EUROLEAGUE

Στρέλνιεκς - Ρίβερς: Το σίδερο που θα γυρίσει μπούμερανγκ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - REAL MADRID / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σουτέρ με "δολοφονικό ένστικτο", αλλά σε... χειμερία νάρκη. Ο Χάρης Σταύρου παρουσιάζει τα αποκαρδιωτικά στατιστικά των Στρέλνιεκς - Ρίβερς και εξηγεί γιατί οι "αιώνιοι" δεν πρέπει να τρομάζουν από την αστοχία των παικτών τους.

Έχουν γράψει και οι δύο εκατοντάδες χιλιόμετρα στα παρκέ της EuroLeague. Έχουν πάρει καλά συμβόλαια χάρη στο σπουδαίο περιφερειακό τους σουτ. Έχουν "σκοτώσει" αρκετούς αντιπάλους με εκτελέσεις πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Γιάνις Στρέλνιεκς και Κέι Σι Ρίβερς είναι δύο από τους κορυφαίους μπόμπερ που κυκλοφορούν στα γήπεδα της Ευρώπης, ωστόσο το τελευταίο διάστημα περνούν και οι δυο περίοδο ντεφορμαρίσματος που είναι μεν παρατεταμένο, αλλά πιθανότατα όχι ανησυχητικό. Και θα σας εξηγήσουμε γιατί δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, ο Λετονός κι ο Αμερικανός έχουν μαζί 3/35 τρίποντα (8.57%...!!!) με τον Στρέλνιεκς να μετρά 1/12 και τον Ρίβερς 2/23. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα νούμερά τους.

Οι πέντε τελευταίοι αγώνες του παίκτη του Ολυμπιακού:

Στην Εφές: 0/3 τρίποντα

Στη Ζάλγκιρις: 1/7 τρίποντα

Με την Αρμάνι: 0/1 τρίποντο

Στη Μπασκόνια: 0/1 τρίποντο

Με τη Μακάμπι: ΔΕΝ ΣΟΥΤΑΡΕ

Οι πέντε τελευταίοι αγώνες του παίκτη του Παναθηναϊκού:

Στον Ερυθρό Αστέρα: ΔΕΝ ΣΟΥΤΑΡΕ

Στη Βαλένθια: 1/7 τρίποντα

Με την Εφές: 0/4 τρίποντα

Με τη Μπαρτσελόνα: 0/6 τρίποντα

Στη Φενέρμπαχτσε: 1/6 τρίποντα

ΣΥΝΟΛΟ: 1/12 ο Γιάνις Στρέλνιεκς σε 82 λεπτά, 2/23 ο Κέι Σι Ρίβερς σε 115 λεπτά, 3/35 μαζί (8.6%)

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο από το 8.6% που έχουν μαζί και τα μόλις τρία εύστοχα τρίποντά τους σε 197 λεπτά σε δέκα αγώνες, είναι πως παρέα αστόχησαν σε 30 συνεχόμενα σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Ο μεν Στρέλνιεκς ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο στο Κάουνας πριν αστοχήσει στα επόμενα 11, ο δε Ρίβερς ξεκίνησε με εύστοχο τρίποντο στη Βαλένθια πριν βρει σίδερο στις 19 επόμενες προσπάθειές του. Δύο από τους κορυφαίους εκτελεστές της Ευρώπης, είχαν μαζί 0/30 σουτ...

Αυτά τα νούμερα δεν σας τα δείχνουμε για να τους κατακρίνετε, αλλά για να καταλάβετε πόσο επίπονη, πόσο σκληρή και κυνική είναι η EuroLeague με τη νέα της μορφή, με τους διαδοχικούς αγώνες, τα μεγάλα ταξίδια και τον τρομερό ανταγωνισμό.

Όταν βλέπεις Στρέλνιεκς και Ρίβερς να έχουν 30 συνεχόμενα άστοχα τρίποντα, τότε καταλαβαίνεις πως δεν μπορεί τίποτα να θεωρηθεί δεδομένο.

Οι δυο παίκτες είναι ξεκάθαρα ντεφορμέ, ο κόσμος του Ολυμπιακού και εκείνος του Παναθηναϊκού τους στηρίζουν και κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί. Αυτή είναι η μοίρα του σουτέρ, αυτό πρέπει να κάνει κάθε μπόμπερ. Να συνεχίσει να εκτελεί ακόμη κι όταν δε νιώθει "ζεστός", να επιμένει και να πιστεύει στον εαυτό του. Με τον Στρέλνιεκς σε κακή κατάσταση ο Ολυμπιακός νίκησε στην Κωνσταντινούπολη την Αναντολού Εφές, έχασε στα σημεία από τη Ζάλγκιρις στο Κάουνας, επικράτησε εύκολα της Αρμάνι Μιλάνο και της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με τον Ρίβερς σε επίσης κακή κατάσταση ο Παναθηναϊκός πέρασε από το Βελιγράδι, έχασε στις λεπτομέρειες σε Βαλένθια και Κωνσταντινούπολη και επικράτησε εντός έδρας της Αναντολού Εφές και της Μπαρτσελόνα. Σύνολο έξι νίκες και τέσσερις ήττες, όλες μακριά από την Ελλάδα.

Ο Σφαιρόπουλος βλέπει ότι ο Στρέλνιεκς είναι καταπονημένος από τη συμμετοχή του στο Eurobasket και προσπαθεί να διαχειριστεί τα λεπτά του, την ώρα που ο Πασκουάλ επιμένει να κρατά στο παρκέ τον Ρίβερς και να του δίνει αρκετές μπάλες. Οι δυο προπονητές δεν δικαιώνονται προς το παρόν, σε βάθος χρόνου όμως θα είναι κερδισμένοι, διότι ο σουτέρ δεν ξεχνά την τέχνη του και οι συγκεκριμένοι αθλητές είναι από τους κορυφαίους στο είδος τους. Και όσο υποστηρίζονται, τόσο πιο άνετα θα νιώθουν στο περιβάλλον που ζουν και εργάζονται.

Χίμκι απόψε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αύριο θα βρεθούν απέναντι στον Λετονό και τον Αμερικανό. Το ερώτημα είναι ένα: Ποιος από τους δυο θα "ξεμπουκώσει" πρώτος.

Η απάντηση θα δοθεί στο παρκέ...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ