EUROLEAGUE

Ο Έρικ Γκριν... ποντάρει στα φαβορί του Final Four

Ο Έρικ Γκριν... ποντάρει στα φαβορί του Final Four
EUROKINISSI

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, η μάχη του "Ζοτς" με τον "Σάρας", η επιστροφή των Γιουλ, Ντε Κολό και Χάινς, οι πιθανοί ΜVP και το "κλειδί" για την επιτυχία. Ο Έρικ Γκριν μίλησε στο Sport24.gr για το Final Four (18-20/5) της EuroLeague.

Ο Έρικ Γκριν δεν δίστασε να κάνει τις προβλέψεις του για το Final Four (18-20/5) της EuroLeague, καθώς μέσω του Sport24.gr πήρε θέση για τις "μάχες" του Βελιγραδίου που μαγνητίζουν το ενδιαφέρον.

Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ πέρσι έφτασε στην... πηγή, αλλά δεν ήπιε νερό καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει την ουσιαστικά γηπεδούχο Φενέρμπαχτσε στον τελικό της EuroLeague. Ο νυν άσος της Βαλένθια, όμως, θα παρακολουθήσει το Final Four και "αποκάλυψε" τις σκέψεις του για αυτό.

Ο Αμερικανός σουτέρ την περσινή σεζόν συμμετείχε στο πρώτο Final Four της καριέρας του και θυμήθηκε πως "ήταν μία πολύ μεγάλη και δύσκολη πορεία προς το Final Four. Θυμάμαι τον ημιτελικό και τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ατμόσφαιρα στο Final Four ήταν απίστευτη. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο με τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν μία πολύ σημαντική στιγμή για όλους μας".

Ο Έρικ Γκριν... ποντάρει στα φαβορί του Final Four
EUROKINISSI

Φέτος, όμως, η Βαλένθια τέθηκε από νωρίς εκτός μάχης των playoffs της EuroLeague, ενώ στην τελική ευθεία της διοργάνωσης έφτασαν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ζάλγκιρις.

Η πρόκριση της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο Final Four προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, αλλά ο Έρικ Γκριν άνηκε σε εκείνους που είχαν ξεχωρίσει από νωρίς την Ζάλγκιρις. "Η προημιτελική σειρά μεταξύ της Ζάλγκιρις με τον Ολυμπιακό ήταν δύσκολη και αμφίρροπη. Προσωπικά πίστευα πως η Ζάλγκιρις έχει τις δυνατότητες να προκριθεί και για αυτό δεν μου προκάλεσε έκπληξη το αποτέλεσμα της σειράς. Σίγουρα πάντως η παρουσία της Ζάλγκιρις στο Final Four αποτελεί μία μικρή έκπληξη για εμένα, αν και πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν. Όποιος την είχε παρατηρήσει κατά την διάρκεια της σεζόν, καταλάβαινε πως έχει τις δυνατότητες να φτάσει στο Final Four. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Πιστεύω πως θα γίνει ακόμα καλύτερος", δήλωσε ο Έρικ Γκριν, ενώ στη συνέχεια πήρε θέση για τη "μάχη" στην... σκακιέρα των προπονητών.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πέρασε τέσσερις σεζόν αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος είναι ένας από τους μέντορες του 42χρονου Λιθουανού. "Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω. Είμαι σίγουρος, όμως, πως ο Γιασικεβίτσιους θα έχει ετοιμάσει ένα πολύ καλό πλάνο παιχνιδιού και ανυπομονώ να παρακολουθήσω τον ημιτελικό. Θέλω να δω τη μάχη του με τον Ομπράντοβιτς. Πιστεύω θα είναι ένα κλειστό παιχνίδι, όπως συναρπαστικός θα είναι και ο δεύτερος ημιτελικός".

O Έρικ Γκριν έβαλε στην κουβέντα τον δεύτερο ημιτελικό και η επόμενη ερώτησή μας αφορούσε την επιστροφή του Σέρχιο Γιουλ στην δράση: "Είναι ένας σπουδαίος παίκτης και ανεβάζει κατά πολύ την δυναμικότητα της ομάδας του. Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μία από τις ομάδες, όπως εμείς και ο Ολυμπιακός, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Με τον Γιουλ είναι πιο δυνατή, ενώ καταπληκτική σεζόν έκανε και ο Ντόντσιτς. Σίγουρα έχει τις δυνατότητες να προκριθεί στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο, αλλά για μένα περισσότερες πιθανότητες έχει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σίγουρα, όμως, θα είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον".

Ο Έρικ Γκριν... ποντάρει στα φαβορί του Final Four
EUROKINISSI

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη για τον Έρικ Γκριν "ε ίναι το φαβορί όχι μόνο στον ημιτελικό με την Ρεάλ, αλλά και να κατακτήσει το τρόπαιο. Έχει πραγματοποιήσει πολύ καλή σεζόν. Έπαιζε πολύ καλά και ήταν σταθερή η απόδοσή της. Πλέον έχουν επιστρέψει οι Χάινς και Ντε Κολό και πιστεύω πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ δεύτερο φαβορί για εμένα είναι η Φενέρμπαχτσε, καθώς έχει έναν σπουδαίο προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντβοτις. Πιστεύω πως αυτές δύο ομάδες θα είναι στον τελικό".

Επίσης, ο Έρικ Γκριν τόνισε πως "σίγουρα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ζάλγκιρις είναι πολύ καλές ομάδες, αλλά αφού πρέπει να διαλέξω, θα πω πως στον τελικό θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Φενέρμπαχτσε. Μην ξεχνάμε, όμως, πως όλες οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές και σε ένα Final Four πολλά μπορούν συμβούν, καθώς σε αυτό αγωνίζονται οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ στον ημιτελικό θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα, αλλά όπως τόνισε ο Ερικ Γκριν "ο Σέρχι είναι ένας παίκτης με πολλή εμπειρία και είμαι σίγουρος πως θα έχει προετοιμαστεί για αυτό. Γνωρίζει πώς να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του και την πίεση".

Τα Final Four χαρακτηρίζονται και σαν ο θεσμός των εκπλήξεων, αλλά από ό,τι φαίνεται ο Έρικ Γκριν δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη: "Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την λέξη έκπληξη, καθώς στα Final Four είναι οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σε ένα παιχνίδι, όμως, πολλά μπορούν συμβούν. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός στις ομάδες, στους φιλάθλους και στους παίκτες και για αυτό το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η συγκέντρωση. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 40 λεπτά στον ημιτελικό και μετά να προλάβεις να αφοσιωθείς στον τελικό. Δεν πρέπει να χάσεις στιγμή την συγκέντρωσή σου, καθώς σε ένα μόνο παιχνίδι μπορεί να το πληρώσεις. Για αυτό πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Η συγκέντρωση θα είναι το κλειδί για τις ομάδες".

Τέλος, ζητήσαμε από τον Έρικ Γκριν να κάνει την πρόβλεψή του για τον ΜVP της διοργάνωσης. "Όλες οι ομάδες έχουν πολύ καλούς παίκτες. Δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να προβλέψει ποιος θα είναι ο ΜVP, καθώς ακόμα δεν ξέρουμε τον νικητή. Θα διάλεγα πάντως έναν από τους Νάντο Ντε Κολό και Σέρχι Ροντρίγκεθ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τους Γιαν Βέσελι και Μπραντ Ουαναμέικερ από την Φενέρμπαχτσε, καθώς αυτές πιστεύω πως θα είναι ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό", αποκρίθηκε καταλήγοντας ο Αμερικανός γκαρντ βάζοντας τον επίλογο στη συζήτησή μας.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ