EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Αγαπώ τον Ολυμπιακό και θέλω να μείνω"

Λοτζέσκι: "Αγαπώ τον Ολυμπιακό και θέλω να μείνω"

Ο Ματ Λοτζέσκι μιλά για την νικηφόρα πορεία των "ερυθρολεύκων", για την ανάγκη που ένιωσε να βγει μπροστά και εξέφρασε την επιθυμία του να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό.

O Mατ Λοτζέσκι, ο μακροβιότερος Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην ιστορία του Ολυμπιακού (συνεχίζει για 4η σεζόν), βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση στις τελευταίες 5 αγωνιστικές στην EuroLeague, έχοντας βρει εντυπωσιακό ρυθμό στην επίθεση, παίζοντας μπάσκετ με αυτοπεποίθηση, αλλά και με σιγουριά για τον εαυτό του.

Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία 5 παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη σημειώνει σταθερά πάνω από 15 πόντους (15 με Μακάμπι, 15 με Νταρουσάφακα, 15 με Ούνικς, 16 με Ζάλγκιρις, 18 με Ερυθρό Αστέρα) έχοντας μέσο όρο 15.8 πόντους σε αυτά τα ματς και συνολικά 11.4 μέσα στην σεζόν. Τα στατιστικά του σε αυτές τις 13 αγωνιστικές είναι εξαιρετικά, έχοντας μέσο όρο 64.9% στα δίποντα (24/37), 48.1% στα τρίποντα (25/52) και 83.3% στις βολές (25/30), αποδεικνύοντας για ακόμη μία σεζόν περίτρανα το γιατί συγκαταλέγεται στους κορυφαίους σουτέρ της διοργάνωσης.

Ύστερα από την τρομερή του εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη για το ελληνικό πρωτάθλημα (28π, 7/9δ, 2/3τρ, 8/10β), με τον Ματ Λοτζέσκι να αναλαμβάνει και ηγετικά καθήκοντα εξαιτίας των απουσιών, ο Αμερικανός σουτέρ συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Ήταν και πάλι ο MVP για τους Πειραιώτες, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 18 πόντους, έχοντας πάρει... φωτιά από την περιφέρεια με 4/6 τρίποντα, δίνοντας μεγάλη επιθετική ώθηση στην ομάδα του για ακόμη μία φορά. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, παραχώρησε συνέντευξη στο EuroLeague Greece, μιλώντας μας για την πορεία του Ολυμπιακού, για την δική του απόδοση, αλλά και για το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι.

Η συνέντευξη με τον Ματ Λοτζέσκι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA EUROKINISSI SPORTS

-Ματ, δεν εντυπωσιάσατε με την εμφάνιση σας, αλλά πήρατε την ουσία που ήταν η νίκη. Ποιο ήταν το "κλειδί" για να νικήσετε τον Ερυθρό Αστέρα;

"Σίγουρα, δεν εντυπωσιάσαμε με το μπάσκετ που παίξαμε, δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν μία από τις καλύτερες μας εμφανίσεις φέτος, αλλά θέλαμε οπωσδήποτε την ουσία, την νίκη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις να κερδίζεις ακόμη και αν δεν έχεις βρεθεί στην καλύτερη σου μέρα. Η ουσία είναι πως έχουμε αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοση μας και πετύχαμε την τέταρτη σερί νίκη μας στην EuroLeague, παραμένοντας στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Είμαστε σε μία περίοδο που το αγωνιστικό μας πρόγραμμα έχει ματς τα οποία πρέπει να τα πάρουμε. Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα παίξαμε καλά στην άμυνα για ένα μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού, αλλά εμφανίσαμε και κάποιες αδυναμίες, όπως ορισμένα εύκολα καλάθια που δεχτήκαμε στον αιφνιδιασμό.

Βλέπουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Και στα ριμπάουντ, αν και ξεκινήσαμε καλά, στο τέλος ο αντίπαλος μέτρησε 16 επιθετικά, κάτι απαράδεκτο. Μπορεί να μην μας κόστισε, γιατί είχαμε τον έλεγχο στον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά δεν γίνεται να αφήνουμε τους αντιπάλους μας να σκοράρουν με δεύτερες προσπάθειες τόσες φορές. Και στην επίθεση θα μπορούσαμε να είχαμε κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα, θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει κάπως καλύτερα, αλλά όπως είδες, ακόμη και σε ένα ματς που δεν ήμασταν εξαιρετικοί, καταφέραμε να πάρουμε την νίκη και μάλιστα σχετικά εύκολα, χωρίς να ανησυχήσουμε, καθώς ελέγχαμε το ματς σε ολόκληρη την διάρκεια του. Αυτό ήταν το "κλειδί", αυτό είναι το κέρδος μας από αυτό το ματς. Να κερδίζεις παρά τα προβλήματα, παρά τις απουσίες, ακόμη και αν δεν έχεις βρεθεί στην καλύτερη σου μέρα".

-Πετύχαμε την 4η σερί νίκη σας στην EuroLeague. Νιώθεις πως έχετε αποκτήσει σταθερότητα και διάρκεια σε απόδοση; Αισθανθήκατε πως αυτά ήταν παιχνίδια που υπήρχε ένα "πρέπει" για νίκη;

"Ύστερα από την εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι, ένα αποτέλεσμα που μας "ενόχλησε" και μας στεναχώρησε όλους μας, θέλαμε να αντιδράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είδαμε τα λάθη μας, συσπειρωθήκαμε σαν ομάδα και βελτιωθήκαμε. Σίγουρα, όλοι στην ομάδα είδαμε πως τα παιχνίδια που είχαμε μπροστά μας "έπρεπε" να τα κερδίσουμε. Νικήσαμε την Νταρουσάφακα εκτός, εντός την Ούνικς, στο Κάουνας την Ζάλγκιρις και τώρα τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ. Ήταν ματς που ήμασταν το φαβορί, παιχνίδια που "έπρεπε" να τα κερδίσουμε, αλλά αυτό πρώτα χρειαζόταν να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο και νομίζω πως σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις αποδείξαμε εντός παρκέ πως ήμασταν καλύτερη ομάδα. Πήραμε δίκαιες νίκες. Δείξαμε χαρακτήρα και την νοοτροπία νικητή που μας χαρακτηρίζει. Είμαστε όντως σε ένα καλό μομέντουμ, έχουμε βρει ρυθμό, έχουμε διάρκεια, παίζουμε καλά και κυρίως έχουμε αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Πιστεύουμε ακόμη περισσότερο σε εμάς και είναι σημαντικό πως συνεχίζουμε να νικάμε παρά τα προβλήματα, παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA EUROKINISSI SPORTS

-Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο μήνα και πραγματοποιείς συνεχόμενες καλές εμφανίσεις, δίνοντας επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό.Ένιωσες πως έπρεπε να βγεις μπροστά και να ηγηθείς της προσπάθειες ύστερα από τους τραυματισμούς και τις απουσίες;

"Αναμφισβήτητα, σίγουρα ένιωσα την ανάγκη να βγω μπροστά και να ηγηθώ της προσπάθειας ύστερα από τα προβλήματα που μας παρουσιάστηκαν μαζεμένα τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαι από τους παλιούς παίκτες στην ομάδα, αλλά και από τους μεγαλύτερους ηλικιακά και η ομάδα θέλει και περιμένει από εμένα να βγαίνω μπροστά σε αυτές τις καταστάσεις, ειδικά ύστερα από την στιγμή που ο Μπίλι (Σπανούλης) και ο Γιώργος (Πρίντεζης) είχαν θέματα με τραυματισμούς. Δεν με φοβίζει, ούτε με αγχώνει αυτός ο ρόλος. Έχω αυτοπεποίθηση, πιστεύω σε μένα, είμαι ήρεμος και είμαι έτοιμος να βοηθήσω τον Ολυμπιακό ανά πάσα στιγμή. Έχω συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα και είναι σημαντικό μέρος των αρμοδιοτήτων μου να δίνω επιθετική ώθηση και σκορ στον Ολυμπιακό. Απλά, πλέον, παίζω λίγο παραπάνω και έχουν αυξηθεί κάπως οι αρμοδιότητες μου στο παρκέ. Νιώθω καλά, έχω αυτοπεποίθηση, πιστεύω σε μένα, όπως πιστεύουν σε μένα οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου, και έχω βρει ρυθμό στην επίθεση. Το σουτ δεν είναι μόνο θέμα ταλέντου, είναι και θέμα δουλειάς και δουλεύω σκληρά πάνω σε αυτό. Άλλες φορές τα σουτ θα μπουν, άλλες όχι, αλλά είναι σημαντικό να παρουσιάζεσαι όσο πιο συνεπής γίνεται".

-Η Μπάμπεργκ είναι χαμηλά στην κατάταξη, αλλά θα είναι λάθος αν υποτιμηθεί. Συμφωνείς; Ψάχνετε και εκδίκηση για τις περσινές δυο σας ήττες;

"Όσο γνωρίζω, όντως, είναι μία αρκετά καλή ομάδα, η οποία έχει χάσει αρκετά ματς στο τέλος και το γεγονός πως βρίσκεται χαμηλά ίσως την αδικεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε, όχι μόνο την Μπάμπεργκ, αλλά καμία ομάδα στην φετινή EuroLeague. Σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο. Η περσινή ήττα μας στο Μπάμπεργκ μας πλήγωσε και ήταν κάτι που μας στεναχώρησε όλους. Πέρσι, βέβαια, δεν αγωνίστηκα σε εκείνο το ματς καθώς ήμουν άρρωστος, είχα το πρόβλημα υγείας μου, αλλά αυτό που μου είπαν οι συμπαίκτες μου ήταν πως πρόκειται για μία σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία παίζει έξυπνα και δυνατά, ειδικά στο γήπεδο της. Θα είναι δύσκολο ματς και για αυτό θα πρέπει να παρουσιαστούμε 100% συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Όπως σου έχω ξαναπεί, πάντως, έχω παρατηρήσει πως φέτος όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας ίσως και να λειτουργούμε καλύτερα σε σχέση με το πως παίζουμε στο γήπεδο μας. Ίσως γιατί ερχόμαστε πιο κοντά σαν ομάδα όταν είμαστε στα ταξίδια, ίσως επειδή μας εξιτάρει να παίζουμε σε δύσκολες έδρες. Και φέτος έχουμε αρκετές εκτός έδρας νίκες. Μακάρι να το κάνουμε πράξη για ακόμη μία φορά και στην Γερμανία".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA EUROKINISSI SPORTS

-Ματ, είσαι ο μακροβιότερος Αμερικανός μπασκετμπολίστας στην ιστορία της ομάδας. Διανύεις την τέταρτη σου σεζόν στον Ολυμπιακό. Φαντάζεσαι τον εαυτό σου εδώ και για τα επόμενα χρόνια;

"Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσω στο υψηλότερο επίπεδο, να κατακτήσω τίτλους, να αγωνιστώ στην EuroLeague και του είμαι ευγνώμων. Οι άνθρωποι της ομάδας πίστεψαν και επένδυσαν σε εμένα και τους ευχαριστώ για αυτό. Από την πλευρά μου προσπάθησα και συνεχίζω να προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό κάθε φορά. Είμαι ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό, τόσο εγώ, όσο και η οικογένεια μου. Είμαστε χαρούμενοι που ζούμε στην Ελλάδα, σε μία τόσο όμορφη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους και μας αρέσει η πόλη που ζούμε. Αυτό είναι κάτι που όλοι το ξέρουν. Φυσικά και θέλω να συνεχίσω να παίζω μπάσκετ στον Ολυμπιακό. Θέλω να μείνω. Είμαι εδώ για τέταρτη σεζόν και έχω "δεθεί" με την ομάδα, με τους συμπαίκτες μου, αλλά και με το σταφ. Έχω αγαπήσει τον Ολυμπιακό.

Το συμβόλαιο μου τελειώνει το καλοκαίρι, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Αυτή την στιγμή θέλω να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μου με τον Ολυμπιακό, στο πλάνο της ομάδας μας και στο επόμενο παιχνίδι μας. Αν η ομάδα με πλησιάσει για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας μας θα το κάνω με χαρά, αν όχι, τότε θα περιμένουμε να γίνει κουβέντα το καλοκαίρι, στο τέλος της σεζόν. Προς το παρόν δεν έχουμε μιλήσει για αυτό το θέμα. Είμαι χαρούμενος εδώ στην Ελλάδα και θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Αν στο συμβόλαιο μου ανταμειφθώ με αυτά που πιστεύω πως πρέπει να ανταμειφθώ, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από την ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ