EUROLEAGUE

Στάσιμος και χωρίς πυξίδα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την εικόνα του Παναθηναϊκού Superfoods στη Βαρκελώνη που τον γύρισε πίσω και την σημαντική πεντάδα αγώνων μέχρι τέλος Δεκέμβρη.

Είναι αλήθεια πως αν σου έβαζαν να ποντάρεις από ποια έδρα θα μπορούσε να περάσει ο Παναθηναϊκός ή έστω να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ανάμεσα σε Μόσχα, Μαδρίτη και Βαρκελώνη, οι περισσότερες επιλογές θα ήταν στην τρίτη, με δεδομένο βέβαια τα πολλά προβλήματα που έχουν ταλαιπωρήσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα από την αρχή της σεζόν και δείχνει να τα ξεπερνάει με τον καλύτερο τρόπο.

Στην πράξη όμως, έγινε το αντίθετο καθώς οι "πράσινοι" όχι μόνο δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη νίκη αλλά παρουσίασαν απογοητευτική εικόνα και φυσικά την χειρότερη επί ημερών Τσάβι Πασκουάλ . Εκεί δηλαδή, που έδειχναν πως σιγά-σιγά θα είναι έτοιμοι για ένα μεγάλο "διπλό", άντεξαν μόνο για ένα δεκάλεπτο. Επί της ουσίας δεν είναι ένα αποτέλεσμα που φέρνει την καταστροφή, ωστόσο η εμφάνιση στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" σίγουρα προκαλεί προβληματισμό αφού η ομάδα του "τριφυλλιού" γύρισε πολλά παιχνίδια πίσω και φυσικά η προσπάθεια δεν θύμισε σε τίποτα όσα είδαμε στα προηγούμενα ματς. Τα σκαμπανεβάσματα είναι αναμενόμενα αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε να μην έχει… πυξίδα αφού χωρίς δημιουργία δεν μπορείς να ζητήσεις πολλά σε αυτό το επίπεδο με αποτέλεσμα να παρασύρεται όλη η ομάδα πλην του Κρις Σίνγκλετον ο οποίος έμοιαζε να παλεύει μόνος του.

Όταν οι δημιουργοί είναι σε κακή βραδιά τότε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και με ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Με τις ασίστ να είναι μόλις 10, λιγότερες από τα λάθη, τότε δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα σε συνδυασμό με το 15,4% στα τρίποντα. Σε πολλές στιγμές η ομάδα αλλού πατούσε, αλλού βρισκόταν, με βιαστικές επιλογές που δεν καταλάβαινες τι θέλει να κάνει και ο Πασκουάλ σε αυτό το ματς. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα κάτι λείπει σε αυτόν που φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι. Οπότε να συμφωνήσουμε ότι μετά τον Νικ Καλάθη –που κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα- δεν υπήρχε εναλλακτική λύση στη θέση του πόιντ γκαρντ.

Ο Μάικ Τζέιμς βιάζεται ν’ αποδείξει και πέρα από την ενέργεια του για την ώρα δεν δίνει το κάτι παραπάνω στους "πράσινους" καθώς θέλει και αυτός τον χρόνο του. Από τη στιγμή που δεν έγινε πρόσθετη κίνηση όταν χρειαζόταν, δεν θα γίνει κάτι τέτοιο τώρα που ο Πασκουάλ προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του στο υπάρχον ρόστερ. Παράλληλα, όσο περνούν οι αναμετρήσεις θα φαίνεται όλο και περισσότερο το κενό του Τζέιμς Γκιστ. Όπως και να έχει πάντως, δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες όταν μιλάμε για "ναυάγιο". Το σίγουρο είναι πως πλέον ο χρόνος πιέζει γι’ αποτέλεσμα. Πρώτα νίκες κι έπειτα ρόλους για να μπει η ομάδα του "τριφυλλιού" στον σωστό δρόμο, χωρίς να παρουσιάζει τέτοιες μεταπτώσεις όταν θα ξεκινήσουν τα κρίσιμα στις αρχές Ιανουαρίου.

Δύο "τελικοί", σημαντική η πεντάδα

Στη φετινήEuroLeague, δεν υπάρχουν περιθώρια να μένεις για πολύ στις αναμετρήσεις που φεύγουν. Διορθώνεσαι, προχωράς και ο Παναθηναϊκός πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξει την έδρα του, κάτι που σημαίνει πως πάει για δύο τελικούς με την Γαλατάσαραϊ και την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ. Αν θέλουμε να κοιτάξουμε πιο μακριά, θα είναι σημαντική η πεντάδα αγώνων τον Δεκέμβριο με Αρμάνι Μιλάνο εκτός, τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ και την Ούνικς στο Καζάν στις 30 του μήνα. Από τον απολογισμό αυτού του πακέτου αγώνων θα γνωρίζουμε και το σημείο το οποίο θα βρίσκονται οι "πράσινοι" καθώς στη συνέχεια θα παίξουν στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό. Για την ώρα δεν χρειάζεται να πάμε τόσο μακριά, όμως οι "πράσινοι" πρέπει να συνεχίσουν τα βήματα προόδου και η κακή εικόνα που έδειξαν στη Βαρκελώνη να γίνει ένα καλό μάθημα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ