EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Αυτός είναι ο Ολυμπιακός μας"

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο EuroLeaguε Greece για την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Final Four και επεσήμανε πως "αυτός είναι ο Ολυμπιακός μας, η ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ".

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε το υψηλότερο ranking από τους παίκτες του Ολυμπιακού στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σε ένα ματς που όλοι συνείσφεραν. Ο Έλληνας πάουερ-φόργουορντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 14 πόντους (2/8δ, 1/2τρ, 7/8β) και 7 ριμπάουντ (3επ-4αμ), ζώντας με τα ερυθρόλευκα την τέταρτη σερί νίκη του στα Final Four με τους Πειραιώτες κόντρα στην πανίσχυρη ρωσική ομάδα. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο υπαρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας μίλησε στο EuroLeague Greece.

-Ξεκινήσατε κάπως νωθρά το παιχνίδι, αλλά στο τέλος φτάσατε σε μία ακόμη πρόκριση σε τελικό Final Four, κάνοντας ανατροπή στο σκορ. Ποια ήταν τα στοιχεία που σας έδωσαν την νίκη;

"Όλα τα παιδιά ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Όλο αυτό το διάστημα, δεν αφήσαμε τίποτα να μας επηρεάσει και να μας αποσπάσει. Ήμασταν αποφασισμένοι να πάρουμε την νίκη και να προκριθούμε στον τελικό. Σε επίπεδο Final Four, μέσα στο παιχνίδι είναι να βγάλεις κακές φάσεις, κακές άμυνες, να κάνεις λάθη, να μην σου μπουν τα σουτ, να χάσεις ακόμη και εύκολα καλάθια, αλλά το σημαντικό είναι ακόμη και αν σου συμβούν όλα αυτά, να μην χάσεις την συγκέντρωση σου. Μας πήγαν ορισμένα πράγματα στραβά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το σημαντικό είναι πως δεν επηρεαστήκαμε μέσα στον αγώνα.

Σε κανένα σημείο δεν είπαμε πως "δεν τους έχουμε, θα χάσουμε, ίσως δεν τα καταφέρουμε αυτή την φορά". Ακόμη και όταν το παιχνίδι δεν κυλούσε καλά για εμάς, ακόμη και όταν βρεθήκαμε στο -13, όλα τα παιδιά το πιστεύαμε πως μπορούμε να το γυρίσουμε. Ξέραμε πως αν βγάλουμε τις άμυνες που θέλαμε και πάρουμε τα ριμπάουντ, θα ροκανίσουμε την διαφορά και όταν τους πλησιάσουμε εμείς έχουμε τον τρόπο μας να διαχειριζόμαστε σωστά αυτές τις κρίσιμες στιγμές και να παίρνουμε τις νίκες. Μείναμε συγκεντρωμένοι, δεν επηρεάστηκε η απόδοση μας, δεν μειώθηκε η θέληση και η επιθυμία μας και συνεχίζουμε να παλεύουμε με υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Στον ημιτελικό όλα τα παιδιά παλέψαμε! Όποιος μπήκε μέσα από την ομάδα έδωσε το 100%, ήταν έτοιμος, μόχθησε και ο καθένας συνείσφερε. Άλλος περισσότερο, άλλος σε μικρότερο βαθμό, αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως νίκησε ο Ολυμπιακός, σημασία έχει πως λειτουργήσαμε ενωμένοι και συσπειρωμένοι σαν ομάδα".

-Μου είχες πει στο break στην Πόλη απέναντι στην Εφές, πως ο Ολυμπιακός τα κατάφερε γιατί είναι μεγάλη ομάδα, γιατί έχει μεγάλους παίκτες, αλλά και πως για να πάρεις μεγάλα ματς, θα πρέπει να βάλεις μεγάλα σουτ. Πιστεύεις πως όλα αυτά έγιναν πράξη και στον ημιτελικό;

Σαφώς! Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και το έχει αποδείξει μέσα στο γήπεδο όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε μία έμπειρη ομάδα, με σπουδαίους παίκτες, με παίκτες που έχουν προσωπικότητα, ένα σύνολο που ποντάρει στην χημεία του, στην ομοιογένεια του, αλλά και σε αυτόν τον βασικό κορμό που έχουμε σαν ομάδα, ο οποίος έχει φέρει τίτλους, πρωταθλήματα και διακρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Δουλέψαμε σκληρά σε ολόκληρη την σεζόν, φτάσαμε σε έναν ακόμη τελικό και είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι. Αποδείξαμε ξανά την νοοτροπία νικητή που έχουμε.

Για να πάρεις μεγάλα και κρίσιμα ματς, φυσικά θα πρέπει να βάλεις μεγάλα σουτ και έχουμε τους παίκτες με την προσωπικότητα και την ικανότητα να βάλουν κρίσιμα σουτ. Βάλαμε σουτ που μας κράτησαν μέσα στο παιχνίδι, μεγάλα σουτ που μας έδωσαν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Τα buzzer-beater που έβαλαν στο τέλος των δεκαλέπτων τόσο ο Αγραβάνης, όσο και ο Μάντζαρης, ενώ μετά πέτυχαν σημαντικά τρίποντα και ο Σπανούλης, αλλά και ο Γκριν. Ο Μπίλις με εκείνο το τρίποντο μας έδωσε το προβάδισμα, άρχισαν να αγχώνονται και ο Γκριν στο τέλος τους... σκότωσε. Και ο Κώστας (Παπανικολάου) όμως, νωρίτερα έβαλε αρκετά τρίποντα και μας κράταγε στο ματς. Σε ένα ακόμη μεγάλο και κρίσιμο ματς, βάλαμε μεγάλα σουτ και δείξαμε την ποιότητα μας. Πάνω απ' όλα, παίξαμε σαν ομάδα. Μην το υποτιμάς αυτό που σου λέω, είναι πολύ σημαντικό"

EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
EUROLEAGUE / FINAL-4 2017 / ÏÓÖÐ - ÔÓÓÊÁ ÌÏÓ×ÁÓ / OLYMPIAKOS - CSKA MOSCOW (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

-Σας κάναμε πολλές ερωτήσεις πριν τον ημιτελικό για το "3 στα 3" που είχατε στα Final Four επί της ΤΣΣΚΑ και πλέον έγινε "4 στα 4". Λέγατε πως δεν κοιτάτε το παρελθόν, αλλά οι σερί νίκες σας δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Ποιο είναι το... μυστικό και νικάτε πάντα μία τόσο μεγάλη ομάδα σε τόσο κρίσιμες στιγμές;

"Το μυστικό είναι πως είμαστε ταπεινοί, πως δεν κοιτάμε το παρελθόν. Έγιναν πολλές αναφορές στην καλή προϊστορία που είχαμε με την ΤΣΣΚΑ, αλλά εμείς δεν δώσαμε σημασία σε αυτή. Όλα αυτά τα αφήσαμε για εσάς τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους. Το λογαριάσαμε σαν ένα καινούριο παιχνίδι, σαν να παίζουμε για πρώτη φορά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ σε Final Four. Σαν μία νέα πρόκληση. Όπως δεν σκεφτήκαμε το γεγονός πως είχαμε χάσει δύο φορές μέσα στην σεζόν από την ΤΣΣΚΑ στην κανονική περίοδο. Όταν φτάσεις σε ένα Final Four, αυτό που μετρά είναι η ετοιμότητα που βρίσκεσαι εκείνη την στιγμή, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά.

Σίγουρα έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και ο καθένας στον συμπαίκτη του. Έχουμε εμπειρία και ξέρουμε να διαχειριζόμαστε σωστά αυτές τις καταστάσεις, ακόμη και όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Ποτέ δεν φοβηθήκαμε την ΤΣΣΚΑ. Την σεβόμαστε, αλλά όσο ισχυρή και αν είναι, πάντα πιστεύαμε και πιστεύουμε, όπως και τώρα, πως μπορούμε να την νικήσουμε. Έχουμε πίστη στην ομάδα μας.

Το μυστικό είναι να λειτουργείς σαν ομάδα, να μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια, να παλεύεις μέχρι το τέλος, ακόμη και αν δεν σου βγαίνουν όπως θες κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο και όταν τα πράγματα φτάνουν στην κρίσιμη στιγμή, να διατηρείς την ψυχραιμία, αλλά και την συγκέντρωση σου, για να είσαι έτοιμος να κάνεις την διαφορά".

-Τι σκεφτήκατε στο -13; Νικήσατε ένα ακόμη ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, αν και ο αντίπαλος σας έλεγχε τον ρυθμό, παίρνοντας και προβάδισμα σε διψήφιο αριθμό...

"Τα έχουμε πει αρκετές φορές, ίσως ακουστούν τετριμμένα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Είμαστε μία ομάδα που εδώ και χρόνια ξεχωρίζει για την αυταπάρνηση της. Δεν τα παρατάμε ποτέ και έχουμε μάθει να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Έχουμε μάθει να δείχνουμε αντίδραση όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Μπορώ να πω, πως στα δύσκολα έχουμε μάθει να λειτουργούμε καλύτερα. Κάποιες φορές, χαλαρώνουμε στα εύκολα, αλλά στα δύσκολα μιλά το ένστικτο της επιβίωσης.

Θέλαμε πάρα πολύ να προκριθούμε στον τελικό. Όλα τα παιδιά. Είχαμε μεγάλη θέληση. Όπως σου είπα και πριν, ναι, στο ξεκίνημα δεν μας βγήκαν στο παρκέ κάποια πράγματα που θέλαμε να κάνουμε, χάσαμε σουτ, αλλά ακόμη και όταν η ΤΣΣΚΑ ξέφευγε με +10 με +13, ποτέ δεν είπαμε.... πάει χάσαμε αυτή την φορά. Όλα τα παιδιά εμψυχώναμε ο ένας τον άλλον και λέγαμε πάμε μπορούμε να το γυρίσουμε. Το πιστεύαμε!

Ήταν σημαντικό πως μείναμε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι και δεν αφήσαμε να μας επηρεάσει το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ ξέφευγε στο σκορ. Δεν μας βγήκε εκνευρισμός, ούτε απογοήτευση. Όταν ροκανίσαμε την διαφορά, βγάλαμε άμυνες, αρχίσαμε να παίρνουμε τα ριμπάουντ και παράλληλα να βάζουμε μεγάλα σουτ, τότε το πιστέψαμε ακόμη περισσότερο. Έχουμε τον τρόπο μας κερδίζουμε τα παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος. Άλλωστε, αυτή η ομάδα τι αντιπροσωπεύει όλα αυτά χρόνια; Το να μην τα παρατάς ποτέ, να μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια και να παλεύεις μέχρι το τέλος, έχοντας αυταπάρνηση, ακόμη και αν αντιμετωπίζεις τον ισχυρότερο αντίπαλο. Ποτέ δεν παραδινόμαστε και έχουμε μεγάλη πίστη σε εμάς. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός μας".

-Θα αγωνιστείτε στον τέταρτο τελικό σε επίπεδο EuroLeague τα τελευταία έξι χρόνια. Τι θα πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός για να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ευρώπης;

"Να μείνουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι. Μην κάνουμε το λάθος και πανηγυρίζουμε όπως έγινε το 2015. Τότε είχαμε ξεμείνει από ενέργεια και στον τελικό κόντρα στην Ρεάλ... την πατήσαμε. Δεν θέλουμε να συμβεί κάτι παρόμοιο. Έχουμε όλα τα παιδιά μεγάλο κίνητρο για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν έχει σημασία αν τον έχουμε κατακτήσει στο παρελθόν. Όλοι μας, νέοι και παλιοί, έχομε "δίψα" να πάρουμε τον τίτλο, να αναδειχθούμε Πρωταθλητές Ευρώπης και να φέρουμε το τρόπαιο πίσω στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια τακτική. Να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε. Να είμαστε σκληροί στην άμυνα, να κάνουμε καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ, να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι αγωνιστικά και πνευματικά, είτε πάει το ματς σε υψηλό σκορ, είτε σε χαμηλό σκορ. Να είμαστε πανέτοιμοι για κάθε κατάσταση. Σε έναν τελικό παίζουν σημαντικό ρόλο οι λεπτομέρειες και θα πρέπει να είμαστε καλοί σε αυτές.

Πρέπει ο καθένας μας να δώσει το 100% και να λειτουργήσουμε ενωμένοι σαν ομάδα. Και όπως είπα νωρίτερα, θα παίξει σημαντικό ρόλο να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, ακόμη και αν κάτι πάει στραβά στην εξέλιξη του ματς. Δεν θα πρέπει να απογοητευτούμε και να παρατήσουμε το παιχνίδι. Ακόμη και αν δεν μας πάνε ορισμένα πράγματα καλά σε άμυνα και επίθεση, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, την διάθεση μας και τα επίπεδα ενέργειας μας".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ