EUROLEAGUE

Ντάνστον: "Δέχτηκα πρόταση ανανέωσης από την Εφές, αλλά δεν έχω συμφωνήσει"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπράιαντ Ντάνστον μίλησε στο EuroLeague Greece ενόψει του τρίτου αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ παραδέχτηκε πως δέχτηκε πρόταση ανανέωσης από την Εφές, τονίζοντας όμως πως δεν έχει ακόμη συμφωνήσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Νότης Ψιλόπουλος

Ο Μπράιαντ Ντάνστον (ο οποίος έκανε την "ζημιά" στο δεύτερο ματς της σειράς με 16 πόντους, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 μπλοκ) παραχώρησε συνέντευξη στο EuroLeague Greece, μιλώντας μας για την σειρά των playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό. Σχολίασε πως το "κλειδί" στο break στο ΣΕΦ ήταν το γεγονός πως η Εφές λειτούργησε περισσότερο ομαδικά και λιγότερο ατομικά, αναμένει την αντίδραση των σκληροτράχηλων του Πειραιά, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον της καριέρας του, δηλώνοντας πως έχει δεχτεί πρόταση ανανέωσης από την Αναντολού, επισημαίνοντας όμως πως δεν έχει συμφωνήσει, τονίζοντας πως θα κατασταλάξει για το μέλλον του το καλοκαίρι.

-Μπράιαντ, τι άλλαξε στο δεύτερο ματς της σειράς και καταφέρατε να κάνετε το break στο ΣΕΦ, νικώντας τον Ολυμπιακό;

"Κάναμε ένα καλύτερο παιχνίδι και παίξαμε ένα μπάσκετ σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι, είδαμε τα λάθη μας στο πρώτο ματς και διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μας πείραξε ο τρόπος που χάσαμε το πρώτο ματς στο ΣΕΦ και όλα τα παιδιά θέλαμε να αντιδράσουμε. Πιστέψαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό στο γήπεδο του και ήμασταν αποφασιστικοί στο να το καταφέρουμε. Νομίζω μία από τις σημαντικές διαφορές, ήταν το γεγονός πως στο πρώτο ματς λειτουργήσαμε περισσότερο ατομικά και λιγότερο ομαδικά.

Στο πρώτο ματς, ειδικά στο δεύτερο μέρος, πήγαμε σε αρκετά ένας με έναν, επηρεαστήκαμε και ο καθένας έπαιρνε τις προσπάθειες του, δίχως να σκέφτεται πρώτα το καλό της ομάδας. Ο καθένας σκεφτόταν πως μπορεί... μόνος του να κερδίσει τον αντίπαλο. Στο δεύτερο ματς, όμως, λειτουργήσαμε εξαιρετικά σαν σύνολο. Λειτουργήσαμε ενωμένοι, ήμασταν περισσότερο ομαδικοί, κυκλοφορήσαμε καλύτερα την μπάλα, διαβάσαμε τα μις-ματς και φτάσαμε στην νίκη.

Δεν μπορείς να νικήσεις μία σπουδαία όπως ο Ολυμπιακός αν λειτουργεί ο καθένας ατομικά, παίζοντας για τον εαυτό του. Για να νικήσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να παίξεις ομαδικά και μυαλωμένα. Παίξαμε και καλύτερη άμυνα στο δεύτερο ματς. Μπήκαμε στο ματς με την νοοτροπία να κερδίσουμε το ματς από την άμυνα. Βγάλαμε περισσότερη σκληράδα και τους περιορίσαμε. Ελέγξαμε και τα ριμπάουντ, γιατί χάσαμε πάρα πολλά στο πρώτο ματς".

-Θεωρείς πως ήταν και ένα σημείο "κλειδί" στον αγώνα το 8-0 σερί που κάνατε γρήγορα, ύστερα από το +7 που βρέθηκε ο Ολυμπιακός στο 35' με το τρίποντο του Σπανούλη;

"Σίγουρα, δείξαμε γρήγορη και καλή αντίδραση σε εκείνη το σημείο. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό να κρατήσει το μομέντουμ. Γιατί όταν αποκτά μομέντουμ στο γήπεδο του είναι πολύ δύσκολο να τον νικήσεις. Ξέρεις, στο δεύτερο ματς, ο Σπανούλης έβαλε πολλά μεγάλα και δύσκολα τρίποντα. Μας έκανε την ζωή δύσκολη, αλλά είπαμε μεταξύ μας πως δεν γίνεται να συνεχίσει να τα βάζει όλα και πως αυτό δεν θα πρέπει να μας επηρεάσει.

Έκαναν μετά καλή δουλειά πάνω στην άμυνα οι γκαρντ της ομάδας μου. Τον πίεσαν και τον σταμάτησαν στα τελευταία λεπτά. Στο τέλος λειτουργήσαμε ομαδικά, κυκλοφορήσαμε έξυπνα την μπάλα, χτυπήσαμε στα μις-ματς και όσο ήμασταν κοντά στο σκορ πιστεύαμε όλο και περισσότερο στην νίκη. Είχαμε ένα πλάνο και το ακολουθησαμε. Τίποτα δεν έγινε στην τύχη".

-Το κίνητρο υπερτερεί της πίεσης αυτή την στιγμή για την Εφές; Γιατί αν αξιοποιήσετε την έδρα σας, έχετε πάρει την πρόκριση για το Final Four...

"Δεν θέλουμε να μιλάμε ακόμη για το Final Four. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ματς. Όποιος νικήσει, ταυτόχρονα θα έχει και τον έλεγχο για την εξέλιξη της σειράς.

Ναι, πήραμε το πλεονέκτημα της έδρας μετά το break στο ΣΕΦ, έχουμε δύο εντός έδρας παιχνίδια στην προσπάθεια μας να πάρουμε την πρόκριση, αλλά ξέρουμε όλοι στην Εφές πολύ καλά πως ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα, η οποία ειδικά φέτος, παίζει εξαιρετικά εκτός έδρας. Ξέρουν να παίρνουν "διπλά", δεν επηρεάζονται όταν παίζουν μακριά από το σπίτι τους και πρέπει να τους προσέξουμε και να τους αντιμετωπίσουμε με σεβασμό.

Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στο γεγονός πως πήραμε εμείς το πλεονέκτημα, γιατί θα το πληρώσουμε. Πρέπει να χτίσουμε πάνω στην νίκη που κάναμε στο δεύτερο ματς και να κάνουμε πράξη τα όσα κάναμε σωστά στο παιχνίδι που νικήσαμε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÏÓÖÐ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

-Από θέμα τακτκής, να περιμένουμε να δούμε καινούρια πράγματα στο παρκέ από την Εφές; Τι πρέπει να κάνετε σωστά για να περάσετε το εμπόδιο του Ολυμπιακού;

"Κοίτα, δεν πρόκειται να κάνουμε... δραματικές αλλαγές. Όταν βρίσκεσαι στα playoffs, υπάρχουν βασικά πράγματα τα οποία και πρέπει να κάνουμε. Ξέρουμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός, όπως και εκείνοι ξέρουν ποιοι είμαστε. Είμαστε μία εξαιρετική ομάδα στο να παίρνει τα ριμπάουντ, σε άμυνα και επίθεση, και πρέπει στην μάχη πάνω από την στεφάνη να βγούμε νικητές.

Επιβάλλεται να παίξουμε σκληρή άμυνα, να περιορίσουμε τα λάθη μας και να μην επιχειρήσουμε να ρισκάρουμε. Υπάρχουν στιγμές που ρισκάρουμε αρκετά, εμπιστευόμενοι το ένστικτο μας. Πρέπει να λειτουργήσουμε κυρίως ομαδικά και να είμαστε προσεκτικοί στις αποφάσεις μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία αρκετά σκληροτράχηλη ομάδα, έχει δυνατούς παίκτες, σωματικά και πνευματικά και πρέπει σε αυτή την σκληράδα να ανταπεξέλθουμε.

Πρέπει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που βρίσκει ρυθμό και ενέργεια ύστερα από καλές άμυνες, ύστερα από ριμπάουντ που τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο, ύστερα από μπλοκ που κάνει και εμείς δεν πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει το παιχνίδι του μέσα στο γήπεδο μας".

-Ξέρεις τον Ολυμπιακό αρκετά καλά σαν ομάδα. Αναμένεις την αντίδραση του; Έχεις λειτουργήσει και σαν... κατάσκοπος για την Εφές;

"Δεν έχω λειτουργήσει σαν κατάσκοπος (γέλια). Την ξέρω σαν ομάδα, ο Ολυμπιακός έχει αρκετούς παίκτες με τους οποίους ήμουν συμπαίκτης, αλλά έχουν αλλάξει ορισμένα πράγματα. Έχω πει ελάχιστα πράγματα, γιατί την προετοιμασία και την ανάλυση του αντιπάλου, την κάνει το προπονητικό-τιμ.

Ξέρω πως ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα, με παράδοση, με ιστορία, με μαχητικότητα, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και σπουδαίους παίκτες με νοοτροπία και χαρακτήρα νικητή. Δεν πρόκειται να παραδοθούν. Θα παλέψουν μέχρι το τέλος και σίγουρα θα έρθουν... θυμωμένοι για να πάρουν εκδίκηση. Είναι ένας αντίπαλος τον οποίο και σεβόμαστε. Ο Ολυμπιακός έχει φέρει πολλές φορές τα πάνω-κάτω και έχει τον σεβασμό μας.

Ξέρεις, οι σπουδαίες ομάδες ξέρουν να αντιδρούν μετά από ήττες, αλλά οι καλύτερες ομάδες ξέρουν να αντιδρούν μετά από νίκες! Πρέπει λοιπόν να δείξουμε την αντίδραση μας ύστερα από το break στο ΣΕΦ. Ας δούμε λοιπόν τόσο πόσο καλή ομάδα είμαστε στην πράξη".

-Μπράιαντ, ισχύει η φημολογία πως ανανέωσες το συμβόλαιο σου για δύο επιπλέον σεζόν με την Αναντολού Εφές; Και αν όχι, πρόθεση σου είναι να συνεχίσεις την καριέρα σου στην Κωνσταντινούπολη;

"Δεν είναι αλήθεια πως έχω ανανεώσει το συμβόλαιο μου με την Εφές. Δεν έχει "τελειώσει" το θέμα. Η αλήθεια είναι πως η Εφές μου έκανε μία καλή πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας μας, η οποία ολοκληρώνεται το καλοκαίρι καθώς μένω ελεύθερος. Έδειξαν πως με θέλουν. Όμως, έχω σαν νοοτροπία να αποφασίζω στο τέλος της σεζόν για το μέλλον μου. Το καλοκαίρι θα δω τα δεδομένα και θα αποφασίσω για το που θα συνεχίσω να παίζω μπάσκετ.

Αυτή την στιγμή είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στα παιχνίδια της ομάδας μου και στα playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό. Είμαι ικανοποιημένος στην Εφές, έχω ζήσει όμορφες στιγμές, περνάω καλά εδώ και μπορώ να πω πως είναι πετυχημένο το πέρασμα μου από την ομάδα. Στην Εφές έχουν υψηλές βλέψεις, θέλουν την ομάδα να διακριθεί και θέλουν να φτιάξουν έναν βασικό κορμό παικτών, στον οποίο και με υπολογίζουν. Θα αποφασίσω όμως για το μέλλον μου το καλοκαίρι, όταν τελειώσει η σεζόν".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ