EUROLEAGUE

To… κερασάκι στο Κάουνας!

To… κερασάκι στο Κάουνας!
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον σοβαρό Παναθηναϊκό, τα ρεκόρ του Καλάθη και το Top 16 που για την ώρα κρύβει… εμφύλιο.

H διαφορά ποιότητας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ζιέλονα Γκόρα είναι ξεκάθαρη και δεν χρειάζεται πολλές αναλύσεις. Τα πράγματα ήταν απλά όπως και στο ματς του πρώτου γύρου, εκεί όπου οι «πράσινοι» τα είχαν κάνει… θάλασσα. Από εκείνο το κακό βράδυ, η ομάδα του "τριφυλλιού" φαίνεται να έχει αλλάξει πολλά με κυριότερα τη νοοτροπία που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια και την ενέργεια την οποία βγάζει στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός "σφράγισε" το εισιτήριο για το Top 16 με επιβλητικό τρόπο και όχι απλά με μία νίκη, δείχνοντας ποιος είναι το αφεντικό στο ΟΑΚΑ. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έβγαλαν όλη τους την ενέργεια στην άμυνα και αντιμετώπισαν το ματς, όπως πρέπει να το βλέπει μία ομάδα η οποία θέλει να φτάσει ψηλά, με αποκορύφωμα βέβαια, τους μόλις τέσσερις πόντους που δέχτηκαν οι "πράσινοι" στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Όπως ήταν αναμενόμενο η αναμέτρηση απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα χωρίς να μειώνεται η ένταση των παικτών του Παναθηναϊκού οι οποίοι μοίρασαν 29 ασίστ! Με τον Νικ Καλάθη βεβαίως, να δείχνει πως όταν έχει κέφια μπορεί να παρασύρει όλη την ομάδα, κάνοντας ρεκόρ πόντων στην Euroleague και ρεκόρ στην αξιολόγηση.

Το… κερασάκι για όσα έχουμε δει σε αυτή την φάση της διοργάνωσης, θα μπει στο Κάουνας, στις 17 Δεκεμβρίου, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θ’ αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις. Ο νικητής θα πάρει την τρίτη θέση και ο ηττημένος την τέταρτη, στο τρίτο γκρουπ, κάτι το οποίο θα έχει ως συνέπεια την συνάντηση με τον Ολυμπιακό στη φάση των "16".

Οπότε το ενδεχόμενο του… εμφυλίου μένει ανοικτό, ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σημασία για την ομάδα του "τριφυλλιού" που θα πάει στη Λιθουανία για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία. Οι "πράσινοι" έχουν πατήσει το γκάζι και πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης. Μόνο καλύτεροι θα γίνονται στη συνέχεια όπου θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι για το Top 16 που όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που κρύβει.

Η άμυνα που έψαχνε

Για να δούμε λίγο και το αγωνιστικό κομμάτι, Γι' ακόμα ένα ματς ο Παναθηναϊκός καθυστέρησε ένα δεκάλεπτο για επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του. Η νωθρή άμυνα του "τριφυλλιού" επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κάνουν το δικό τους παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο. Κυκλοφόρησαν σωστά τη μπάλα και… χτύπησαν στα πόδια τους ψηλούς του Παναθηναϊκού ενώ παράλληλα διάβασαν την άμυνα των "πράσινων" στα πικ εν ρολ, με τον ψηλό να μένει πάντα μέσα στη ρακέτα.

Επιθετικά οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς είχαν λύσεις συνεχώς με Ραντούλιτσα και Κούζμιτς να βρίσκονται σε εξαιρετικό βράδυ. Από την πλευρά του ο Νικ Καλάθης, δεν ήθελε και πολύ για να δείξει τον δρόμο στους υπόλοιπους. Τι έλειπε; Η καλή άμυνα, κάτι το οποίο έγινε πράξη στην δεύτερη περίοδο με τους παίκτες του "τριφυλλιού" να βγάζουν ενέργεια. Πίεσαν την μπάλα και τις πρώτες πάσες ενώ παράλληλα δεν επέτρεψαν στους Πολωνούς να περνούν με ευκολία τα σκριν. Το επιμέρους σκορ 21-10 τα λέει όλα με τον Παναθηναϊκό να βάζει τις βάσεις για την εύκολη επικράτηση αφού η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με συνέπεια ο Τζόρτζεβιτς να πάρει την ευκαιρία ώστε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα του "τριφυλλιού" δεν χαμήλωσε σε κανένα σημείο ταχύτητα κυρίως στην άμυνα και αυτό πρέπει να το κρατήσει ανεξαρτήτως τον αντίπαλο που έχει απέναντι της.

ΥΓ: Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μαζί με την Stoiximan.gr έχουν βάλει στόχο να χαρίσουν χαμόγελα σε όλα τα παιδιά, μαζί με την πολύτιμη πάντα βοήθεια του PAOSHOP και τους αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ! Γι' ακόμα μία φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να ενισχύσουν το "Χαμόγελο του Παιδιού" και όλοι θα βρίσκονται στο PAO SHOP της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το Σαββάτο (12/12, 12 μ.μ.), για μία όμορφη γιορτή όπου το «παρών» θα δώσουν οι παίκτες του "τριφυλλιού".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ