EUROLEAGUE

Θέλει κι άλλους!

Θέλει κι άλλους!

O Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods, τη μάχη με τους έξι παίκτες, την καλή αντίδραση και τα σφυρίγματα που του έκοψαν τον δρόμο.

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην EuroLeague κόντρα στην Μπασκόνια. Ή δεν τον άφησαν, αν προτιμάτε καλύτερα, αφού δικαίως διαμαρτύρονται στο "τριφύλλι" για το ξεκάθαρο φάουλ του Μπομπουά πάνω στον Παππά στην προτελευταία φάση του αγώνα, αλλά και τα κόντρα σφυρίγματα που είχαν οι "πράσινοι" σε αρκετές περιπτώσεις.

Μέχρις εκεί όμως καθώς γνωρίζουμε όλοι πως οι φωνές δεν βγάζουν πουθενά και μόνο ν' αποπροσανατολίσουν μπορούν τη δεδομένη στιγμή, αν αναλογιστούμε ότι ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος. Και η ομάδα του "τριφυλλιού" έχει πράγματα να λύσει, για να έχει την τύχη που επιθυμεί στη φετινή διοργάνωση και φυσικά να πάει όσο τον δυνατόν πιο έτοιμη στις επόμενες αναμετρήσεις.

Άλλωστε αν οι "πράσινοι", είχαν διαφορετική αντίδραση σε δύο άμυνες δεν θα φτάναμε να συζητάμε όλα τα παραπάνω. Από κει και πέρα, για να μην αγγίζουμε την υπερβολή στην επιλογή της τελευταίας φάσης. Έτσι είναι, την μία εβδομάδα μπορείς να γίνεις μάγκας, την άλλη όχι όταν φτάνεις να διεκδικείς τη νίκη στην μία κατοχή.

Η μπάλα ορθώς πήγε στον Νίκο Παππά, που ήταν ο νούμερο ένα κίνδυνος στη διάρκεια του παιχνιδιού, ώστε να δημιουργήσει και να εκτελέσει τους γηπεδούχους. Απλώς έπρεπε να μην φτάσει μέχρι εκεί το ματς, με δεδομένο πως στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός το πήγε εκεί που ήθελε, υποδειγματικά σε κάποιες περιπτώσεις αλλά όχι μέχρι τέλους.

Εκεί είναι που ξεκινούν τα ζητήματα για το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ. Δεν προκαλεί εντύπωση που ο Παππάς βρίσκει με τόση ευκολία τον δρόμο προς το καλάθι κι έχει βγει μπροστά στις πρώτες αναμετρήσεις της σεζόν δείχνοντας απόλυτη συνέπεια επιθετικά, ούτε που ο Καλάθης κάνει πιο εύκολη τη ζωή των συμπαικτών του σε σκορ και δημιουργία.

Μαζί με την μαχητικότητα του Τζέιμς Γκιστ και την άνοδο των Σίνγκλετον, Ρίβερς, μπαίνουν οι βάσεις, ωστόσο ο Παναθηναϊκός χρειάζεται κι άλλους παίκτες να μπουν στην εξίσωση αν θέλει να προχωρήσει, διαφορετικά δεν βγαίνει με τα έως τώρα δεδομένα.

Και αυτό το συμπέρασμα δεν προκύπτει μόνο από την αναμέτρηση κόντρα στους Βάσκους αλλά είναι από την γενικότερη εικόνα που παρουσιάζουν οι "πράσινοι" κυρίως στα παιχνίδια της EuroLeague όπου οι απαιτήσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ "5" ΚΑΙ Ο ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Με εξαίρεση το εντός έδρας ματς με τη Μπάμπεργκ, οι "πράσινοι" συνηθίζουν να βρίσκονται πίσω στο πρώτο μέρος των αναμετρήσεων και μάλιστα να δέχονται αρκετούς πόντους. Αυτό έγινε και στη Βιτόρια, δείχνοντας πως το πάθημα δεν γίνεται μάθημα. Μάλιστα, όπως έγινε και απέναντι στη Φενέρ, ο Πασκουάλ εμπιστεύτηκε κυρίως τους παίκτες που είχε και πέρσι για να επιβάλλει ο Παναθηναϊκός τον ρυθμό του και πάντα με το ερωτηματικό πόσο θ’ αντέξουν.

Όπως και το ρίσκο που έχει μια τέτοια απόφαση. Παρόλα αυτά, κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα του έχοντας το έλεγχο μέχρι ένα σημείο όπου έδωσε το δικαίωμα στη Μπασκόνια να χαμογελάσει τιμωρώντας τις κακές άμυνες. Το θέμα στο "5" παραμένει κι εκεί πρέπει ν’ αναζητήσει απαντήσεις ο Καταλανός τεχνικός και να πάρει περισσότερα πράγματα από τον Όγκαστ και τον Βουγιούκα.

Επιπλέον, επειδή το βάρος έχει πέσει πάνω στον Ντένμον και όχι άδικα, παρότι προσπαθεί να πάρει τα πάνω του χωρίς να σκέφτεται μόνο την επίθεση, οι "πράσινοι" για την ώρα παίρνουν λίγα τόσο από τον Γκάμπριελ αλλά και από τον Ματ Λοτζέσκι ο οποίος ακόμα δεν δείχνει να είναι στο επιθυμητό επίπεδο και ουσιαστικά μπαίνει κι εκείνος στην ίδια αφετηρία. Αυτά είναι ζητήματα που θέλουν λύση, τη στιγμή που η ομάδα του "τριφυλλιού" συνεχίζει ν’ αναζητά το πρώτο της "διπλό" και την επόμενη αγωνιστική θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Νωρίτερα πάντως, έχει να διαχειριστεί ένα επικίνδυνο ματς κόντρα στην ΑΕΚ, στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπάρχουν περιθώρια για να σταθεί πολύ σε όσα έγιναν στη Βιτόρια, όμως πρέπει να δείχνει βελτίωση, ώστε να μην χαθεί πολύτιμο έδαφος.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ