EUROLEAGUE

Πάμε στο ντέρμπι και βλέπουμε!

Πάμε στο ντέρμπι και βλέπουμε!
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr καλωσορίζει τον Γιώργο Οικονόμου που γράφει για την ουσία μετά το αποτέλεσμα στο Κρασνοντάρ και θυμίζει πως η κουβέντα για τον Παναθηναϊκό θα ξεκινήσει μετά το ματς με τον Ολυμπιακό για το Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ.

Κανείς δεν είπε πως ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος ακόμα και αν πέρασε νικηφόρα από το ΣΕΦ. Ούτε φυσικά πως είναι εύκολο το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν για την πρεμιέρα του "τριφυλλιού" της Euroleague. Αυτά για να ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας από την σωστή βάση.

Το πραγματικό στοίχημα για τους "πράσινους" αυτή την περίοδο, δεν είναι το πρόσωπο που θα παρουσιάζουν αλλά ο τρόπος ο οποίος θα καταφέρουν να βγάλουν το δύσκολο πρόγραμμα με όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες. Η πρώτη φάση δεν σημαίνει τίποτα και το έχουμε ξαναδεί, παρότι ο τρίτος όμιλος κρύβει κάποιες "παγίδες", ο Παναθηναϊκός δεν θ' αντιμετωπίσει πρόβλημα αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση.

Η εκκίνηση ήταν καλή στην Ελλάδα αλλά δεν συνέβη το ίδιο και στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Ίσως η εικόνα του δεύτερου μέρους κόντρα στην Λοκομοτίβ να μην ήταν η αναμενόμενη αλλά δεν προκαλεί και έκπληξη για μία ομάδα που συνεχίζει να... χτίζεται.

Σε κάθε ματς βλέπουμε να περνάει σιγά-σιγά η φιλοσοφία του Σάσα Τζόρτζεβιτς με πιεστική άμυνα πάνω στη μπάλα και τους "πράσινους" να προσπαθούν να τρέξουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Σε συνδυασμό με καλό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός έδειξε θετικά στοιχεία στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν είχε διάρκεια και αυτό φάνηκε κυρίως στην επανάληψη. Σημαντικό το πρόβλημα στα ριμπάουντ (42-26), όμως σημαντικότερο ήταν αυτό στην άμυνα κυρίως κοντά στο καλάθι. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς προσπάθησε να... κρύψει τον Ραντούλιτσα αμυντικά διότι στην επίθεση ήταν εξαιρετικός.

Παρόλα αυτά δεν βγήκαν όσα δοκίμαζε ο τεχνικός του "τριφυλλιού" καθώς στο ψηλό σχήμα οι παίκτες του δεν μπορούσαν ν' ακολουθήσουν όπως δεν βγήκε και το χαμηλό με τον Γκιστ στο “5”. Για το κομμάτι της περιφέρειας, σίγουρα κάτι λείπει από την ομάδα του "τριφυλλιού" όταν χρειάζεται να ξεκουραστούν Καλάθης και Διαμαντίδης, όμως αυτό θα διορθωθεί στην πορεία αφού μην ξεχνάμε και τις απουσίες που έχει ο Παναθηναϊκός με Παππά και Μποχωρίδη.

Όπως και να έχει μία ήττα δεν κάνει κακό, ειδικά όταν γίνεται σε αυτό το σημείο της σεζόν και μόνο καλά μπορεί να επιδράσει ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ. Είναι μια καλή ευκαιρία να χαμηλώσουν οι τόνοι και ο Τζόρτζεβιτς ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για ν' αφυπνίσει τους παίκτες του. Το ερωτηματικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως θ' αντιδράσουν από πλευράς κόπωσης αφού ακολουθεί το κουραστικό ταξίδι της επιστροφής από το Κρασνοντάρ.

Οι “πράσινοι” θα έχουν λίγες ώρες να προετοιμαστούν και όχι την ευκαιρία να κάνουν μια δυνατή προπόνηση όπως θα επιθυμούσαν. Οπότε οι παίκτες πήραν ένα καλό μάθημα από την Λοκομοτίβ και συνεχίζουν την... οδύσσεια στο πρόγραμμα τους με το ματς απέναντι στους “ερυθρόλευκους”. Μετά το ματς της Δευτέρας θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα και κυρίως να βγάλουμε ξεκάθαρα συμπεράσματα για μία ομάδα η οποία έπεσε κατευθείαν στα βαθιά.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ