EUROLEAGUE

"Πνίγεται" μόνος του

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει από την Κωνσταντινούπολη για τον Παναθηναϊκό Superfoods που επιμένει να καταστρέφει ότι «χτίζει» και την ανυπομονησία να επιστρέψει ο Τζέιμς Γκιστ.

Ίδια γεύση μετά από ματς στην Κωνσταντινούπολη, ίδια γεύση μετά από εκτός έδρας αγώνα στη φετινήEuroLeagueόπου οι "πράσινοι" μετρούν τρεις νίκες και εννέα ήττες. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως η ομάδα του "τριφυλλιού" χάνει με παρόμοιο τρόπο καθώς μαζεύονται αρκετά παιχνίδια όπου είχε το προβάδισμα σε κρίσιμα σημεία και κατάφερε να το σπαταλήσει. Κάτι ανάλογο έγινε και κόντρα στην Νταρουσάφακα όπου το μπλακ αουτ στα τελευταία 3:15’’ κι ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά δεν εξηγείται εύκολα.

Όπως και να έχει το ερωτηματικό είναι πώς το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα για τον Τσάβι Πασκουάλ και τους παίκτες του. Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για να συνεχιστεί καθώς οι "πράσινοι", όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην κατάταξη , θα κληθούν να "σπάσουν" έδρα σταplayoffsκι εκεί τα φθηνά λάθη δεν συγχωρούνται.

Για να επιστρέψουμε σε όσα έγιναν στην Πόλη, επί της ουσίας όλα κρίθηκαν σε δύο μεγάλα σουτ, από τον Μπραντ Ουαναμέικερ και τον Ουίλ Κλάιμπερν για τα οποία δεν υπήρξε καμία απάντηση από τους "πράσινους". Ο εντυπωσιακός Κρις Σίνγκλετον πάλευε να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό καθώς ήταν ο μόνος που εκτελούσε με συνέπεια στα κρίσιμα σημεία.Mέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, τα σκαμπανεβάσματα μέσα στο παιχνίδι δεν έλειψαν, με συνέπεια να μην καταφέρει να έχει τον έλεγχο του αγώνα σε μεγάλη διάρκεια.

Με τον Μπουρούση στο παρκέ οι "πράσινοι" είχαν λύσεις και ισορροπία στην επίθεσή τους, ωστόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ κατάφερε να τον περιορίσει και να τον οδηγήσει σε λάθη ενώ Ρίβερς και Παππάς δεν έφταναν, ώστε να μπουν οι βάσεις για την επικράτηση αφού η ομάδα του "τριφυλλιού" δεν μπόρεσε να βρει την πολυφωνία που χρειάζεται, ώστε να πάρει τη νίκη.

Οι αριθμοί και οι επιλογές

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Η προσπάθεια του Τσάβι Πασκουάλ να δώσει ρυθμό και ψυχολογία στον Αλεσάντρο Τζεντίλε για την ώρα δεν έχει καμία επιτυχία αλλά και αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να καταλήξει ο Καταλανός τεχνικός. Από κει και πέρα η Νταρουσάφακα εκτέλεσε με επτά τρίποντα λιγότερα από τον μέσο όρο τη και οκτώ δίποντα περισσότερα. Αυτό το έδωσε ο Παναθηναϊκός με την άμυνα του, καθώς δεν έδωσε βοήθειες και δεν πήγε σε περιστροφές, ώστε να περιορίσει την απειλή από μακρινή απόσταση, τρόπος που επιτίθεται η Νταρουσάφακα.

Στο ένας εναντίον ενός την… πάτησε από τον Ουαναμέικερ ο οποίος έμοιαζε ασταμάτητος πάνω στο παρκέ. Αν δούμε λίγο περισσότερο τους αριθμούς, ο Παναθηναϊκός είναι η χειρότερη ομάδα εκτός έδρας στη φετινήEuroLeagueκαθώς σε συνολικά ποσοστά (Βολές, δίποντα, τρίποντα) έχει 45,6% και είναι πάνω μόνο από την Αναντολού Εφές που έχει 45,5%. Επίσης, επειδή παραπάνω αναφερθήκαμε στον Τζεντίλε, στο 2017 η επίδοση σε πόντους (στο +/- όταν είναι πάνω στο παρκέ) είναι στο -16 και ο Καλάθης στο -14. Είναι αξιοσημείωτο με δεδομένο πως σε αρκετές περιπτώσεις είναι στην ίδια πεντάδα.

Περιμένοντας τον Γκιστ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Εδώ που έχει φτάσει η σεζόν, μοιάζει πολύ δύσκολο ο Παναθηναϊκός να βρει σταθερότητα αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος. Είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, ωστόσο είναι αναγκασμένος να βελτιώσει πράγματα καθώς έρχονται κρίσιμες αναμετρήσεις. Η επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ σε λίγες ημέρες θ’ αλλάξει πολύ και σημαντικά την εικόνα της ομάδας. Με τον Αμερικανό φόργουορντ οι "πράσινοι" θα βρουν πικ εν ρολ παιχνίδι αφού ξέρει να συνεργάζεται με τον Καλάθη και έναν παίκτη που θα "δέσει" αμυντικά την ομάδα με την ενέργεια του. Μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός "πνίγεται" μακριά από την έδρα του δείχνοντας πως δεν ξέρει να νικάει εκτός αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει ν’ αλλάξει. Αυτό έδειχναν και οι αντιδράσεις των "πράσινων" μετά το τέλος του αγώνα με την Νταρουσάφακα. Το αποτέλεσμα θα φανεί στο επόμενο σημαντικό ματς με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ