EUROLEAGUE

Βουτιά στο χιόνι

Βουτιά στο χιόνι

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την… ψυχρολουσία του Παναθηναϊκού Superfoods στο Κάουνας, την αντίδραση και όσα δεν παίρνει πηγαίνοντας στο τέλος του πρώτου γύρου.

Γι’ ακόμα μία σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο Κάουνας, με αποτέλεσμα πάνω στη Ζαλγκίρις να «παγώσει» και το σερί. Κανείς δεν απαγορεύει την ήττα, ειδικά σε εκτός έδρας ματς στην EuroLeague,αλλά την εικόνα που είχε η ομάδα του «τριφυλλιού» κατά διαστήματα.

Παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα, το επιμέρους 54-27 υπέρ των Λιθουανών σε δύο περιόδους και ειδικά η εμφάνιση στο τρίτο δεκάλεπτο όπου δέχτηκε 33 πόντους έμοιαζε με… ψυχρολουσία. Μαζί βέβαια με τις πολλές χαμένες βολές, τα 16 χαμένα ριμπάουντ και τις στιγμές που το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Η προσπάθεια του Νίκου Παππά στην τελευταία περίοδο να συμμαζέψει την κατάσταση και την διαφορά από το -17, με συμπαραστάτες τους Σίνγκλετον και Ρίβερς, δεν είχε το ανάλογο αποτέλεσμα αφού η Ζαλγκίρις δεν πανικοβλήθηκε, πέρα από το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το «ναυάγιο». Όπως και να έχει όμως, ήταν ένα βήμα πίσω για μία ομάδα που ήταν σε καλό φεγγάρι και αναζητούσε την σταθερότητα στα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Σε μία ήττα σαφώς και φταίνε όλοι αλλά όπως αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να έχει σε κακό βράδυ τους παίκτες που τραβούν το «κουπί» στην φετινή σεζόν. Ο Τζέιμς Γκιστ φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ και δεν μπήκε στον ρυθμό της αναμέτρησης , με συνέπεια να χαθεί και η συνοχή στην άμυνα ενώ ο Νικ Καλάθης δεν ήταν σταθερός μέσα στο ματς. Απόλυτα φυσιολογικά όλα αυτά αφού δεν είναι όλες οι βραδιές ίδιες αλλά εδώ έρχονται και τα πρώτα διλήμματα πηγαίνοντας στο τέλος του πρώτου γύρου καθώς ο Τσάβι Πασκουάλ προσπάθησε να βάλει στο ματς και άλλους παίκτες.

Βουτιά στο χιόνι

Άνοιξε από νωρίς τοrotationαφού δεν μπορεί να πηγαίνει από τώρα με επτά παίκτες κι ενώ ακολουθούν πολλά παιχνίδια. Επί της ουσίας όμως, δεν πήρε τίποτα. Ο Μάρκους Ντένμον δεν ακούμπησε στον χρόνο που αγωνίστηκε ενώ καμία βοήθεια δεν ήρθε από την θέση «5», όπου εκεί το πρόβλημα παραμένει. Η τετράδα (Σίνγκλετον, Γκιστ, Βουγιούκας, Όγκαστ) που παίζει μέσα στη ρακέτα είχε μόλις τρία ριμπάουντ και το δίδυμο Σίνγκλετον-Γκιστ κανένα! Αυτό τα λέει όλα… Πέρα από αυτόν τον τομέα που πλήγωσε την ομάδα του «τριφυλλιού» στη διάρκεια της αναμέτρησης φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός εφόσον δεν πήρε πράγματα από παίκτες που έχουν βασικό ρόλο ήταν καταδικασμένος.

Δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει την ενέργεια και τη διάθεση των Λιθουανών, με συνέπεια να χαλάσει την εικόνα που είχε δημιουργήσει τον τελευταίο μήνα. Παρόλα αυτά, μπορεί να κρατήσει την αντίδραση από το -17, ότι δεν τα παράτησε βγάζοντας εγωισμό για να επιστρέψει και το γεγονός πώς έχει βρει τον παίκτη που θ’ αναλάβει δράση στο τελευταίο δεκάλεπτο και θα βγει μπροστά στα δύσκολα καθώς έχει καθιερωθεί πλέον να τελειώνει τα ματς με τον Παππά.

Από κει και έπειτα, το πρόγραμμα γίνεται πιο βατό για τον Παναθηναϊκό που πρέπει να επικεντρωθεί στις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με Αρμάνι Μιλάνο και Μακάμπι, ώστε να παραμείνουν αήττητοι στο ΟΑΚΑ σβήνοντας το αρνητικό αποτέλεσμα στην Λιθουανία. Οι «πράσινοι» έβγαλαν από πάνω τους ένα κουραστικό ταξίδι και τώρα έχουν την ευκαιρία να μείνουν ψηλά στην κατάταξη, παίρνοντας λύσεις απ’ όσους περισσότερους γίνεται για ν’ αντέξει στις δύσκολες αποστολές που θα έρθουν.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ