EUROLEAGUE

Παπαπέτρου: "Νιώθω καλά παίζοντας στο "4"

Παπαπέτρου: "Νιώθω καλά παίζοντας στο "4"

Ο πρωταγωνιστής της νίκης του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, Ιωάννης Παπαπέτρου, μιλά για τα μεγάλα σουτ που έβαλε, αλλά και για το γεγονός πως φέτος νιώθει άνετα στο "4".

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έβαλε την "σφραγίδα" του αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ήταν το επιθετικό του ξέσπασμα, τα μεγάλα σουτ που σημείωσε στο τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά και στο τέταρτο δεκάλεπτο, δίνοντας το προβάδισμα, το μομέντουμ στον Ολυμπιακό, αλλά και την διαφορά ασφαλείας ώστε να φτάσουν οι Πειραιώτες στην νίκη (77-69) επί των "πρασίνων" στο ΣΕΦ. Ήταν ο παίκτης "κλειδί" για τους "ερυθρόλευκους" στο δεύτερο ημίχρονο, παίζοντας μπάσκετ με μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Ύστερα από τον τραυματισμό του Γιώργου Πρίντεζη, σας είχαμε γράψει πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου έπρεπε και επιβαλλόταν να βγει μπροστά ώστε να δώσει το κάτι παραπάνω , γιατί η ομάδα τον χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ μέσα στην χρονιά. Ήταν η ευκαιρία του και ο 22χρονος φόργουορντ την... άρπαξε από τα μαλλιά. H αρχή έγινε κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στην θέση "4" και μάλιστα απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Ήταν μία πρόκληση για εκείνον και απάντησε με δυναμικές άμυνες και με 12 πόντους (πρώτο του ευρωπαϊκό ματς φέτος με διψήφιο αριθμό), έχοντας 3/5 δίποντα και 2/3 τρίποντα.

Δεύτερο σερί ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτή την φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου φώναξε ξανά δυναμικό "παρών". Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας 13 πόντους (season high), έχοντας 3/4 τρίποντα (ξεκίνησε με 3/3), 1/1 δίποντα και 2/2 βολές, συν 3 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Στην 4η περίοδο, στο 37ο λεπτό της αναμέτρησης, με δύο σερί "βόμβες" πίσω από τα 6.75 μέτρα, μετέτρεψε το 65-62 σε 71-62, ενώ ακολούθως απάντησε με ένα εντυπωσιακό coast-to-coast κάρφωμα, ξεσηκώνοντας το κοινό στο ΣΕΦ, με τον 22χρονο φόργουορντ να ακούει το όνομα του να τραγουδιέται ρυθμικά από τους φιλάθλους. Εκείνοι οι 8 συνεχόμενοι πόντοι μέσα σε 40'' ήταν αυτοί που έκαναν και την διαφορά στο ματς. To δικό του αγωνιστικό ξέσπασμα.

Παπαπέτρου: "Νιώθω καλά παίζοντας στο "4"

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο, αλλά και επένδυση για τους "ερυθρόλευκους", έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του. Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση για το αν είναι "3άρι" ή "4άρι". Φέτος ο ρόλος του, από το ξεκίνημα της σεζόν, είναι να αποτελεί τον δεύτερο πάουερ-φόργουορντ της ομάδας πίσω από τον Γιώργο Πρίντεζη και όπως δηλώνει στο EuroLeague Greece φέτος νιώθει άνετα να παίζει στο "4". Διαθέτει καλή πρώτη ύλη, ταλέντο, δυνατότητες, σωματοδομή, αλλά και την απαραίτητη πνευματική ετοιμότητα. Παίζει μπάσκετ με αυτοπεποίθηση και κυρίως αγωνίζεται δίχως φόβο. Αυτό που χρειαζόταν να κάνει ήταν απλά να βγει μπροστά και πλέον το έκανε, δείχνοντας και χαρακτήρα σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Στα τρία τελευταία ματς των πρωταθλητών Ελλάδας στην EuroLeague, ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει μέσο όρο 11 πόντους με 70% (!) στα τρίποντα (7/10) και 3 ριμπάουντ. Έχει βρει ρυθμό στην επίθεση, βάζει τα σουτ, βγάζει "σκληράδα" στην άμυνα, έκανε το επιθετικό ξέσπασμα που χρειαζόταν για να πάρει μπρος, διανύει μία αγωνιστική εκτόξευση και έχει εξελιχθεί σε έναν πολύτιμο παίκτη στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου βγήκε μπροστά, δείχνει την αξία του και το απολαμβάνει!

Παπαπέτρου: "Νιώθω καλά παίζοντας στο "4"

Η συνέντευξη του Ιωάννη Παπαπέτρου στο EuroLeague Greece:

-Ιωάννη, που θεωρείς πως κρίθηκε το παιχνίδι. Ποια ήταν τα σημεία "κλειδιά" του αγώνα για να πάρετε την νίκη επί του Παναθηναϊκού;

"Νομίζω πως στο δεύτερο ημίχρονο, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, καταλάβαμε όλοι μας πως πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Βγάλαμε ενέργεια, πιέσαμε τον αντίπαλο και όλα τα παιδιά έδωσαν το κάτι παραπάνω. Βγάλαμε καλές άμυνες, πήραμε τα ριμπάουντ, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο κάτι που το θέλαμε, βάλαμε καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά και αρκετά μεγάλα σουτ, παίρνοντας πάλι εμείς το προβάδισμα. Έτσι βρήκαμε ρυθμό, αποκτήσαμε ψυχολογία, πήραμε αυτοπεποίθηση και στο τέλος "κλειδώσαμε" το ματς. Αν εξαιρέσεις την κακή μας άμυνα στην δεύτερη περίοδο και το γεγονός πως δεχτήκαμε αρκετούς πόντους από τους Ρίβερς και Τζέιμς, τους υπόλοιπους παίκτες τους βγάλαμε εκτός ρυθμού, όπως τον Καλάθη, αλλά και τους ψηλούς τους. Παίξαμε αρκετά καλή άμυνα, βγάλαμε ενέργεια, πάθος στο παιχνίδι μας και στην τελευταία περίοδο δείξαμε μία νοοτροπία νικητή που μας χαρακτηρίζει σαν ομάδα. Αυτά τα ματς θέλουν καρδιά και θέληση και εμείς τα είχαμε".

-Είχες ένα επιθετικό ξέσπασμα, έβαλες σερί 8 πόντους μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό στην τελευταία περίοδο και γενικότερα ήταν καθοριστική η παρουσία σου στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας μεγάλα σουτ. Ένιωσες εκείνη την στιγμή πως έπρεπε να βγεις μπροστά για την ομάδα;

"Είμαι ένας παίκτης που πιστεύω πολύ στον εαυτό μου, στις δυνατότητες μου και σε μένα. Έχω αυτοπεποίθηση. Δουλεύω πολύ σκληρά, καθημερινά, σε κάθε προπόνηση και δεν μένω στο ταλέντο. Εκείνη την στιγμή όντως ένιωθα καλά, είχα αυτοπεποίθηση και από την στιγμή που τα πρώτα σουτ μπήκαν είχα μία σιγουριά πως θα μπουν και τα επόμενα. Είχα βρει ρυθμό, ένιωθα καλά και σούταρα με αυτοπεποίθηση. Ένιωσα εκείνη την στιγμή πως η ομάδα με χρειαζόταν να βγω και εγώ μπροστά, να της δώσω ώθηση και αυτό έκανα. Ένιωσα πως σε κάποιο σημείο είχαμε "κολλήσει", είχαμε χάσει κάπως τον ρυθμό μας και ένιωθα πως μπορούσα να δώσω το κάτι παραπάνω και αυτό έκανα. Δεν έχω φόβο στις κρίσιμες στιγμές, πιστεύω σε μένα και στις ικανότητες μου. Χάρηκα πάρα πολύ που βοήθησα τον Ολυμπιακό να φτάσει σε αυτή την νίκη, χάρηκα που βοήθησα την ομάδα να φτάσει σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι το σημαντικότερο".

Παπαπέτρου: "Νιώθω καλά παίζοντας στο "4"

-Τον τελευταίο μήνα περίπου έχεις ανεβάσει την απόδοση σου, παίζεις καλύτερα και έχεις βρει ρυθμό. Ένιωσες πως ύστερα και από τις απουσίες και τους τραυματισμούς που είχε η ομάδα, έπρεπε να βγεις μπροστά και να δώσεις το κάτι παραπάνω; Να δείξεις τις πραγματικές σου δυνατότητες;

"Σίγουρα, ύστερα από τους τραυματισμούς και τα προβλήματα που μας εμφανίστηκαν, έπρεπε και οι υπόλοιποι παίκτες να βγούμε μπροστά και να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Είναι κάτι που το ένιωσα, το κατάλαβα, μου δόθηκαν οι ευκαιρίες και προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Νιώθω αρκετά καλά αυτή την περίοδο, έχω βρει ρυθμό και οι καλές εμφανίσεις σε γεμίζουν με καλή ψυχολογία και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό να είσαι στο γήπεδο, γιατί είναι δύσκολο να είσαι στον πάγκο. Ο Ολυμπιακός έχει ένα γεμάτο ρόστερ, έχουμε καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, έχουμε βάθος και σε κάθε ματς είναι σημαντικό πως υπάρχει και ένας διαφορετικός παίκτης που ξεχωρίζει. Αυτό δείχνει την δυναμική μας και την ποιότητα μας σαν ομάδα. Ποντάρουμε στην χημεία μας, στην ομοιογένεια μας, στην συνοχή μας, στην ομαδικότητα μας. Όλα αυτά είναι όπλα μας".

-Αυτό που βλέπουμε επίσης είναι πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει αρχίσει να αισθάνεται και να παίζει άνετα στο "4". Έχεις αρχίσει να κάνεις "κτήμα" σου την θέση. Είναι κάτι που το βλέπεις και εσύ;

"Νιώθω άνετα όταν κάνω αυτό που αγαπάω, νιώθω άνετα όταν παίζω και όταν βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο και σίγουρα φέτος νιώθω πιο άνετα να παίζω στο "4". Η ομάδα φέτος με χρειάζεται σε αυτή την θέση και αυτός είναι ο κύριος ρόλος μου από την αρχή της σεζόν. Είναι κάτι που το έμαθα να το κάνω για πρώτη φορά πέρσι, αλλά φέτος σίγουρα νιώθω καλύτερα στην θέση του πάουερ-φόργουορντ. Φέτος ξέρω καλύτερα το πως να λειτουργήσω σαν "4", ξέρω καλύτερα το τι χρειάζεται αυτή η θέση και έχω δουλέψει περισσότερο σαν πάουερ-φόργουορντ μέσα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ξέρω επίσης καλά το τι είναι να παίζεις και πίσω από τον Γιώργο (Πρίντεζη) στο "4", ο οποίος είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη, αν όχι ο καλύτερος, στην συγκεκριμένη θέση. Είμαι διαφορετικός παίκτης από τον Γιώργο (Πρίντεζη) και μπορώ στο "4" να δώσω ορισμένα διαφορετικά πράγματα, όπως δίνει ο Γιώργος (Πρίντεζης) κάτι ξεχωριστό και σημαντικό για εμάς, όπως είναι το παιχνίδι με πλάτη, τομέας στον οποίο έχει μεγάλη ικανότητα. Εγώ μπορώ να δώσω διαφορετικά πράγματα, κινούμενος πιο μακριά από το καλάθι, γιατί θα έλεγα πως εκεί βρίσκεται το ένστικτο μου".

Παπαπέτρου: "Νιώθω καλά παίζοντας στο "4"

-Ο κόσμος του Ολυμπιακού τραγούδησε ρυθμικά το όνομα σου, αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια που έκανες στο ματς. Φούσκωσες από χαρά εκείνη την στιγμή;

"Έχω εισπράξει μεγάλη αγάπη από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Είμαι στην τέταρτη μου χρονιά στην ομάδα και νιώθω πολύ καλά εδώ. Ξέρω πως ο κόσμος με στηρίζει, ξέρω πως πιστεύει σε μένα και αυτό με γεμίζει με ευθύνη ώστε να δουλεύω περισσότερο και να γίνομαι καλύτερος. Η στιγμή που φώναξαν το όνομα μου ήταν όντως κάτι όμορφο, κάτι μοναδικό και τους ευχαριστώ όλους για την στήριξη. Απλά έτυχε αυτή την φορά να ξεχωρίσω εγώ σε κάποια στιγμή του αγώνα. Την επόμενη φορά θα βρεθεί κάποιος άλλος. Στην ομάδα μας κάθε φορά όλο και κάποιος άλλος ξεχωρίζει. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα, να κερδίζει ο Ολυμπιακός".

-Έκτη συνεχόμενη νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη επί του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, οι τρεις είναι στο ΟΑΚΑ και οι τρεις στο ΣΕΦ. Αισθάνεσαι πως πλέον σαν ομάδα έχετε μία νοοτροπία νικητή, αλλά και πως έχετε βρει τον τρόπο να νικάτε τον μεγάλο σας αντίπαλο στα μεταξύ σας παιχνίδια; Έχετε πλέον και την ψυχολογία; Τον... αέρα του πρωταθλητή;

"Σίγουρα, όταν σημειώνεις ένα σερί νικών απέναντι στον μεγάλο σου αντίπαλο, αυτόματα αποκτάς αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία σε αυτά τα ματς. Έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε σένα, στους συμπαίκτες σου, στην ομάδα σου. Έχουμε αποκτήσει όντως μία νοοτροπία νικητή σε αυτά τα ματς το έχουμε δείξει στην πράξη. Είτε τα ματς κρίνονται στο τέλος, στις τελευταίες επιθέσεις, είτε νωρίτερα, λειτουργούμε με καθαρό μυαλό και με αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχει φόβος και άγχος. Υπάρχει μία μεγάλη πίστη στις δυνατότητες μας. Είναι όπλο μας η χημεία και η ομοιογένεια που διαθέτουμε, οι προσωπικότητες των παικτών που διαθέτουμε, οι οποίοι έχουν κάνει αρκετές φορές την διαφορά, αλλά και η καλή προετοιμασία που κάνουμε σε αυτά τα ματς με το προπονητικό-τιμ μας. Ο Παναθηναϊκός όμως παραμένει ένας μεγάλος και ισχυρός αντίπαλος, τον οποίο και τον σεβόμαστε. Έχει ενισχυθεί και θα παρουσιαστεί ακόμη πιο δυνατός στα επόμενα ματς. Δεν κοιτάμε τα σερί, δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, σημασία έχει να κερδίζεις τους τίτλους".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ