EUROLEAGUE

Κλαβέρ: "Ευχάριστο να παίζεις στην Ελλάδα"

Κλαβέρ: "Ευχάριστο να παίζεις στην Ελλάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο άλλοτε ΝΒΑερ, Βίκτορ Κλαβέρ μιλάει στο Euroleague Greece για το ματς, τον κόουτς Μπαρτζώκα, ενώ υποκλίνεται στους Έλληνες φιλάθλους

Στο παιχνίδι της πρεμιέρας ήταν από τους παίκτες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός ελπίζει να κρατήσει τον Βίκτορ Κλαβέρ σε ρηχά νερά προκειμένου να πάρει την... ρεβάνς και μαζί τους δύο πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Αύριο Παρασκευή (20/11, 21.45) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο ΟΑΚΑ και στο μυαλό των "πράσινων" δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, προκειμένου να ξεκινήσουν με το δεξί τον δεύτερο γύρο της regular season.

Ο Βίκτορ Κλαβέρ και η... παρέα του θα προσπαθήσουν να χαλάσουν τα πλάνα του "τριφυλλιού" με τον Ισπανό φόργουορντ να αναλύει στο Euroleague Greece πως σκοπεύει να γίνει αυτό. Ο άλλοτε παίκτης των Πόρτλαντ Μπλέιζερς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις διαφορές του ευρωπαϊκού με το αμερικάνικο μπάσκετ, στη σχέση του με τον κόουτς Γιώργο Μπαρτζώκα αλλά και στις πολύ καλές εντυπώσεις που έχει από το ελληνικό μπάσκετ και τους Έλληνες φιλάθλους.

Κλαβέρ: "Ευχάριστο να παίζεις στην Ελλάδα"

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό το ματς και τι πρέπει να κάνετε για να διεκδικήσετε τη νίκη;

" Θα πρέπει να κάνουμε ότι και στο πρώτο ματς. Να σταματήσουμε τους βασικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι καλοί δημιουργοί και οργανώνουν το παιχνίδι τους, ώστε να μην μπορούν να παίξουν όπως θέλουν με άνεση. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να μπούμε στο ματς δείχνοντας τη διάθεση μας να πάρουμε τη νίκη".

Περιμένεις κάτι διαφορετικό σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου όταν και κερδίσατε;

" Φυσικά και θα είναι διαφορετικό. Στο πρώτο παιχνίδι όλοι ήμασταν νευρικοί, καθώς ήταν η πρεμιέρα της διοργάνωσης. Τώρα που έχουν περάσει οι αγωνιστικές, νομίζω ότι έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν και όλοι βλέπουν πως πρόκειται για μία σκληρή ομάδα. Αύριο ο αγώνας θα είναι στην έδρα τους και είμαι σίγουρος ότι θα έχουν προετοιμαστεί διαφορετικά".

Ποια είναι η άποψη σου για τον κόουτς Μπαρτζώκα και πως είναι οι σχέσεις σας;

" Έχω μία πολύ καλή σχέση μαζί του. Είναι πάντα κοντά στην ομάδα δίνει την δυνατότητα σε κάθε παίκτης να μιλάει μαζί του. Δεν είναι απόμακρος και μπορείς να τον ρωτήσεις ό,τι θες. Θέλει τα πάντα να είναι ξεκάθαρα μέσα στο παρκέ και κάθε δευτερόλεπτο μας υποστηρίζει με στόχο να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

"Γι αυτό ήρθα στην Λοκομοτίβ"

Κλαβέρ: "Ευχάριστο να παίζεις στην Ελλάδα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έπειτα από δύο χρόνια στο ΝΒΑ επέστρεψες στην Ευρώπη. Ήταν εύκολη απόφαση για εσένα και τι σκέφτηκες πριν πεις το "ναι" στην Λοκομοτίβ;

" Ήταν μία δύσκολη απόφαση. Όταν ήρθα στην Χίμκι στα μέσα της περσινής σεζόν ένιωσα πολύ άνετα. Το καλοκαίρι όταν δέχτηκα την πρόταση της Λοκομοτίβ δεν γινόταν να την αρνηθώ, καθώς ήθελα να παίζω σε μία ομάδα που θα αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο, την Euroleague, κι αυτός ήταν ο βασικός λόγος που επέλεξα να δεχτώ".

Έχοντας ζήσει και τα δύο μπορείς να μας πεις τις διαφορές του ΝΒΑ με το ευρωπαϊκό μπάσκετ;

" Στο ΝΒΑ όλοι παίζουν πραγματικά πολύ δυνατά. Όλοι οι παίκτες έχουν την ικανότητα να δημιουργήσουν φάσεις κι αυτό κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο και πιο απλό. Στην Ευρώπη χρειάζεσαι πολλά plays για να κάνεις πιο απλά τα πράγματα και για να φτάσεις στον στόχο σου".

Κλείνοντας, ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

" Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και πολύ καλές ομάδες. Η Εθνική ομάδα της χώρας είναι σε υψηλά στάνταρ και σε συλλογικό επίπεδο ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός είναι ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια είναι πιο μπροστά ο Ολυμπιακός, καθώς έχει βρεθεί στις πρώτες θέσεις. Γενικότερα οι Έλληνες φίλαθλοι δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα για να παίζεις μπάσκετ, οπότε είναι πάντα ευχάριστο να αγωνίζεσαι εκεί".

Κλαβέρ: "Ευχάριστο να παίζεις στην Ελλάδα"
TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ