EUROLEAGUE

Πρίντεζης: "Απλά σουτάρω, δεν σκέφτομαι"

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο EuroLeague Greece για το νικητήριο καλάθι του στο Βελιγράδι, για τις διαφορές της περσινής ομάδας με την φετινή και δεν τον ενδιαφέρει τον ποιον αντίπαλο θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στους "8".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Νότης Ψιλόπουλος

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Βελιγράδι πρόσθεσε στην λίστα του ένα ακόμη σημαντικό νικητήριο καλάθι με την φανέλα του Ολυμπιακού. "Σκότωσε" τον Ερυθρό Αστέρα με το "πεταχτάρι" του, όπως ακριβώς έπραξε στον τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2012. Το buzzer-beater τρίποντο του κόντρα στην Μπαρτσελόνα που έστειλε τους Πειραιώτες στο Final Four της Μαδρίτης, το καλάθι του στο ΟΑΚΑ που έδωσε το "διπλό" στους "ερυθρόλευκους".

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ο "ήρωας" της αναμέτρησης, Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έγινε αντικείμενο λατρείας από αρκετούς Σέρβους φιλάθλους, μίλησε στο EuroLeague Greece τόσο για το νικητήριο σουτ που πέτυχε, όσο και για το τι άλλαξε στον Ολυμπιακό σε σχέση με πέρσι. Παράλληλα, τόνισε πως στον Πειραιά δεν τους απασχολεί ποιον αντίπαλο θα αντιμετωπίσουν στα playoffs, από την στιγμή που εξασφάλισαν το πλεονέκτημα έδρας.

Η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο EuroLeague Greece:

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

-Γιώργο, το έχεις κάνει αρκετές φορές στην καριέρα σου, τόσο το να σημειώνεις ένα νικητήριο σουτ, όσο και ένα καθοριστικό καλάθι. Το κάνεις τόσο καλά, που το κάνεις να δείχνει απλό και εύκολο. Τι σκέφτεσαι εκείνη την στιγμή; Πως λειτουργείς;

"Κοίτα, σε αυτό το επίπεδο, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, αν κάτσεις και αγχωθείς, το σκεφτείς παραπάνω απ' όσο πρέπει και σε πιάσει νευρικότητα, το πιθανότερο είναι πως θα αστοχήσεις. Σε αυτές τις καταστάσεις, όπως και στο παρελθόν, κοιτάζω να είμαι ήρεμος, συγκεντρωμένος και πάντα έτοιμος, σε εγρήγορση.

Όταν είσαι στην πεντάδα της ομάδας σου σε αυτά τα τελευταία δευτερόλεπτα και σου έρθει η μπάλα στα χέρια, έχεις την υποχρέωση να είσαι έτοιμος και να σουτάρεις. Άλλες φορές τα σουτ θα μπουν, άλλες όχι. Έχω βάλει ορισμένα κρίσιμα σουτ, αλλά έχω χάσει και κάποια. Η εμπειρία που αποκτάς με τα χρόνια σε γεμίζει με αυτοπεποίθηση, αλλά και με εμπιστοσύνη. Σούταρα στο τέλος όπως θα ήθελα, από το σημείο μου, έφυγε καλά η μπάλα από το χέρι μου, πίστευα πως θα μπει και μπήκε. Δεν σκέφτηκα. Λειτούργησα σχεδόν μηχανικά και μπήκε".

-Ήταν ένα συναρπαστικό ματς από θέμα εξέλιξης. Δεν είχε μεγάλη ποιότητα, αλλά υπήρχε πάθος και σκληράδα. Πως το βίωσες;

"Θέλαμε και οι δύο ομάδες το αποτέλεσμα, η κάθε μία για τους λόγους της. Εμείς θέλαμε να σφραγίσουμε το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των playoffs και το καταφέραμε. Ήταν ένας από τους πρώτους στόχους μας όταν ξεκινήσαμε την σεζόν και χαιρόμαστε που τα καταφέραμε. Σίγουρα, ήταν ένα σκληρό ματς, με αρκετό μπασκετικό ξύλο, το παιχνίδι πήγες στις επαφές, στην δύναμη και... έπεφταν κορμιά.

Ελέγξαμε τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, παίξαμε αρκετά καλή άμυνα, ήμασταν διαβασμένοι, αλλά δεν παίζουμε μόνοι μας. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι καλή ομάδα, αντέδρασε, ξέφυγε στο σκορ, κάπου εμείς είχαμε κολλήσει στην επίθεση και επηρεάστηκε η άμυνα μας, αλλά ευτυχώς στο τέλος δείξαμε χαρακτήρα σαν ομάδα, βάλαμε μεγάλα σουτ και στο τέλος πήραμε την νίκη. Σημαντικό το γεγονός πως δείξαμε και πάλι αντίδραση ύστερα από ήττα, όπως συνέβη την προηγούμενη βδομάδα από την Γαλατάσαραϊ".

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

-Η φετινή ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρσι, με λίγες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Πέρσι μείνατε εκτός playoffs και τώρα μπαίνετε στην "8άδα" έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, δείχνοντας μία ανώτερη και καλύτερη εικόνα. Τι άλλαξε φέτος;

"Πέρσι μας πείραξε ο αποκλεισμός. Όπως έχω ξαναπεί, ήταν ένας αποκλεισμός που μας στεναχώρησε όλους. Δεν μπορούσαμε να το δεχτούμε, πλήγωσε τον αθλητικό εγωισμό μας και φέτος θέλαμε να αντιδράσουμε. Πεισμώσαμε, αυτή είναι η χαρακτηριστική λέξη. Νομίζω πως όλοι μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα, κάναμε την αυτοκριτική μας, είδαμε τα λάθη μας και δουλέψαμε παραπάνω στο να τα διορθώσουμε. Τόσο σαν σύνολο, όσο και ατομικά ο κάθε παίκτης.

Φέτος δέσαμε περισσότερο σαν σύνολο σε σχέση με πέρσι, που είχαμε και ορισμένες αλλαγές μεσούσης της σεζόν με αποτέλεσμα να επηρεαστεί κάπως η χημεία μας. Και φέτος έχουμε κάποιους τραυματισμούς, ορισμένες ιώσεις, έχουμε χάσει και παίκτη όπως τον Χάκετ, αλλά σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με πέρσι. Βελτιωθήκαμε στα εκτός έδρας ματς και αρχίσαμε και πάλι να βρίσκουμε την αγωνιστική μας ταυτότητα, όπως το να αρνούμαστε να χάσουμε, παλεύοντας μέχρι το τέλος".

EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
EUROLEAGUE BASKETBALL / ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

-Πλέον, αυτό που θα σας απασχολεί είναι το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσετε στα προημιτελικά ή δεν σας νοιάζει, από την στιγμή που εσείς θα έχετε το πλεονέκτημα έδρας;

"Εμείς την δουλειά μας την κάναμε. Καταρχάς πήραμε την πρόκριση στα προημιτελικά, επιστρέψαμε στα playoffs και θα αγωνιστούμε για την πρόκριση στο Final Four έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. Τα πάντα θα εξαρτώνται από το χέρι μας και η πρόκριση θα περάσει από το ΣΕΦ. Με την δύναμη του κόσμου μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όταν το ΣΕΦ γεμίζει στα μεγάλα ματς, αποτελεί μία πολύ δύσκολη έδρα για τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Είναι αρένα!

Ο κόσμος μας δίνει τεράστια ώθηση, μας δίνει ενέργεια και θέλουμε όταν έρθει η ώρα, σε εκείνα τα ματς, να μας βοηθήσει δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του. Δεν κοιτάμε αντίπαλο, δεν επιλέγουμε, δεν μας νοιάζει, είμαστε ο Ολυμπιακός! Δεν ασχολούμαστε με σενάρια. Όποιος είναι να έρθει στην διασταύρωση, ας έρθει. Την δουλειά μας εμείς να κάνουμε, να κοιτάμε τους εαυτούς μας και το καλό της ομάδας μας".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ