EUROLEAGUE

Πράσινος Γενάρης

Πράσινος Γενάρης

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την κρισιμότητα του μήνα, τον πλουραλισμό του Παναθηναϊκού και τους Καλάθη, Παππά που δεν άφησαν περιθώρια στην Εφές

Όσο και αν φαίνεται παράξενο σε πολλούς, αναμετρήσεις κόντρα σε ομάδες όπως η Αναντολού Εφές (παρότι κερδίζει το βραβείο της μεγαλύτερης απογοήτευσης) πάντα κρύβουν κινδύνους. Ειδικά αν αναλογιστούμε πώς παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις με Βαλένθια και Κολοσσό.

Παρόλα αυτά, όταν έφτασε η στιγμή οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ήταν έτοιμοι για να μην δώσουν δικαιώματα στο πρώτο σημαντικό ματς για τον Ιανουάριο που είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, κάτι το οποίο θ’ αναλύσουμε παρακάτω. Ο Νικ Καλάθης έκανε ξανά τα δικά του μετά το… διάλειμμα λόγω του τραυματισμού, πραγματοποιώντας ακόμα μια εμφάνιση-απόλαυση με συνέπεια να βάλει τις βάσεις της επικράτησης και ο Νίκος Παππάς πρόσφερε όσα χρειάστηκαν για να κάνει δύσκολη τη ζωή των Τούρκων, δείχνοντας αποφασισμένος να ξεπερνάει οποιοδήποτε εμπόδιο του παρουσιάζεται.

Με αυτόν τον τρόπο ο 27χρονος γκαρντ απέδειξε πως το διάστρεμμα όχι μόνο δεν ήταν ικανό να τον κρατήσει μακριά από μια σημαντική μάχη αλλά και να περιορίσει την απόδοσή του. Με τον Κέι Σι Ρίβερς χωρίς πόντο λοιπόν, τον Τζέιμς Γκιστ απλά σταθερό και χάνοντας την μάχη των ριμπάουντ, οι "πράσινοι" κατάφεραν να σημειώσουν 90 πόντους κι επί της ουσίας να μην κινδυνέψουν σε καμία περίπτωση.

Πράσινος Γενάρης

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνα της τρίτης περιόδου απέναντι στην άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Αταμάν.

Η ΕΔΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, μπήκε με το δεξί στο 2018 κι έχει μπροστά του έναν κρίσιμο μήνα, με ακόμα τρία εντός έδρας παιχνίδια (Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Ζαλγκίρις). Αναμφίβολα το ΟΑΚΑ είναι η βάση του "τριφυλλιού" και συνεχίζοντας το αήττητο σερί θ’ αυξήσει τις πιθανότητές του για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs. Είναι πολύ σημαντικό να τελειώσει με θετικό πρόσημο τον Ιανουάριο όπου περιλαμβάνει ένα εκτός έδρας ματς με την Φενέρ πριν ακολουθήσει η επικίνδυνη έξοδος με την Μπάμπεργκ στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μιας και αναφερθήκαμε στην δύναμη που παίρνουν οι «πράσινοι» από το «σπίτι» τους, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο χειροκρότημα του Καλάθη μετά από μια κακή βολή που εκτέλεσε και στην αποθέωση την οποία γνώρισε ο Ρίβερς, έπειτα από δύο άστοχες προσπάθειες, παρότι βρέθηκε σε κακή βραδιά. Πλέον στον Παναθηναϊκό στρέφονται στο επόμενο ματς με την Μπαρτσελόνα η οποία έστειλε μήνυμα μετά την επιβλητική επικράτηση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.

Το σίγουρο είναι πως βαδίζουν στον σωστό δρόμο, διατηρούνται στις θέσεις που δίνουν το πλεονέκτημα κι έχουν τον χρόνο με το μέρος τους, ώστε να βελτιώσουν τις όποιες αδυναμίες. Ήδη αποδίδει καρπούς η εμπιστοσύνη στον Μάρκους Ντένμον και τα νικηφόρα αποτελέσματα, δίνουν τη δυνατότητα στους "πράσινους" να κινούνται με ηρεμία. Όπως συμβαίνει και στο θέμα γι’ ακόμα μία λύση στο "5".

Η ομάδα του "τριφυλλιού" κοιτάει την αγορά αλλά από τη στιγμή την οποία δεν έχει βρεθεί κάτι εξαιρετικό που να ταιριάζει απόλυτα, πορεύεται ως έχει και η αλήθεια είναι ότι ο Πασκουάλ καταφέρνει να παίρνει κάτι από τους περισσότερους παίκτες στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα για τη συνέχεια.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ