EUROLEAGUE

Ντίμπλερ: "Χρειαζόμαστε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό"

Ντίμπλερ: "Χρειαζόμαστε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό"

Το ελληνικό κοινό έχει πολλούς γνώριμους στην Εφές και μεταξύ αυτών είναι ο Τζον Ντίμπερ. Ο Αμερικανός μίλα στο Euroleague Greece για όσα του έχει πει ο Ντάνστον, τον κόουτς Μπαρτζώκα και το "must win"

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες (Τσεντεβίτα, Λαμποράλ Κούτσα) η Εφές δεν έχει άλλα περιθώρια λάθους. Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό έχει αποκτήσει για τους Τούρκους έναν "do or die" χαρακτήρα και το Euroleague Greece θέλησε να μάθει εκ των έσω ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της Εφές.

Οι παλιοί γνώριμοι του ελληνικού κοινού στην Εφές είναι πολλοί. Ίβκοβιτς, Αγγέλου, Ντάνστον και Ντίμπλερ αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, καθώς όλοι τους έχουν κάνει ένα επιτυχημένο πέρασμα από τη χώρα μας. Το Euroleague Greece μίλησε με τον πρώην γκαρντ του Πανιωνίου, Τζον Ντίμπλερ, ο οποίος είναι ένα από τα σημαντικότερα επιθετικά όπλα της φετινής Εφές. Ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε στο "must win" παιχνίδι που έρχεται, στην πολύτιμη βοήθεια που θα δώσει ο Μπράιαν Ντάνστον, ενώ δεν παρέλειψε να... ξεσκονίσει τις όμορφες αναμνήσεις που έχει από την Αθήνα, τον Πανιώνιο και τον κόουτς Μπαρτζώκα.

Ντίμπλερ: "Χρειαζόμαστε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό"

Μέχρι τώρα φαίνεται ότι βρίσκεσαι σε εξαιρετική φόρμα. Υπάρχει κάποιος λόγος πίσω από αυτό;

" Νομίζω ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Οι συμπαίκτες μου κάνουν εξαιρετική δουλειά βάζοντας με σε πλεονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των αγώνων. Γενικά έχουμε πολλά όπλα ως ομάδα".

Στο παρελθόν έπαιξες στον Πανιώνιο. Τι θυμάσαι από την Ελλάδα και την παρουσία σου εδώ;

" Έχω τόσες πολλές καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Ήταν ο πρώτος χρόνος γάμου με την γυναίκα μου και για πρώτη φορά ερχόμουν στην Ευρώπη. Η Αθήνα είναι πολύ όμορφη πόλη. Αγωνιστική με την ομάδα είχαμε μία πολύ επιτυχημένη σεζόν τερματίζοντας στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Είχα προπονητή τον κόουτς Μπαρτζώκα, ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ. Είχα και εξαιρετικούς συμπαίκτες".

Ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

" Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ σκληρό. Υπάρχουν εξαιρετικά δυνατές ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός, ενώ κι οι παίκτες που παίζουν στην Α1 είναι πολύ δυνατοί. Ήταν μία πραγματικά καλή εμπειρία να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα στην πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη".

Ντίμπλερ: "Χρειαζόμαστε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό"
INTIME SPORTS

"Να συγκεντρωθούμε στην άμυνα"

Αύριο (12/11) η Εφές θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γι αυτό το ματς;

" Πρώτα απ' όλα χρειαζόμαστε τη νίκη. Στην τελευταία μας εντός έδρας αναμέτρηση στην Euroleague δεν τα καταφέραμε και χάσαμε. Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, όμως εμείς πρέπει να βγούμε στο παρκέ παίζοντας σκληρά και με πάθος για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε;

" Θα πρέπει να παίξουμε δυναμικά και με αμυντικούς προσανατολισμούς. Νομίζω ότι η επίθεση μας είναι εντάξει, καθώς μπορούμε να σκοράρουμε και έχουμε πολλά όπλα. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στην άμυνα μας".

Με τον Μπράιαν Ντάνστον έχεις μιλήσει για αυτό το παιχνίδι; Ξέρεις ποιες είναι οι σκέψεις του;

" Για να είμαι ειλικρινής δεν έχουμε μιλήσει ιδιαίτερα για το παιχνίδι. Έχουμε πολύ βαρύ πρόγραμμα και δεν βρήκαμε αρκετό χρόνο για να πούμε για το ματς με τον Ολυμπιακό. Γενικά συγκεντρωνόμαστε μόνο στο επόμενο παιχνίδι και μέχρι τη Δευτέρα το μόνο που σκεφτόμασταν ήταν η Καρσίγιακα που αντιμετωπίζαμε για το πρωτάθλημα της Τουρκίας. Το σίγουρο είναι ότι οι παραστάσεις που έχει από τον Ολυμπιακό θα μας βοηθήσουν πολύ, καθώς πέρασε δύο χρόνια εκεί".

Ντίμπλερ: "Χρειαζόμαστε τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό"
TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ