EUROLEAGUE

Γκριν: "'Εχουμε υψηλό κίνητρο για να νικήσουμε την Φενέρμπαχτσε"

Γκριν: "'Εχουμε υψηλό κίνητρο για να νικήσουμε την Φενέρμπαχτσε"

Ο Έρικ Γκριν μίλησε για το υψηλό κίνητρο που έχει ο Ολυμπιακός ώστε να νικήσει την Φενέρμπαχτσε, αναφέρθηκε στην ήττα στο Μπάμπεργκ, αλλά και στο τι έχει αλλάξει στον ρόλο του στην ομάδα.

Ο Έρικ Γκριν, στο περιθώριο εκδήλωσης στην FMS, χορηγού της ΚΑΕ Ολυμπιακός, μίλησε στο EuroLeague Greece. Αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας στο Μπάμπεργκ, τόνισε πως οι Πειραιώτες έχουν υψηλό κίνητρο να νικήσουν την Μπάμπεργκ και επεσήμανε στο τι έχει αλλάξει στον ρόλο του στην ομάδα, ύστερα από τον τραυματισμό του Ντάνιελ Χάκετ.

-Έρικ, είχατε ένα σερί τεσσάρων νικών στην EuroLeague, τι πήγε στραβά και χάσατε με σχετικά εύκολα στο Μπάμπεργκ; Πως εξηγείς το κακό σας παιχνίδι;

"Κάναμε ένα κακό ματς, μπήκαμε στον αγώνα αρκετά νωθρά και δεν είχαμε ουσία στο παιχνίδι μας. Ήμασταν μία ταχύτητα πίσω σε αρκετές φάσεις και παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων σε άμυνα και επίθεση. Ήταν κομβικό θεωρώ το καλό τους ξεκίνημα. Έκαναν ένα γρήγορο 11-0 σερί, βρήκαν ρυθμό και βρεθήκαμε να τους ακολουθούμε συνεχώς στο σκορ, έχοντας προβάδισμα με διψήφιο αριθμό. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν βρήκαμε δυνάμεις να γυρίσουμε το ματς. Δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε. Δεν μας πήγε τίποτα καλά, δεν μπήκαν τα σουτ, μας βγήκε κούραση και δεν ήμασταν σκληροί όπως θα θέλαμε στην άμυνα. Δεν είναι εύκολο να κυνηγάς συνεχώς τον αντίπαλο.

Η Μπάμπεργκ είναι εξαιρετική ομάδα. Αν την παρατηρήσεις με μπασκετικά κριτήρια, βλέπεις πως παίζουν καλό μπάσκετ, έχουν πλάνο, λειτουργούν έξυπνα, ομαδικά και έχουν αρχές στο παιχνίδι τους. Είναι δύσκολος αντίπαλος. Το γεγονός πως πριν το ματς είχαν ρεκόρ 4-9 τους αδικεί. Θα μπορούσαν άνετα να ήταν στο 9-4. Έχουν κάνει καλά ματς φέτος και έχουν χάσει στον πόντο πολλά από αυτά. Είναι μία ανταγωνιστική ομάδα".

-Ρίχνοντας μία ματιά στην κατάταξη της EuroLeague, αρκετές ομάδες ισοβαθμούν και τα αποτελέσματα δείχνουν πως η κάθε μία ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη. Πως σου φαίνεται η φετινή διοργάνωση;

"Είναι γεγονός πως η κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη. Το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό και επιβάλλεται σε κάθε ματς να είσαι συγκεντρωμένος. Κάθε ματς είναι σημαντικό. Δεν υπάρχουν λιγότερα σημαντικά παιχνίδια. Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος, αν δεν βγάζεις το 100% των δυνατοτήτων σου, αν δεν λειτουργείς σωστά σαν ομάδα, τότε θα το πληρώσεις, γιατί ο κάθε αντίπαλος μπορεί να σε κερδίσει. Απαγορεύεται να χαλαρώνεις και πρέπει να παίρνεις στα σοβαρά την κάθε αναμέτρηση. Αν δεν έχεις τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας σε κάθε ματς θα κινδυνέψεις να χάσεις. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχουμε δει και εκπλήξεις στην φετινή διοργάνωση.

Και οι 16 ομάδες έχουν υψηλό κίνητρο για διάκριση και για νίκες. Στα τελευταία πέντε ματς σε ένα παιχνίδι δεν είχαμε τα απαιτούμενα επίπεδα ενέργειας, σε ένα ματς δεν ήμασταν τόσο καλοί και χάσαμε από την Μπάμπεργκ. Είναι σημαντικό να ελέγχουμε και τα συναισθήματα μας ύστερα από κάθε αποτέλεσμα. Πρέπει να ξεπερνάμε γρήγορα μία ήττα, δίχως να απογοητευόμαστε και σίγουρα να μην υπάρχει εφησυχασμός ύστερα από νίκες. Πάντως, η φετινή EuroLeague έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι περισσότερο ανταγωνιστική. Έχει την ομορφιά του το μπάσκετ που παρακολουθούμε φέτος στην EuroLeague. Επίσης, πολλά παιχνίδια, αρκετά ταξίδια, αλλά έχουμε συνηθίσει πλέον σε αυτόν τον ρυθμό".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - CRVENA ZVEZDA EUROKINISSI SPORTS

-Έχετε υψηλό κίνητρο σαν ομάδα ώστε να νικήσετε την Φενέρμπαχτσε, τόσο για να παραμείνετε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, όσο και για λόγους πρεστίζ, νικώντας την φιναλίστ της περσινής EuroLeague;

"Αναμφισβήτητα ναι. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο από όλους μας για να νικήσουμε την Φενέρμπαχτσε. Γνωρίζουμε όλοι καλά στην ομάδα την μεγάλη σημασία της αναμέτρησης. Ισοβαθμούμε μαζί τους στην κατάταξη, έχουμε το ίδιο ρεκόρ και θέλουμε να βρεθούμε πάνω από εκείνους. Είναι μία σπουδαία ομάδα με καλό υλικό και ξέρουμε πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Η Φενέρμπαχτσε έχει και φέτος υψηλούς στόχους, όπως και εμείς, και για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να τους νικήσουμε στο γήπεδο μας.

Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θέλουμε να δείξουμε την δυναμική μας. Θα έλεγα πως είναι και μία καλή ευκαιρία για εμάς ώστε να αντιδράσουμε ύστερα από την ήττα κόντρα στην Μπάμπεργκ απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Τέτοια μεγάλα ματς εξιτάρουν το κάθε παίκτη και ανυπομονώ για την αναμέτρηση. Θέλουμε να νικήσουμε την Φενέρμπαχτσε και να φτιάξουμε ένα νέο σερί νικών, ύστερα από το 4-0 που είχαμε πριν το ματς με την Μπάμπεργκ. Συνήθως μετά από ήττες ξέρουμε να αντιδρούμε σωστά, επιστρέφοντας στις νίκες παίζοντας καλό μπάσκετ και αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Περισσότερα όμως ας τα δείξουμε στην πράξη, μέσα στο γήπεδο".

-Νιώθεις πως ύστερα από τους τραυματισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει την ομάδα πρέπει τις τελευταίες εβδομάδες, πρέπει να κάνεις ένα βήμα μπροστά, παίζοντας ακόμη καλύτερα, για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν;

"Αυτό το πράγμα το έχουμε αισθανθεί όλοι οι παίκτες. Όχι μόνο εγώ. Από την πλευρά μου σαφώς και έχω αισθανθεί την ανάγκη να βγω μπροστά και να προσφέρω ακόμη περισσότερα στην ομάδα, δίνοντας ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής μου. Έχουμε πληγωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς χάσαμε για το υπόλοιπο της σεζόν τον Ντάνιελ Χάκετ, ενώ αυτές τις μέρες είναι εκτός και ο Γιώργος Πρίντεζης. Δύο σπουδαίοι και πολύτιμοι παίκτες για εμάς. Δεν γίνεται όμως να σταθούμε περισσότερο στις απώλειες, πρέπει να αντιδράσουμε στην πράξη και ο καθένας να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Διαθέτουμε βάθος στον πάγκο μας, έχουμε καλό ρόστερ, έχουμε εναλλακτικές λύσεις, διαθέτουμε ποιότητα σαν ομάδα, έχουμε σπουδαίους παίκτες και προσωπικότητες και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τα προβλήματα και οι απουσίες συσπειρώνουν μία ομάδα και θεωρώ πως και εμείς συσπειρωθήκαμε περισσότερο ύστερα από τις απουσίες μας και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Ο Ολυμπιακός είναι μία σπουδαία ομάδα και πρέπει ο κάθε παίκτης να είναι συνεπής στον ρόλο του. Ποντάρουμε στην ομαδικότητα μας και στις συνεργασίες μας και πρέπει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ενωμένοι".

-Έχει αλλάξει ο ρόλος σου στην ομάδα, ύστερα και από τον τραυματισμό του Ντάνιελ Χάκετ;

"Ο ρόλος μου είναι κυρίως να δίνω σκορ στην ομάδα, να προσφέρω επιθετική ώθηση και η ομάδα περιμένει από εμένα να δώσω πόντους. Αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω σε μένα. Σίγουρα, από την στιγμή που τραυματίστηκε ο Ντάνιελ Χάκετ, ο κόουτς περιμένει και θέλει από εμένα να βοηθήσω ακόμη περισσότερο στην άμυνα, βγάζοντας περισσότερη ενέργεια. Επίσης, θέλει από εμένα να μπορώ να λειτουργήσω καλά τόσο στον "1", όσο και στο "2" και αμυντικά να αναλαμβάνω τους καλύτερους γκαρντ που έχει ο αντίπαλος, πιέζοντας περισσότερο πάνω στην μπάλα".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ