαπάμε πάρα πολύ την Αθήνα. Είναι μία υπέροχη πόλη στην οποία περάσαμε πολύ καλά όσο καιρό μείναμε. Είχαμε την ευκαιρία να γυρίσουμε σαν τουρίστες την πόλη και να δούμε από κοντά την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα. Κάναμε πολλά πράγματα και περάσαμε πολύ ωραία στην Ελλάδα. Στην ομάδα του Περιστερίου ήταν όλα πολύ καλά και νομίζω ότι ήταν μία άκρως πετυχημένη χρονιά, καθώς χάσαμε στην ισοβαθμία την είσοδο μας στα πλέι οφ".

"Προσεκτικοί απέναντι στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

Πλέον αντιμετωπίζεις τον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το παιχνίδι;

"Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να μπούμε μέσα και να εφαρμόσουμε το πλάνο που έχει σχεδιάσει ο προπονητής μας. Θέλουμε να δουλέψουμε όσο πιο πολύ γίνεται μέσα στο παιχνίδι ούτως ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Από τα κολεγιακά χρόνια γνωρίζω καλά τον Ντεμάρκους (σ.σ. Νέλσον), ενώ ήμασταν αντίπαλοι όταν εγώ έπαιζα στην Ιγκοκέα κι αυτός στον Ερυθρό Αστέρα. Επίσης, ξέρω καλά και τον Τζέιμς Γκιστ από το κολέγιο του Μέριλαντ. Όπως και να έχει ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, με ταλαντούχους παίκτες και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά μέσα στον αγώνα για να τους νικήσουμε. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τόσο κοντά στο καλάθι όσο και μακριά, καθώς έχει ισορροπία σε ψηλούς και κοντούς. Πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί μπορούν να εκτελέσουν από κοντά κι από μακριά".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ