EUROLEAGUE

Χαρακτήρας με "σφραγίδα"

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΠΑΣ ΚΑΛΑΘΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
Παππάς, Οικονόμου ICON

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την αντίδραση του Παναθηναϊκού Superfoods, τη μεταμόρφωση στο δεύτερο μέρος και την υπογραφή του Νίκου Παππά στη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε.

Η νίκη ήταν σχεδόν μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό για πολλούς λόγους και αυτό μετράει στο τέλος της ημέρας κόντρα στη Φενέρ. Δεν τελείωσε τίποτα, ούτε έγινε υπερομάδα μέσα σε λίγες ώρες από την βαριά ήττα στη Μόσχα, έδειξε όμως, πως μαζί με την χημεία του «χτίζει» και τον χαρακτήρα του, απέναντι στο πλούσιο ρόστερ της Φενέρ.

Μετά το κακό πρώτο μέρος, μεταμορφώθηκε κι επιτέλους έπαιξε άμυνα. Μια άμυνα που ήταν συγκλονιστική στα επόμενα δύο δεκάλεπτα. Ο Τσάβι Πασκουάλ έκλεισε το ροτέισον και αναγκάστηκε να το πράξει, πήρε το ρίσκο του όταν χρειάστηκε αλλά πολύ περισσότερο βρήκε τη λύση όταν έπρεπε. Εκεί που πάλευε για να περάσει μπροστά ανέλαβε δράση ο Νίκος Παππάς κι έβαλε την δική του «σφραγίδα» στο πιο κρίσιμο σημείο, εκεί που τα όρια είχαν στενέψει και οι λύσεις έρχονταν με το… σταγονόμετρο.

Φυσικά γι’ ακόμα μία φορά είχε απόλυτα συνεπή τον Νικ Καλάθη και τον Κρις Σίνγκλετον να παίζει εξαιρετικά στο δεύτερο μέρος σε αντίθεση με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ενώ σημαντική συμβολή είχε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κάνοντας ακόμα πιο δυνατή την άμυνα του «τριφυλλιού». Πλέον οι «πράσινοι» πηγαίνουν με άλλον αέρα στα δύσκολα που έρχονται και με χρόνο να βελτιώσουν κι άλλα πράγματα.

ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ

Η αποστολή του Παναθηναϊκού ήταν εξαρχής δύσκολη και από τη στιγμή που δέχτηκε 44 πόντους στο ημίχρονο, γνώριζε πως πρέπει ν’ ανέβει ένα… βουνό για να τα καταφέρει. Η κακή άμυνα του «τριφυλλιού» στο ξεκίνημα έδωσε ρυθμό στους φιλοξενούμενους και αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Κρις Σίνγκλετον αφού συμμετείχε στις φάσεις που η Φενέρ έφτανε προς το καλάθι, με συνέπεια για πρώτη φορά να περάσει γρήγορα εκτός παρκέ.

Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βελτιώσουν την άμυνα τους και το κατάφεραν για λίγο, βάζοντας δύσκολα στους φιλοξενούμενους που επέλεγαν την δυναμική αντιμετώπιση πάνω σε Καλάθη και Λεκαβίτσιους, ώστε να χαλάσουν τη δημιουργία του Παναθηναϊκού. Η είσοδος του Γκάμπριελ, άλλαξε κάπως την εικόνα των «πράσινων» αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ, δείχνοντας να μην έχει συγκέντρωση επιθετικά. Η υπεροπλία της Φενέρ φαινόταν όταν πατούσε το… γκάζι όπως έγινε στο τέλος της δεύτερης περιόδους με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να έχουν 71.4% στα τρίποντα κι ενώ στα πρώτα τρία παιχνίδια της EuroLeague είχαν 41.7%.

ΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η τρίτη περίοδος ήταν ιδανική για τους «πράσινους» χάρη στην εντυπωσιακή άμυνα τους και το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κάνει επιμέρους σκορ 17-11 μειώνοντας τη διαφορά στους δύο (53-55). Ήταν το πρώτο δεκάλεπτο που κέρδισε η ομάδα του «τριφυλλιού» στην αναμέτρηση. Με αλλαγές στην άμυνα και τον Σίνγκλετον να δηλώνει επιτέλους «παρών» κατάφεραν να κόψουν τους διαδρόμους κι επιθετικά χτύπησαν με τους Παππά και Καλάθη.

Η μάχη κρατούσε για τα καλά αλλά ο Παναθηναϊκός εκεί που έφτανε στο σημείο για να περάσει μπροστά συνεχώς πήγαινε στην βιαστική επιλογή. Μέχρι να μπούμε στο τελευταίο λεπτό κι εκεί οι παίκτες του Πασκουάλ βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να δείξουν ανάστημα απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης και τον Παππά να πει την τελευταία λέξη στο ΟΑΚΑ.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ