EUROLEAGUE

ΜακΛιν: "Από τις καλύτερες ομάδες της 15ετίας ο Ολυμπιακός"

ΜακΛιν: "Από τις καλύτερες ομάδες της 15ετίας ο Ολυμπιακός"

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν είναι από τους βασικούς κρίκους στην αλυσίδα της Αρμάνι και λίγες ώρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό ο Αμερικανός μιλάει στο Euroleague Greece για τον σκόρερ Πρίντεζη και τον επικίνδυνο Γιανγκ

Αν και... πρωτάρης στην παρθενική του σεζόν στην Euroleague ο Τζαμέλ ΜακΛιν έδειξε ότι διαθέτει όλα τα στοιχεία που μπορούν να τον καθιερώσουν στο υψηλότερο. Οι ηγετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την Άλμπα Βερολίνου του έδωσαν το εισιτήριο-μεταγραφή για μία από τις πιο παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, την Αρμάνι Μιλάνο.

Οι Ιταλοί της Αρμάνι υποδέχονται την Παρασκευή (30/10) τον Ολυμπιακό κι ο Τζαμέλ ΜακΛι μιλάει αποκλειστικά στο Euroleague Greece για τον τρόπο που θα διεκδικήσει η ομάδα του τη νίκη, για τον σκόρερ Πρίντεζη, τον αλτικό Γιανγκ αλλά και για την πορεία της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 27χρονος σέντερ

Την Παρασκευή αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό. Ποιες είναι οι σκέψεις σου γι αυτό το παιχνίδι και τι θα πρέπει να κάνετε για να φτάσετε στη νίκη;

" Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε τους γκαρντ τους. Έχουν εξαιρετικούς περιφερειακούς, όμως παράλληλα θα πρέπει να προσέξουμε και τους ψηλούς, ειδικά τον Γιώργο Πρίντεζη που είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ. Είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της τελευταίας δεκαπενταετίας οπότε θα είναι ένα δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Ποιο παίκτη του Ολυμπιακού στη ρακέτα θα πρέπει να προσέξετε;

" Προσωπικά πρέπει να προσέξω τον Πάτρικ Γιανγκ. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αλτικό παίκτη που είναι εξαιρετικός στο pick and roll παιχνίδι κι έχει εξαιρετική σωματοδομή. Είναι πολύ σημαντικό να τον κρατήσουμε έξω από τη ρακέτα και να μείνει όσο πιο μακριά γίνεται από το καλάθι".

"Απαιτητικός όπως όλοι οι μεγάλοι κόουτς"

ΜακΛιν: "Από τις καλύτερες ομάδες της 15ετίας ο Ολυμπιακός"

Πως βλέπεις τα πράγματα στον Β' όμιλο;

" Εμείς θέλουμε να προκριθούμε. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος. Η πρόκριση. Πέρσι προκριθήκαμε με την Άλμπα και σίγουρα μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με την Αρμάνι, όμως θα πρέπει να βελτιωθούμε αρκετά στο επόμενο στάδιο. Ο όμιλος είναι ακόμα σε πρόωρο στάδιο και δεν ξέρω πως θα διαμορφωθεί. Φαίνεται ότι κάθε παιχνίδι θα είναι μία μάχη".

Πως είναι η συνεργασία σου με τον κόουτς Γιάσμιν Ρέπεσα;

" Ο κόουτς είναι πολύ έμπειρος και εξαιρετικά απαιτητικός όπως όλοι οι μεγάλοι προπονητές. Μέχρι τώρα έχουμε εξαιρετική σχέση και σχεδιάζω να χτίσω πάνω σε αυτή τη σχέση"

Που στοχεύει η Αρμάνι στη φετινή Euroleague αλλά και στο Ιταλικό πρωτάθλημα;

" Θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στη Euroleague. Πρώτα πρέπει να φτάσουμε στο Top 16. Στην Ιταλία όλοι λένε ότι πρέπει να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, οπότε αυτός είναι ο στόχος μας".

"Απολαμβάνω αυτά που έχω στο Μιλάνο"

ΜακΛιν: "Από τις καλύτερες ομάδες της 15ετίας ο Ολυμπιακός"

Διανύοντας τη δεύτερη σεζόν σου στην Ευρώπη ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

" Δεν ενδιαφέρομαι για προσωπικού στόχους γιατί αυτό που θέλω πραγματικά είναι να κερδίζω. Κερδίζοντας οι στόχοι μου καλύπτονται κι αυτό συμπεριλαμβάνει και την ατομική μου αναγνώριση".

Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου το ΝΒΑ;

" Φυσικά και υπάρχει. Έχω ακόμα τη φιλοδοξία να βρεθώ στο ΝΒΑ, όμως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την καριέρα που έχω εδώ. Αν συμβεί να πάω εκεί θα είμαι πολύ χαρούμενος, όμως δεν αγχώνομαι γι αυτό. Μου αρέσει αυτό που κάνω και απολαμβάνω αυτά που έχω στο Μιλάνο. Δεν είναι καθόλου άσχημα".

ΜακΛιν: "Από τις καλύτερες ομάδες της 15ετίας ο Ολυμπιακός"
TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ