EUROLEAGUE

Ντελινινκάιτις: "Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης"

Η σχέση του Τόμας Ντελινινκάιτις, παίκτη της ΑΕΚ, με τη Νεπτούνας είναι ιδιαίτερη, γι' αυτό και το Euroleague Greece τον ρώτησε μερικά πράγματα για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Euroleague (05/12. 21:45).

Για την όγδοη αγωνιστική της Euroleague, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Νεπτούνας (Παρασκευή 5/12, 21:45) στο ΣΕΦ. Οι Λιθουανοί έρχονται με στόχο να παλέψουν μέχρι τέλους για τη νίκη, προκειμένου να κάνουν μεγάλο βήμα πρόκρισης στο Top 16, στην πρώτη συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Ένας από τους παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλά τα... κατατόπια των δευτεραθλητών στη LKL, είναι ο Τόμας Ντελινινκάιτις.

Ο 32χρονος γκαρντ της ΑΕΚ, ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα που θα παρουσιαστεί απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (2001-02), γιατί... εκεί γεννήθηκε Δηλαδή, στην πόλη όπου ανήκει η Νεπτούνας, την Κλαϊπέντα.

"Η γνώμη μου για την ομάδα είναι πολύ καλή. Είναι η πρώτη ομάδα της καριέρας μου. Είναι η ομάδα της γενέτειράς μου Πώς θα μπορούσα να έχω κακή γνώμη γι' αυτή;", ήταν η αρχική τοποθέτησή του στο Euroleague Greece για να συμπληρώσει πως "οι περισσότεροι μέσα στην ομάδα είναι άπειροι στη διοργάνωση, ωστόσο έχει καταφέρει να σταθεί πολύ καλά. Τα παιδιά δίνουν τα πάντα και κανείς δεν περίμενε στο ξεκίνημα της σεζόν πως θα έφτανε μέχρι εδώ".

Ερωτηθείς για το αν περίμενε την πορεία που πραγματοποιούν οι Λιθουανοί, ήταν ξεκάθαρος "Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Πολύς κόσμος αναρωτιόταν στο ξεκίνημα της σεζόν πως θα παρουσιαζόταν η ομάδα. Οι παίκτες της ομάδας ήθελαν, απλώς, μια ευκαιρία να παίξουν στην διοργάνωση και απέδειξαν πως μπορούν να σταθούν με αξιοπρέπεια. Πιστεύω πως θα πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Είναι δύσκολο, όμως, ειδικά όταν έχει να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και μάλιστα εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και μια από τις διεκδικήτριες ομάδες του τίτλου. Αν υποτιμήσει τη Νεπτούνας, όμως, θα το πληρώσει".

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη σημασία της έδρας, λέγοντας ότι "για όλους είναι σημαντική η έδρα. Ο κόσμος παίζει τον δικό του ρόλο στα παιχνίδια. Στη Λιθουανία ειδικά ο κόσμος είναι ο έκτος παίκτης του γηπεδούχου. Αυτό, βέβαια, συμβαίνει για όλες τις ομάδες".

Σε κάθε ομάδα βασικό ρόλο παίζει η καθοδήγηση από τον πάγκο. Στην προκειμένη περίπτωση, την ομάδα από την Κλαϊπέντα καθοδηγεί ο Κάζις Μακσβίτις. Ο διεθνής άσος, όμως, μόνο καλά λόγια είχε να πει για εκείνον: "Είναι ένας πολύ καλός προπονητής που ξέρει πολύ μπάσκετ. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία, μιας και έχει εργαστεί, κατά κύριο λόγο, με νεαρούς παίκτες, όμως οι συνθήκες στις οποίες εργάστηκε τον έχουν βοηθήσει πολύ. Μου αρέσει ως προπονητής. Έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα στο μέλλον".

Όσον αφορά τους "ερυθρόλευκους" και το κατά πόσο θα παίξει ρόλο το μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη, τονίζει: "Ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ειλικρινά, δεν ξέρω πως να σταματήσει η Νεπτούνας τον Σπανούλη, γιατί διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι και ξέρει να πασάρει τη σωστή στιγμή. Δεν είναι όμως μόνο αυτός. Μπορεί ο Σπανούλης να είναι κάτι παραπάνω από το 50% των επιθέσεων του Ολυμπιακού, αλλά όταν οι συμπαίκτες του βρίσκουν ελεύθερα σουτ, τότε θα γίνονται πολύ επικίνδυνοι. Η Νεπτούνας πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω στην άμυνα, αλλά και να βγάλει περισσότερη ενέργεια για να σταματήσει τους αντιπάλους".

Του ζητήσαμε να κάνει ένα σχόλιο και για την νταμπλούχο της πατρίδας του, Ζάλγκιρις, για να πει " πάει πολύ καλά και αυτή, μολονότι ήταν μια από τις ομάδες που ο κόσμος περίμενε ότι δεν θα τα καταφέρει, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Έχει φέρει αρκετά νέα παιδιά, τα οποία έχουν ανταποκριθεί στα καθήκοντά τους. Έχει δημιουργήσει έναν πολύ καλό κορμό για το μέλλον".

Πώς βλέπει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως κόουτς; "Είμαι σίγουρος πως θα γίνει πολύ καλός προπονητής. Όλοι τον συμβουλεύονται σε θέματα που αφορούν το μπάσκετ, ενώ καθοδηγεί τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ την ομάδα του. Δίχως αμφιβολία, λοιπόν, θεωρώ πως θα γίνει ένας σπουδαίος κόουτς".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ