EUROLEAGUE

Χάνει την ταυτότητά του ο Παναθηναϊκός

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό και τη βραδιά που γυρίζει πίσω τον Παναθηναϊκό Superfoods και για τα λάθη σε διαχείριση, νοοτροπία, ρόλους.

Μία ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό μπορεί να είναι εντός προγράμματος, ωστόσο για τους «πράσινους» κάθε τέτοιο αποτέλεσμα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς πλέον έχει δημιουργηθεί ένα αρνητικό σερί που παίρνει διαστάσεις. Όπως γίνεται αντιληπτό λοιπόν, τη δεδομένη στιγμή το βαθμολογικό κομμάτι στη EuroLeague δεν έχει τη μεγαλύτερη σημασία αφού υπάρχουν παιχνίδια, ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, ωστόσο το ερώτημα είναι τι γίνεται στις μάχες με τον αιώνιο αντίπαλο

Κι εκεί, οι «πράσινοι» δείχνουν πως χάνουν την ταυτότητα τους όταν σε μία αναμέτρηση που ο αντίπαλος δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν μπορούν να το εκμεταλλευτούν και μοιάζουν να «πνίγονται» όταν στραβώνει το παιχνίδι. Δεν έχουν την νοοτροπία του νικητή όπως στο παρελθόν παρότι διαθέτουν ποιοτικό ρόστερ και αυτό φαίνεται στα σημεία που έχουν το πάνω χέρι μέσα στο παιχνίδι. Από κει και έπειτα μπορούμε να συζητήσουμε πολλά για τις επιλογές αλλά και τη διαχείριση που κάνει ο Τσάβι Πασκουάλ, ειδικά όταν τα παιχνίδια ξεφεύγουν από το πλάνο, όμως σε μια βραδιά που πέρα από δύο παίκτες, οι υπόλοιποι είναι εκτός αγώνα, περιμένεις μόνο ένα θαύμα ή να σου χαρίσει το ματς ο αντίπαλος και σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να συμβεί κάτι από τα δύο, άρα η ευθύνη πηγαίνει σε όλους.

Το ρίσκο και η μόνη λύση

Από τη στιγμή που ο Νικ Καλάθης βρέθηκε σε κακή βραδιά προσπαθώντας να μπει στο ματς με τον λάθος τρόπο και δεν υπήρχε καθόλου παιχνίδι μέσα στη ρακέτα με τον Μπουρούση, οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μείνουν μέσα στο παιχνίδι με τον τρόπο που ξέρουν. Είτε με τις ένας εναντίον ενός προσπάθειες του Μάικ Τζέιμς, είτε με τα σκριν για να εκτελεί ο Κέι Σι Ρίβερς. Κάθε άλλο επιθετικό πλάνο όσο περνούσε η ώρα δεν έβγαινε από τη στιγμή την οποία δεν υπήρχε άλλη λύση. Οπότε, οι «πράσινοι» επέλεξαν να βαδίσουν σε αυτό τον δρόμο που ήταν αναμενόμενο να μην κρατήσει ως το τέλος αφού από την άλλη πλευρά όποιος έμπαινε έδινε και κάτι.

Εκεί έχει και το μεγαλύτερο μερίδιο ο Πασκουάλ στη διαχείριση από τη στιγμή που μία εβδομάδα ο Παναθηναϊκός προετοιμαζόταν για τέτοιο ματς και υπήρχαν στιγμές που κάποιοι παίκτες έδειχναν να μην έχουν ρόλο. Από την άλλη, πήρε το ρίσκο με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε –που φυσικά θα ήταν άδικο να κριθεί στο πρώτο ματς- και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα μις ματς αλλά ο Ιταλός φόργουορντ έδειξε πως δεν πατάει καλά, οπότε το δεύτερο ρίσκο να μπει ξανά στο παρκέ ήταν περιττό αφού θα μπορούσε να πάει σε πιο δοκιμασμένες λύσεις.

Όπως επίσης και για την επιμονή του στον Φελντέιν. Ίσως, αυτές οι λεπτομέρειες να έχουν μικρή σημασία αφού στα δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα παλεύει με τον τρόπο που «χτίστηκε», δηλαδή με την ποιότητα κάποιων παικτών του. Παρότι, είμαστε στα μισά της σεζόν η ομάδα δείχνει ακόμα να μαθαίνει αλλά υπάρχουν παιχνίδια που δεν κάνει βήματα μπροστά, κυρίως στα εκτός έδρας καθώς όταν δεν έχει τον έλεγχο παρασύρεται παίζει άναρχα με συνέπεια να το πληρώνει.

Όταν έρχεται η στιγμή που κάνει περισσότερα λάθη από τις ασίστ, δεν μπορεί ν’ αναζητά κάτι παραπάνω. Το μειονέκτημα στα ντέρμπι πλέον είναι εμφανές με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που γνωρίζουν καλά τη σημασία των αγώνων ανάμεσα στις δύο ομάδες και το σημαντικό πλέον είναι να βρεθεί ψυχολογία για τα ματς που έρχονται και κυρίως για το νοκ-άουτ στο Κύπελλο, ώστε οι παίκτες του Πασκουάλ να μπουν με διαφορετική νοοτροπία μέσα στο παρκέ αφού θα είναι το παιχνίδι που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ