EUROLEAGUE

Γιασικεβίτσιους: "Ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν αριστούργημα"

Γιασικεβίτσιους: "Ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν αριστούργημα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr ενόψει του αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε και στο παρελθόν του με τον Παναθηναϊκό.

Λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης της Ζάλγκιρις Κάουνας στο ΣΕΦ, ο προπονητής της λιθουανικής ομάδας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μίλησε στο Euroleague Greece και στο Sport24.gr. Αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως αναμένεται να συναντήσει έναν αντίπαλο με μεγάλο κίνητρο, ενώ αναφέρθηκε και στο "πράσινο" παρελθόν του, σχολιάζοντας πως η ομάδα του Παναθηναϊκού της σεζόν 2008-2009 ήταν αριστούργημα.

"Αναμένω έναν Ολυμπιακό με μεγάλο κίνητρο"

Γιασικεβίτσιους: "Ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν αριστούργημα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μιλώντας μας για το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, μας ανέφερε πως αναμένει έναν Ολυμπιακό που θα θελήσει να αντιδράσει ύστερα και από την ήττα του στο Κάουνας με σκορ 75-55 στον πρώτο γύρο: "Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς. Ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλα περιθώρια για ήττα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο όμιλος αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία για να πάρει την πρόκριση στα playoffs. Αναμένω έναν Ολυμπιακό που θα αγωνιστεί με μεγάλο κίνητρο, έναν αντίπαλο που θα έχει και έξτρα κίνητρο ώστε να αντιδράσει, ύστερα και από την ήττα του στο γήπεδο μας στο Κάουνας. Είμαι σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί καλύτερος σε σύγκριση με εκείνο το ματς. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, να κάνουμε το παιχνίδι μας, να αντεπεξέλθουμε στην σκληρή και πιεστική άμυνα που παίζει ο Ολυμπιακός, η οποία μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα, και να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του Ολυμπιακού".

"Είμαι ευχαριστημένος από την καριέρα μου ως παίκτης"

Γιασικεβίτσιους: "Ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν αριστούργημα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2014, ενώ από τον Γενάρη του 2016 από βοηθός προπονητή αναβαθμίστηκε σε πρώτο κόουτς της Ζάλγκιρις Κάουνας. Άραγε πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση από τον ρόλο του παίκτη σε εκείνον του αθλητή: " Έχει περάσει περίπου 1,5 χρόνος που λειτουργώ και σκέφτομαι σαν προπονητής, αλλά σίγουρα τώρα αποτελεί μία νέα εμπειρία για εμένα το να είμαι πρώτος κόουτς σε μία ομάδα. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα δυσκολία στο να γίνω προπονητής ύστερα από παίκτης. Δεν μου ήταν πρόβλημα. Πλέον, έχω συνηθίσει. Μου αρέσει η προπονητική, αγαπάω το μπάσκετ και απολαμβάνω το σπορ και από ένα άλλο πόστο πλέον, αυτό του προπονητή. Έπαιξα μπάσκετ για αρκετά χρόνια, γνώρισα επιτυχίες, κατέκτησα τίτλους, είμαι ευχαριστημένος από την καριέρα μου, αλλά όλα αυτά αποτελούν παρελθόν. Τώρα είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην προπονητική και στις υποχρεώσεις μου με την Ζάλγκιρις".

"Στην Ελλάδα έχω οικογένεια και φίλους"

Γιασικεβίτσιους: "Ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν αριστούργημα"

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αγαπάει την χώρα μας, ενώ είναι και ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την πατρίδα μας, καθώς η σύζυγος του είναι Ελληνίδα: "Πάντα μου είναι ευχάριστο να έρχομαι στην Αθήνα. Αγαπώ την Ελλάδα και μου αρέσει η Αθήνα. Είναι μία πανέμορφη χώρα. Η σύζυγος μου είναι Ελληνίδα, έχω οικογένεια εδώ, έχω σπίτι εδώ, αλλά και αρκετούς καλούς φίλους. Νιώθω πάντα όμορφα και οικεία όταν έρχομαι στην Ελλάδα. Όμως, αυτή την στιγμή έχω έρθει για δουλειά, έχουμε το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και εκεί είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος".

"Με τον Παναθηναϊκό έζησα υπέροχα χρόνια"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ / ÂÅÑÏËÉÍÏ 2009 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ-ÔÓÓÊÁ / EUROLEAGUE / FINAL FOUR / BERLIN 2009 / FINAL / PANATHINAIKOS-CSKA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ / ÂÅÑÏËÉÍÏ 2009 / ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏ-ÔÓÓÊÁ / EUROLEAGUE / FINAL FOUR / BERLIN 2009 / FINAL / PANATHINAIKOS-CSKA ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό για τέσσερις σεζόν συνολικά. Αρχικά για μία τριετία (2007-2010) και ακολούθως επέστρεψε για μία σεζόν (2011-2012). Με το "τριφύλλι" κατέκτησε τρία Πρωταθλήματα Ελλάδας, τρία Κύπελλα και ένα Ευρωπαϊκό, σημειώνοντας το triple-crown το 2009 με τους πράσινους. Κατά πολλούς, η ομάδα εκείνης της σεζόν, είναι μία από τις καλύτερες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Λιθουανός κόουτς μας είπε τα εξής για την αναμνήσεις του με τους "πράσινους": " Στον Παναθηναϊκό πέρασα υπέροχα χρόνια, έζησα όμορφες στιγμές, κατακτήσαμε τίτλους, σημειώσαμε μεγάλες νίκες και παίξαμε ωραίο μπάσκετ. Πάντα έχω τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου και τον κόσμο του.

Δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Euroleague εκείνη η ομάδα του Παναθηναϊκού της σεζόν 2008-2009, αλλά σίγουρα ήταν από τις καλύτερες, μία ομάδα αριστούργημα! Είχαμε όντως μία καταπληκτική ομάδα εκείνη την χρονιά, κατακτώντας το Νταμπλ στην Ελλάδα και το Πρωτάθλημα Ευρώπης στο Final Four του Βερολίνου. Είχαμε έναν κορυφαίο κόουτς, ένα εξαιρετικό ρόστερ με πολλούς καλούς παίκτες και διαθέταμε χημεία σαν ομάδα.

Όμως, έχουν περάσει και άλλες πολλές σπουδαίες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Τρομερή ομάδα ήταν και η Μακάμπι που αγωνίστηκα όταν κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα Ευρώπης για δύο σερί σεζόν. Υπάρχουν και άλλες πολλές. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Σε αυτό το ερώτημα ίσως είναι καλύτερα να απαντήσετε εσείς οι δημοσιογράφοι ή ο φίλαθλος κόσμος".

"Μου είναι κάπως περίεργο το να επιστρέφω στο ΣΕΦ"

Γιασικεβίτσιους: "Ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν αριστούργημα"

Λόγω της επί σειράς ετών παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, άραγε το γεγονός αυτό του δίνει ένα έξτρα και επιπλέον κίνητρο στο να νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με την Ζάλγκιρις; "Δεν το βλέπω έτσι. Δεν το αντιμετωπίζω έτσι. Καταρχάς, έχει διαφορά το πως αντιμετωπίζεις ένα παιχνίδι σαν παίκτης και σαν προπονητής και έχει διαφορά το να βιώνεις ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός με ένα παιχνίδι Ολυμπιακός - Ζαλγκίρις. Σαν προπονητής δουλειά μου είναι να προετοιμάσω σωστά την ομάδα μου και όχι τον εαυτό μου. Προφανώς και έχω μία μεγάλη ιστορία με τον Παναθηναϊκό, ήταν η ομάδα μου, συνδέθηκα μαζί της, σίγουρα μου είναι κάπως περίεργο να επιστρέφω στην έδρα του Ολυμπιακού για ένα παιχνίδι, αλλά έχω έρθει εδώ για να κάνω την δουλειά μου σαν προπονητής της Ζάλγκιρις".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ