EUROLEAGUE

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι κάνει φέτος ο Κώστας Σλούκας;

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι κάνει φέτος ο Κώστας Σλούκας;

Οι αριθμοί του Κώστα Σλούκα, η τρομερή εμπιστοσύνη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τα ατομικά ρεκόρ που διαδέχονται το ένα το άλλο. Γράφει ο Χάρης Σταύρου.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, δεν έχουν ξεχάσει τι έγινε το καλοκαίρι του 2015. Δεν έχουν ξεχάσει πως ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά έβγαλε τα ερυθρόλευκα για να παίξει στην ομάδα του "αιώνιου εχθρού" Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Καταλαβαίνουν γιατί ο Κώστας Σλούκας αποχαιρέτησε την Ελλάδα, ξέρουν γιατί μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μέσα τους αισθάνονται πως δεν θα αργήσει η ώρα που ο 26χρονος πλέι μέικερ θα γυρίσει στον Πειραιά για να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ομάδας τους.

Προς το παρόν η ιστορία δικαιώνει τον νυν άσο της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος διανύει την (μακράν της δεύτερης) κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Ο Σλούκας δεν παίζει απλά καλό μπάσκετ. Παίζει σαν σούπερ σταρ.

12.8 πόντοι με 48% στα δίποντα, 54% στα τρίποντα και 89% στις βολές, μαζί με 2 ριμπάουντ και 5.3 ασίστ ανά 28.4 λεπτά συμμετοχής. Εννέα αγώνες έχει δώσει η ομάδα του, έχει παίξει σε όλους από 22 έως 35 λεπτά.

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι κάνει φέτος ο Κώστας Σλούκας;

Στη χθεσινή νίκη της Φενέρμπαχτσε ο Σλούκας έκανε τρία ρεκόρ καριέρας. Πήρε έξι αμυντικά ριμπάουντ και επτά συνολικά, ενώ έμεινε στο παρκέ για 35 λεπτά. Συγκέντρωσε 25 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και άγγιξε άλλο ένα career-high (27) και συνέχισε τις καταπληκτικές εμφανίσεις που τον έχουν καθιερώσει πλέον στην elite της EuroLeague.

Τη φετινή του έκρηξη, την περιμέναμε. Ένας καλός του φίλος μας είχε πει πριν ξεκινήσει η σεζόν πως "ο Κώστας θα κάνει φέτος πράγματα που δεν έκανε ποτέ". Μας έλεγε με σιγουριά πως είναι υγιέστατος και πολύ ήρεμος στην Κωνσταντινούπολη. Προς το παρόν δικαιώνεται και με το παραπάνω.

Έχει σπάσει φέτος τα ατομικά του ρεκόρ σε πόντους, αμυντικά ριμπάουντ, ασίστ, χρόνο συμμετοχής και είμαστε ακόμη στο πρώτο από τα τρία μέρη της κανονικής περιόδου της διοργάνωσης. Ο Ομπράντοβιτς τον εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη της Φενέρμπαχτσε και σίγουρα αισθάνεται κι αυτός δικαιωμένος για την προσπάθεια που έκανε το καλοκαίρι του 2015 μέχρι να τον πείσει να αποχαιρετήσει την Ελλάδα.

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι κάνει φέτος ο Κώστας Σλούκας;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του μπροστά από τους Ντίξον, Ούντο, Βέσελι, Ντατόμε, έχει υπερδιπλάσιες ασίστ από τον δεύτερο και στο σύστημα αξιολόγησης έχει μπροστά του μόνο τον Έκπε Ούντο. Ο Σλούκας δεν κάνει καλή σεζόν. Κάνει φανταστική χρονιά.

Για να καταλάβετε πόσο σπουδαίες είναι οι εμφανίσεις και οι αριθμοί του, αρκεί να σας πούμε πως έχει διπλασιάσει τον μέσο όρο του από την περσινή και την προπέρσινη σεζόν.

Δείτε:

Σεζόν 2011-2012: 5.5 πόντοι ανά 14.4 λεπτά συμμετοχής

Σεζόν 2012-2013: 5.2 πόντοι ανά 14.3 λεπτά συμμετοχής

Σεζόν 2013-2014: 6.5 πόντοι ανά 19.2 λεπτά συμμετοχής

Σεζόν 2014-2015: 6.7 πόντοι ανά 17.6 λεπτά συμμετοχής

Σεζόν 2015-2016: 6.7 πόντοι ανά 19.5 λεπτά συμμετοχής

Σεζόν 2016-2017: 12.8 πόντοι ανά 28.4 λεπτά συμμετοχής

Τι του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια; Καταρχήν ένας τόσο σημαντικός ρόλος. Αν δεν τον έπαιρνε φέτος, αν δεν έμενε τόση ώρα στο παρκέ, σίγουρα δεν θα είχε αυτή την εκτόξευση. Δεν θα είχε και τόση αυτοπεποίθηση. Όλα, βέβαια, ξεκινούν από το γεγονός ότι είναι υγιέστατος, δούλεψε υπερβολικά πολύ στην offseason και αισθάνεται τα πόδια του φρέσκα. Νιώθει δυνατός και κυριαρχεί.

Έχουμε συνειδητοποιήσει τι κάνει φέτος ο Κώστας Σλούκας;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο φετινός Σλούκας, είναι ο Σλούκας που όλοι περίμεναν να δουν από την εποχή που ο 26χρονος άσος φορούσε τις φανέλες των μικρών εθνικών ομάδων. Αν και η αλήθεια είναι πως με τις εμφανίσεις του έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες. Το ξέραμε ότι είναι ποιοτικός παίκτης, πάντα έδινε το στοιχείο του αιφνιδιασμού στις ομάδες του, όμως ποιος περίμενε πως ο Κώστας θα εξελιχθεί σε σταρ, ενδεχομένως και σε σούπερ σταρ; Εκείνος ένιωθε έτσι, πίστευε στον εαυτό του και τώρα αγγίζει το επίπεδο στο οποίο ήθελε να φτάσει.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ