EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Ο περσινός αποκλεισμός μας πείσμωσε"

Πρίντεζης: "Ο περσινός αποκλεισμός μας πείσμωσε"

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο EuroLeague Greece για την εξαιρετική φετινή πορεία του Ολυμπιακού και τόνισε πως ο περσινός αποκλεισμός στο TOP-16 πείσμωσε τους πάντες στην ομάδα. "Πάμε για το "διπλό" στην Πόλη", σχολίασε.

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν ήταν μόνο ο πολυτιμότερος παίκτης της νίκης (73-64) του Ολυμπιακού επί της Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ (με το ρεκόρ των Πειραιωτών να φτάνει στο 16-6), αλλά και ο MVP της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague. Ο υπαρχηγός των "ερυθρολεύκων" πήρε βαθμό "30" στο σύστημα αξιολόγησης, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση κάνοντας νταμπλ-νταμπλ (το τέταρτο της καριέρας του στην EuroLeague) με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Έλληνας φόργουορντ έδωσε μεγάλη επιθετική ώθηση στην ομάδα του και για ακόμη μία φορά έκανε το βήμα μπροστά όταν ο Ολυμπιακός τον χρειάστηκε. Ήταν "καυτός" από την περιφέρεια, σημειώνοντας 3/4 τρίποντα (ξεκίνησε με 3/3), ενώ για ακόμη μία φορά ήταν εγγύηση στο low-post (4/7δ), κάνοντας "ζημιά" στους Λιθυουανούς (κέρδισε 5 φάουλ) τόσο παίζοντας με πλάτη, όσο και με τις διεισδύσεις του κάθε φορά που έβρισκε ανοιχτό διάδρομο.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ (17π) της αναμέτρησης, ενώ παράλληλα προσέφερε και ασφάλεια στα ριμπάουντ (10), σε έναν τομέα που ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο εμφάνιζε αδυναμία. Το εντυπωσιακό είναι πως τέλειωσε το ματς όντας αλάνθαστος, σε 27 λεπτά συμμετοχής. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο φίλαθλος κόσμος τον αποθέωσε, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του, χειροκροτώντας τον για την ακόμη μία σημαντική και ηγετική του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Άλλωστε, είχε προηγηθεί η επίσης καταπληκτική του απόδοση στο Καζάν στο "διπλό" επί τη Ούνικς, όπου και μέτρησε 20 πόντους (5/9δ, 3/4τρ, 1/2β, 4ρ), όντας καθοριστικός στο τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα με τα δύο σερί "καυτά" τρίποντα που πέτυχε, σημειώνοντας τους 8 από τους 10 σερί πόντους του Ολυμπιακού σε εκείνο το σημείο, "σκοτώνοντας" με την αποφασιστικότητα του τους Ρώσους.

Έχει 16.2 πόντους μέσο όρο στα τελευταία 5 ματς και το 72.7% στα τρίποντα

Πρίντεζης: "Ο περσινός αποκλεισμός μας πείσμωσε"

Μπορεί ο Νικολό Μέλι (της Μπάμπεργκ) να πραγματοποιεί μία εξαιρετική σεζόν φέτος στο "4", αλλά ο Έλληνας διεθνής έχει αρχίσει να φορτσάρει και με τις τελευταίες εμφανίσεις του αποδεικνύει γιατί αποτελεί τον (κατά γενική ομολογία) κορυφαίο πάουερ-φόργουορντ στην διοργάνωση τα τελευταία χρόνια. Όσο οι σεζόν περνούν και εκείνος μεγαλώνει, τόσο καλύτερος γίνεται.

Στην φετινή σεζόν, σε 18 αναμετρήσεις, έχει μέσο όρο 13 πόντους (51.3% δίποντα, 41.5% τρίποντα, 61% βολές), 4.6 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ, όντας παράλληλα ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού σε απόδοση, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague, έχοντας βαθμολογία 12.3. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Ζάλγκιρις Κάουνας και αφού ολοκλήρωσε με προσοχή στα αποδυτήρια την αποθεραπεία του, ο MVP της 22ης αγωνιστικής, Γιώργος Πρίντεζης, μίλησε στο EuroLeague Greece και στο Sport24.gr τόσο για την νίκη του Ολυμπιακού, όσο και για την φετινή πορεία των "ερυθρολεύκων".

Η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο EuroLeague Greece:

Πρίντεζης: "Ο περσινός αποκλεισμός μας πείσμωσε"

-H Zάλγκιρις σας ζόρισε και σας έβαλε δύσκολα για περίπου 36 λεπτά, αλλά στο τέλος πήρατε την νίκη. Που θεωρείς πως κρίθηκε το παιχνίδι; Ποιο ήταν το "κλειδί";

"Ξέραμε πως η Ζάλγκιρις είναι μία καλή ομάδα, που παίζει ωραίο μπάσκετ, που έχει αρχές στο παιχνίδι της, που λειτουργεί ομαδικά, που έχει πολλούς τρόπους να επιτίθεται, αλλά και μία ομάδα που πηγαίνει στις επαφές. Ξέραμε πως θα αντιμετωπίσουμε έναν αξιόλογο αντίπαλο και μας έδειξε στην πράξη το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να παρουσιαστεί. Όντως μας δυσκόλεψε. Νομίζω όμως πως ήταν "κλειδί" για εμάς το γεγονός πως ελέγξαμε τα ριμπάουντ στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο είχαμε πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι.

Στο δεύτερο μέρος μπορέσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό, κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, ειδικά όταν παίζουμε στο γήπεδο μας. Μπορέσαμε και τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο και βάλαμε πόντους στον αιφνιδιασμό, κάτι που επιβάλλεται να το κάνουμε πάντα, ειδικά όταν παίζουμε στο ΣΕΦ. Το γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι, όπως έχω ξαναπεί, είναι στο dna μας, στον χαρακτήρα μας, αλλά και στην αγωνιστική ταυτότητα αυτής της ομάδας. Βρίσκεται στο ένστικτο μας. Επίσης, στην τελευταία περίοδο, ανεβάσαμε την πίεση μας στην άμυνα, βγάλαμε μεγαλύτερη σκληράδα, τους σταματήσαμε σε αρκετές φάσεις παίρνοντας ακολούθως τα ριμπάουντ, βάλαμε με την σειρά μας σουτ, ελέγξαμε τον ρυθμό, διαχειριστήκαμε σωστά το προβάδισμα μας και φτάσαμε στην νίκη.

Πρίντεζης: "Ο περσινός αποκλεισμός μας πείσμωσε"

Ήταν ένα ματς που πήγαινε πόντο-πόντο από την αρχή έως και τα μέσα της τέταρτης περιόδου. Δεν μπορούσε να πάρει "ανάσα" η μία ομάδα από την άλλη. Πόσο επίποπονο και δύσκολο είναι για έναν παίκτη, αλλά και για μία ομάδα, τόσο πνευματικά, όσο και αγωνιστικά, να παίζει και να νικά ένα ματς με τέτοια εξέλιξη;

"Είναι όντως δύσκολο, αλλά σε αυτά τα ματς με τέτοια εξέλιξη είναι που δείχνουν την δυναμική τους, αλλά κυρίως την εμπειρία τους οι μεγάλες ομάδες. Και ο Ολυμπιακός στην EuroLeague είναι μία μεγάλη ομάδα με πολλές παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο που ξέρει να κερδίζει τόσο τα ματς που κρίνονται στο τέλος, στον πόντο, στο τελευταίο σουτ, όσο και να "καθαρίζει" και αυτά τα παιχνίδια που από την αρχή και σχεδόν ως το τέλος, οι δύο ομάδες πηγαίνουν πόντο-πόντο. Σε αυτές τις καταστάσεις πρέπει να διατηρείς την συγκέντρωση σου σε υψηλό βαθμό, όπως και την ενέργεια σου, γιατί κάθε λάθος μπορεί να κοστίσει. Ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά μας χαροποιεί που για ακόμη μία φορά δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος φτάνοντας στην νίκη.

Ξέραμε πως η Ζάλγκιρις έχει βρει ρυθμό, πως είχε σημειώσει ένα σερί τριών νικών, πως είχε καλό μομέντουμ και ξέραμε πως θα έρθει και εδώ να δώσει τον καλύτερο της εαυτό. Κάποιες φορές φέτος την έχουμε... πάθει από ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα από εμάς και για αυτό τον λόγο παρουσιαστήκαμε αρκετά συγκεντρωμένοι στο ματς. Η Ζάλγκιρις είναι μία αξιοσέβαστη ομάδα, όπως και πολλές άλλες μέσα στην σεζόν.

H EuroLeague όπως βλέπουμε φέτος, με το νέο σύστημα διεξαγωγής, έχει πολλά πάνω-κάτω και υπάρχουν αρκετά αποτελέσματα-εκπλήξεις. Η κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη αν βρεθεί σε καλή μέρα και δεν παίζει ρόλο το που βρίσκεσαι στην κατάταξη. Αν δώσεις το δικαίωμα, θα έρθει ο άλλος να σε νικήσει. Αυτό είναι κανόνας. Φέτος αρκετά παιχνίδια κρίνονται στο τέλος, στο τελευταίο δίλεπτο, στο τελευταίο λεπτό, στην τελευταία κατοχή, στο τελευταίο σουτ, στις λεπτομέρειες και αν θέλεις να λογίζεσαι μεγάλη ομάδα, πρέπει αυτά τα ματς να τα παίρνεις. Πρέπει να παρουσιάζεσαι έτοιμος ώστε σε αυτές τις καταστάσεις να ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις".

Πρίντεζης: "Ο περσινός αποκλεισμός μας πείσμωσε"

- Είχεις δηλώσει πριν λίγο καιρό πως "οι καλές ομάδες φαίνονται σε βάθος χρόνου". Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 16-6, έχει ξεχωρίσει στην πρώτη τριάδα με Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ και πάτε ολοταχώς όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και για το πλεονέκτημα έδρας, έχοντας και την Φενέρμπαχτσε δύο ήττες πιο κάτω. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δείχνει πλέον το πόσο καλή ομάδα είναι; Θεωρείς πως είστε καλύτεροι από πέρσι, καθώς μείνατε εκτός playoffs;

"Δεν ξέρω αν είμαστε καλύτεροι από πέρσι ή όχι. Αυτό που μπορώ να σου πω όμως είναι πως γίνεται και φέτος εξίσου καλή δουλειά από όλους μας στην ομάδα. Τόσο από τους προπονητές, όσο και από τους παίκτες. Είμαστε ΟΜΑΔΑ, είμαστε ενωμένοι και υπάρχει ένα καλό κλίμα μεταξύ μας. Ο περσινός αποκλεισμός στο TOP-16 στην EuroLeague μας ενόχλησε όλους. Θα έλεγα όμως πως παράλληλα μας πείσμωσε, δημιουργώντας μας νέα κίνητρα. Φέτος θέλουμε να αντιδράσουμε, θέλουμε να απαντήσουμε και να επιστρέψουμε στις θέσεις που αξίζουμε να βρισκόμαστε σαν Ολυμπιακός. Ήταν μία χρονιά που μετά από μία δεκαετία μείναμε εκτός "8άδας" και αυτό μας πίκρανε όλους. Την πονάμε αυτή την ομάδα, έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά όλα αυτά τα χρόνια, φτάνοντας μαζί της σε κατακτήσεις Ευρωπαϊκών τροπαίων, σε τελικούς, σε Final Four, σημειώνοντας σπουδαίες νίκες και μεγάλες προκρίσεις και ο περσινός αποκλεισμός μας στεναχώρησε. Είναι και ζήτημα περηφάνιας.

Το καλό είναι πως αυτό το πείσμα που βγάλαμε όλοι οι παίκτες, έχει γίνει δημιουργικό και φέρνει αποτελέσματα. Είμαστε στην δεύτερη θέση, στην ισοβαθμία με την ΤΣΣΚΑ και βρισκόμαστε μέσα στον στόχο μας στην EuroLeague. Αρχικά ήταν η επιστροφή στα προημιτελικά και ακολούθως η κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας. Τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει, έχουμε ακόμη αρκετά ματς μπροστά μας, υπάρχουν ακόμη 8 παιχνίδια και έχουμε απαιτητικό πρόγραμμα, αντιμετωπίζοντας ισχυρούς αντιπάλους. Είμαστε πάντως σε καλό δρόμο. Να έχουμε την υγειά μας, να είμαστε γεροί και δυνατοί, δίχως τραυματισμούς και για φέτος είμαι αρκετά αισιόδοξος.

Είναι σημαντικό να προσέχουμε τους εαυτούς μας, τα σώματα μας και να κάνουμε καλή και σωστή ζωή. Είναι μεγάλη και απαιτητική η φετινή σεζόν και παίζουν σημαντικό ρόλο πράγματα όπως η αποθεραπεία και η ξεκούραση. Επίσης, είναι σημαντικό σαν ομάδα να έχουμε συνέπεια και διάρκεια. Όποια ομάδα έχει μεγαλύτερη διάρκεια και μικρότερα σκαμπανεβάσματα, θα φτάσει και ψηλότερα. Η φετινή EuroLeague είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, ακόμη και για τους παλιούς, τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Φέτος μας ήρθαν και κάποιες ήττες που δεν ήταν στο πρόγραμμα, κάτι που μας πείσμωσε μπορώ να πω ακόμη παραπάνω. Όμως, αν δεις τα αποτελέσματα σε αυτό το νέο πρωτάθλημα, όλες οι μεγάλες ομάδες, όλες οι ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή, όλες τους έχουν υποστεί ήττες εκτός προγράμματος, χάνοντας ματς εντός και εκτός έδρας, που θεωρητικά έπρεπε να κερδίσουν. Δεν είναι κάτι που συνέβη μόνο σε εμάς. Είναι τόσο μεγάλη η σεζόν, είναι αρκετοί οι τραυματισμοί των παικτών, υπάρχει η κούραση και η κάθε ομάδα έχει παρουσιάσει μεταπτώσεις. Όλοι οι παίκτες φέτος, ακόμη και οι πρωτοκλασάτοι, έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους.

Εμείς, πάντως, σαν ομάδα φέτος, θεωρώ πως έχουμε διάρκεια. Τα πάμε αρκετά καλά. Ειδικά τους τελευταίους τρεις μήνες περίπου, είμαστε σε καλό μομέντουμ. Έχουμε τα πάνω-κάτω μας κάποιες φορές, αλλά έχουμε βρει ρυθμό, έχουμε δείξει χαρακτήρα σε πολλά ματς και έχουμε σημειώσει πολλές νίκες, τόσο στο ΣΕΦ, όσο και εκτός έδρας. Και αυτή η διάρκεια οφείλεται στο γεγονός πως έχουμε καλή χημεία σαν σύνολο, ομοιογένεια, αλλά και συνοχή. Υπάρχει ένας βασικός κορμός παικτών, παίζουμε χρόνια μαζί, ξέρουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και οι όποιες προσθαφαιρέσεις έχουν γίνει, έχουν γίνει με αρμονικό τρόπο. Έχουμε "δέσει" σαν ομάδα, είμαστε ενωμένοι, έχουμε βάθος στο ρόστερ, αλλά και παίκτες με προσωπικότητες. Δεν είμαστε τέλειοι, έχουμε πλεονεκτήματα και αδυναμίες όπως όλες οι ομάδες, αλλά τα όσα σου προανέφερα έχουν συντελέσει στο να έχουμε μία αρκετά καλή πορεία στην EuroLeague έως τώρα. Συνεχίζουμε! Ακόμη δεν έχουμε καταφέρει κάτι..."

Πρίντεζης: "Ο περσινός αποκλεισμός μας πείσμωσε"

-Τόσο πέρσι, όσο και πρόπερσι, Γενάρη με Φλεβάρη, άρχιζες πάντα να φορτσάρεις και να ανεβάζεις στο κατακόρυφο την απόδοση σου. Το ίδιο δείχνεις να κάνεις και φέτος. Το έχεις στο... πρόγραμμα;

"Παλαιότερα είχες την δυνατότητα να βάλεις στόχο, αλλά και ένα πρόγραμμα, για το πότε να φορτσάρεις. Είτε ατομικά, είτε σαν σύνολο η ομάδα. Αυτά φέτος δεν μπορεί να τα κάνεις. Δεν μπορείς να βάλεις πρόγραμμα. Πρέπει να είσαι έτοιμος σε κάθε ματς. Δεν έχω βάλει φέτος πρόγραμμα, απλά νιώθω καλά τον τελευταίο καιρό και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Είναι πάρα πολύ δύσκολη και απαιτητική φετινή σεζόν. Τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά για τον κάθε παίκτη.

Βλέπεις για παράδειγμα πρωτοκλασάτους παίκτες, όπως ο Γιουλ, ο Τεόντοσιτς, ο Ντε Κολό για παράδειγμα, δεν μπορούν να έχουν μία πολύ μεγάλη διάρκεια σε απόδοση. Επηρεάζονται. Όλοι οι παίκτες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους, όλοι έχουν τα πάνω-κάτω, υπάρχουν τραυματισμοί, όλοι χάνουν κάποια ματς, κάπου θα χάσεις τον ρυθμό σου και θα πρέπει να τον ξαναβρείς και υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια, πολλά ταξίδια. Επίσης, μην ξεχνάς πως πλέον δεν υπάρχει ανάλογη ξεκούραση στα καλοκαίρια, οπότε επιβάλλεται να προσέχεις πιο πολύ τον εαυτό σου και να είσαι πιο προσεκτικός σε κάθε τι που κάνεις. Αν κάποτε ήσουν 100% επαγγελματίας, πλέον επιβάλλεσαι να είσαι 1000% επαγγελματίας και συνεπής".

Πρίντεζης: "Ο περσινός αποκλεισμός μας πείσμωσε"

-Έχετε σημειώσει φέτος αρκετές νίκες τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Είστε από τις καλύτερες ομάδες στο να σημειώνεται "διπλά" μακριά από το ΣΕΦ. Πως το εξηγείς; Γιατί πέρσι στο TOP-16 είχατε πρόβλημα μακριά από τον Πειραιά.

"Είναι όντως ένα από τα "όπλα" μας φέτος η αποτελεσματικότητα μας μακριά από το ΣΕΦ. Έχουμε διάρκεια και έχουμε σημειώσει αρκετές σημαντικές εκτός έδρας νίκες. Μετράμε έξι "διπλά" και αυτό δείχνει την δυναμική μας σαν ομάδα. Έχουμε δείξει χαρακτήρα και έχουμε αποδείξει πως δεν είμαστε μία παραδοσιακή ομάδα έδρας, η οποία έχει ως κύρια δύναμη της το "σπίτι" της και μακριά από αυτό χάνει μέρος της δυναμικής της. Εμείς έχουμε την νοοτροπία πως πάμε σε κάθε γήπεδο για να νικήσουμε. Δεν υπάρχει φόβος, δεν υπάρχει ματς που δεν μπορούμε να κερδίσουμε.

Αν βρεθούμε σε καλή μέρα, αν είμαστε υγιείς και παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε να παίζουμε, τότε μπορούμε να νικήσουμε τον κάθε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε στους εαυτούς μας, πιστεύουμε στην ομάδα μας. Παράλληλα, αν δεν παρουσιαζόμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και σε εγρήγορση, μπορούμε να χάσουμε από τον καθένα και το έχουμε ζήσει στην πράξη. Όμως, όντως παίζουμε αρκετά καλά εκτός έδρας και μπορώ να πω πως και σαν ομάδα μας εξιτάρει να νικάμε εκτός έδρας. Φέτος είμαστε ΟΜΑΔΑ! Είμαστε ενωμένοι και περισσότερο "δεμένοι". Δεν λέω πως πέρσι δεν ήμασταν ΟΜΑΔΑ, αλλά φέτος νιώθω πως είμαστε ακόμη περισσότερο ΟΜΑΔΑ.

Πρίντεζης: "Ο περσινός αποκλεισμός μας πείσμωσε"

-Ακολουθεί το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε στην Πόλη. Το θεωρείς κομβικό; Γιατί αν νικήσετε, τότε την αφήνετε ακόμη περισσότερο πιο κάτω σας και παράλληλα αποκτάτε ξεκάθαρο προβάδισμα για να τερματίσετε μέσα στην πρώτη τριάδα της EuroLeague.

"Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Φενέρμπαχτσε είναι η φιναλίστ της EuroLeague, είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, έχει εξαιρετικούς παίκτες, αλλά και καλή ομάδα. Έχει τον σεβασμό μας, αλλά εμείς θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη για να νικήσουμε την Φενέρμπαχτσε. Αυτός θα είναι ο στόχος μας. Θα είναι απλά ένα δύσκολο παιχνίδι σε αυτόν τον μεγάλο μαραθώνιο της φετινής διοργάνωσης. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Δεν θα κριθεί κάτι το ιδιαίτερο από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα. Έχουμε μπροστά μας άλλα οκτώ παιχνίδια ακόμη. Θα πάμε όμως για το "διπλό" εκεί, θα πάμε για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, αυτό είναι το σίγουρο. Θα το προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται και θα έχουμε γεμάτες μέρες μπροστά μας για να το προετοιμάσουμε σωστά. Τους ξέρουμε σαν ομάδα, τους αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ και τους νικήσαμε. Τώρα στο γήπεδο τους σίγουρα θα θέλουν να αντιδράσουν. Το ξαναλέω, όμως, αυτό που μετράει είναι η διάρκεια μέσα στην σεζόν. Αν πάντως παίξουμε σαν ομάδα, σαν Ολυμπιακός, έχουμε πολλές πιθανότητες να νικήσουμε την Φενερμπαχτσε. Αυτό το πιστεύω".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ