EUROLEAGUE

Όλοι για έναν!

Όλοι για έναν!

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκού Superfoods, τη συνέπεια της ΟΜΑΔΑΣ στα δύσκολα και αποχαιρετά με ένα υστερόγραφο τον Τάσσο Στεφάνου.

Το βράδυ στο ΟΑΚΑ ήταν εξαρχής δύσκολο και οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν ήθελαν να… πέσουν στην παγίδα της Μακάμπι . Ο Νικ Καλάθης που μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του, πιθανότατα στο ματς με την Βαλένθια (28/12), είδε τους συμπαίκτες του να κάνουν όσα έπρεπε, ώστε να μην φανεί η δική του απουσία.

Κι επειδή οι πραγματικές ομάδες φαίνονται όταν λείπει ο ηγέτης τους, ο Παναθηναϊκός στο μεγάλο του τεστ τα πήγε περίφημα διατηρώντας το αήττητο στην έδρα του, με 89 πόντους στην επίθεση και ξεπερνώντας κατά μία (17) τον μέσο όρο στις ασίστ.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, όλα ξεκίνησαν από την απόδοση του Τζέιμς Γκιστ και του Κρις Σίνγκλετον ο οποίοι δεν είχαν ριμπάουντ στο ματς με την Ζαλγκίρις πριν από δύο εβδομάδες και μάζεψαν 20 κόντρα στην Μακάμπι . Αυτό άλλωστε ήταν και το "κλειδί", ώστε οι "πράσινοι" να κυριαρχήσουν στον συγκεκριμένο τομέα απέναντι στην κορυφαία μέχρι τώρα ομάδα της EuroLeague.

Όλοι για έναν!

Sport24.gr, ο Σίνγκλετον είχε δώσει μία γεύση και τώρα που υπήρχε μεγάλη ανάγκη να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, το έκανε με αποτέλεσμα να είναι ο πολυτιμότερος παίκτης. Φάνηκε ξεκάθαρα γι’ ακόμα μία φορά πως όταν έχει κέφια μπορεί να κάνει την διαφορά, τον έχουν ανάγκη οι "πράσινοι" και θ’ αλλάξουν πολλά αν συνεχίσει σε αυτό τον ρυθμό.

Με αυτούς τους πυλώνες, τον Νίκο Παππά, να δημιουργεί ρήγματα στην επίθεση εκτελώντας με όλους τους τρόπους και τον Κέι Σι Ρίβερς συνεχίζει το κονσέρτο από τα 6.75 ήταν πιο απλό να ξεκινήσει από μία βάση ο Παναθηναϊκός.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΓΙΑ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΕΝΜΟΝ

Για να πάρουν όλα τον δρόμο τους πάντως, χρειάστηκε ο Λούκας Λεκαβίτσιους να ξεκινήσει εντυπωσιακά με την συμπαράσταση του Κρις Σίνγκλετον κι εν συνεχεία να βάλει τις βάσεις της επικράτησης καθώς όσο περνούσε η ώρα έβρισκε τον τρόπο να κάνει εύκολο το έργο του. Μόνο που αυτή τη φορά οι "πράσινοι" επέβαλλαν τον δικό τους ρυθμό μέσα από την επίθεση αφού δεν είχαν καλή απόδοση στο αμυντικό transition, με συνέπεια η Μακάμπι να είναι κοντά στο σκορ.

Ο ρυθμός άνοιξε για τα καλά στο πρώτος μέρος αλλά στη συνέχεια οι "πράσινοι" το πήγαν στα μέτρα τους. Ο Λιθουανός γκαρντ φρόντισε από το ξεκίνημα να καθησυχάσει τους πάντες πώς δεν θα λείψει ο Νικ Καλάθης , όπως κι έγινε. Μετά ανέλαβαν δράση οι υπόλοιποι -ακόμα και ο Μάρκους Ντένμον.

Όλοι για έναν!

Για να είμαστε ειλικρινείς δεν ήταν εύκολη η αποστολή του, αφού κι ο Μάρκους Ντένμον έχει την πίεση για ν’ αποδείξει πράγματα στο παρκέ και βγήκε δυνατός. Ο Πασκουάλ του έδωσε ώθηση αλλά συνολικά ο Καταλανός τεχνικός κατάφερε να έχει πνευματικά έτοιμη την ομάδα του για να μη στοιχίσει η απουσία του Νικ Καλάθη, με συνέπεια να βγει μια πολύ όμορφη εικόνα στο παρκέ. Σαφώς η αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα θα είναι διαφορετική και πολύ δύσκολη, δεν σημαίνει πώς η ζωή πλέον είναι εύκολη χωρίς τον νικητήριο μοχλό του "τριφυλλιού", ωστόσο υπάρχει μεγάλο κίνητρο.

Οι "πράσινοι" βαδίζουν σωστά και θα είναι πολύ σημαντικό ακόμα ένας ψηλός να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Τουλάχιστον με ένα "διπλό" μέχρι τέλος του χρόνου ο Παναθηναϊκός θα έχει πετύχει τον πρώτο του στόχο.

ΥΓ: Σε στιγμές όπως αυτή της απώλειας του Τάσσου Στεφάνου , δεν είναι εύκολο να πεις πολλά πράγματα. Το γεγονός πως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα ματς της EuroLeague και του Eurocup σημαίνει πολλά. Σίγουρα θα είναι πιο φτωχό το ελληνικό μπάσκετ χωρίς τον ΚΥΡΙΟ Τάσσο...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ