EUROLEAGUE

Μπιέλιτσα: "Δεν θα είναι φιλικό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό"

Μπιέλιτσα: "Δεν θα είναι φιλικό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό"

Ο Μίλκο Μπιέλιτσα μίλησε στο EuroLeague Greece για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως θα νικήσει όποια ομάδα δείξει μεγαλύτερη θέληση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: Νότης Ψιλόπουλος

Ο Μίλκο Μπιέλιτσα επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα (2016) το περασμένο καλοκαίρι (2001-2006), ύστερα από μία γεμάτη δεκαετία. Φέτος πραγματοποιεί μία καλή σεζόν με τους "ερυθρόλευκους", μετρώντας 7.6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ ανά παιχνίδι. Λίγο μετά το τέλος της ανοιχτής προπόνησης των Σέρβων, ο Μίλκο Μπιέλιτσα απάντησε στις ερωτήσεις του EuroLeague Greece. Ο 32χρονος φόργουορντ/σέντερ, μίλησε τόσο για το ματς κόντρα στους Πειραιώτες, όσο και για την εξαιρετική πορεία της ομάδας "έκπληξης" της φετινής EuroLeague.

H συνέντευξη με τον Μίλκο Μπιέλιτσα:

-Μίλκο, πως εξηγείς την καλή φετινή πορεία του Ερυθρού Αστέρα στην διοργάνωση;

"Όντως, έχουμε κάνει μία εξαιρετική προσπάθεια φέτος, τα έχουμε πάει αρκετά καλά θα έλεγα πως είμαστε η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής σεζόν στην διοργάνωση. Ακόμη δεν έχουμε κατορθώσει να προκριθούμε στα playoffs, δεν έχουμε κατορθώσει κάτι σημαντικό στην EuroLeague, αλλά είμαστε κοντά στο να πετύχουμε τους στόχους μας. Ελάχιστοι πίστευαν πως είχαμε τις δυνατότητες να περάσουμε στους "8" και πλέον είμαστε κοντά στο να το κάνουμε πράξη. Έχουμε παίξει αρκετά καλό μπάσκετ και έχουμε σημειώσει αρκετές μεγάλες νίκες. Εκπροσωπούμε το Βελιγράδι, αλλά και την Σερβία στην EuroLeague και είμαστε περήφανοι που διαφημίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πόλη και την χώρα μας."

-Ποια είναι η άποψη σου για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού;

"Παίζουν αρκετά καλό μπάσκετ από το ξεκίνημα της σεζόν, διαθέτουν ποιότητα και άποψη μου είναι πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σίγουρα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι μεγάλο, διαθέτει εμπειρία και οι παίκτες του έχουν χημεία σαν σύνολο. Πρόκειται για μία ομάδα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο σερί σεζόν και συνεχίζουν να έχουν αρκετούς παίκτες από εκείνους που πήραν αυτούς τους τίτλους. 'Εχουν παίκτες με προσωπικότητα και τους σεβόμαστε. Δεν ήρθαν για να δώσουν ένα φιλικό παιχνίδι. Θα τα δώσουν όλα για την νίκη, όπως θα κάνουμε και εμείς το ίδιο για την νίκη".

Μπιέλιτσα: "Δεν θα είναι φιλικό το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό"

-Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το "κλειδί" της αναμέτρησης; Τι θα πρέπει να κάνει σωστά ο Ερυθρός Αστέρας για να πάρει την νίκη;

"Δεν θα σταθώ τόσο στο κομμάτι της τακτικής, όσο στο ψυχολογικό. Νομίζω πως ο νικητής της αναμέτρησης θα είναι η ομάδα που θα δείξει μέσα στο γήπεδο την μεγαλύτερη επιθυμία για νίκη. Το πάθος, η θέληση, η αποφασιστικότητα, το κυνήγι για κάθε χαμένη η διεκδικούμενη μπάλα. Από εκεί και πέρα, για εμάς αποτελεί όπλο μας σε ολόκληρη την σεζόν η καλή άμυνα που παίζουμε. Είναι η μεγάλη μας δύναμη και έχουμε σημειώσει αρκετές νίκες έτσι. Πρέπει λοιπόν και κόντρα στον Ολυμπιακό να παίξουμε καλή άμυνα και να περιορίσουμε τους παίκτες "κλειδιά" που διαθέτουν. Δεν είμαστε μία ομάδα που έχει παίκτη σούπερ-σταρ. Είμαστε μία ομάδα που ποντάρει στο ομαδικό πνεύμα και στην μαχητικότητα και λειτουργούμε καλά σαν σύνολο. Αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε".

-Είσαι γνώστης της "αδελφοποίησης" ανάμεσα στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα και σε εκείνους του Ολυμπιακού. Είναι όμως ένα σημαντικό ματς για εσάς. Πιστεύεις, λοιπόν, πως οι φίλαθλοι σας θα πρέπει κάπως να... σκληρύνουν την στάση τους απέναντι στην ελληνική ομάδα;

"Ναι, γνωρίζω το δέσιμο και την φιλία που υπάρχει, αλλά για εμάς υπάρχει μόνο η νίκη. Περιμένουμε πως θα υπάρξει μία μικρή γιορτή στις κερκίδες, αλλά παίζουμε σε ένα μεγάλο γήπεδο και δίνουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε την στήριξη των φιλάθλων μας. Δεν πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι και πρέπει να το εμπεδώσουν οι φίλαθλοι μας. Θέλουμε μόνο την νίκη. Ας καλωσορίσουμε τον "αδερφό" Ολυμπιακό, αλλά μέσα στο γήπεδο θα είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά. Στο γήπεδο μας παίρνουμε πάντα ενέργεια από το κοινό μας, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν είναι ένα επιπλέον όπλο για εμάς".

-Θα είναι υπέρβαση για εσάς το να περάσετε στα playoffs ;

"Είμαστε μία ομάδα με αρκετά μικρό μπάτζετ, που ποντάρει στην χημεία και στην ενότητα της. .Δεν μας περίμενε κανείς, αλλά είμαστε σε τροχιά πρόκρισης. Θα είναι μία υπέρβαση για εμάς αν καταφέρουμε και μπούμε στα playoffs. Είναι ένα όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Έχουμε κάνει όλοι μας μία μεγάλη προσπάθεια και όλοι στην ομάδα είμαστε αποφασισμένοι στο να το κάνουμε πράξη. Δεν θέλουμε να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ