EUROLEAGUE

Μια ευκαιρία ν’ αλλάξει

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÍÁÍÔÏËÏÕ ÅÖÅÓ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - ANADOLU EFES (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τον Παναθηναϊκό Superfoods, τα σκαμπανεβάσματα και το ματς στο ΣΕΦ που μπορεί να δώσει πολύτιμο χρόνο για τη συνέχεια.

Είναι οι βραδιές που αυτό το οποίο μένει είναι η νίκη και μόνο. Αυτό κρατούν και οι "πράσινοι" από την αναμέτρηση κόντρα στην Αναντόλου Εφές, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε αφού στάθηκαν όρθιοι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή . Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε να δούμε κάτι περισσότερο κόντρα στους Τούρκους, απλά επιβεβαιώθηκε πως η ομάδα του "τριφυλλιού" στην καλή της βραδιά μπορείνα "σκοτώσει" οποιονδήποτε αντίπαλο. Όταν… στραβώσει το πράγμα όμως οι τάσεις "αυτοκτονίας" δεν κρύβονται.

Τα "πάνω-κάτω" συνεχίζονται και είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα θέλει χρόνο, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό τη δεδομένη χρονική στιγμή όπου πλέον κάθε στραβοπάτημα κοστίζει. Κέρδος πάντως, είναι η εξαιρετική άμυνα που δείχνει ότι υπάρχει μια καλή βάση. Παρόλα αυτά, σίγουρα δεν είναι αυτή η εικόνα που θέλει ο Πασκουάλ ο οποίος φυσικά κάνει τα δικά του λάθη, ωστόσο είναι ένα σύνολο που δοκιμάζεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Γι’ ακόμα ένα ματς, οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν πρόβλημα κυρίως στο πέντε εναντίον πέντε, μάλιστα έβγαλαν για λίγο και τη νοοτροπία που έχουν στα εκτός έδρας ματς όταν δεν πηγαίνουν βάσει του πλάνου τους. Βιαστικές επιλογές και άναρχο παιχνίδι που φυσικά βολεύει τον αντίπαλο όταν πρόκειται για το υψηλό επίπεδο. Αυτό είναι και το αποτέλεσμα όταν ο Νικ Καλάθης δεν είναι σε καλή βραδιά, άρα αυτό σημαίνει πως μειώνεται η δημιουργία. Όταν ο αρχηγός του "τριφυλλιού" ξεκίνησε να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του όλα έγιναν πιο απλά. Και βέβαια, όλα άλλαξαν όταν η μπάλα ακούμπησε κοντά στο καλάθι με τον Γιάννη Μπουρούση ο οποίος στα κρίσιμα έδωσε λύσεις που είχαν ανάγκη οι "πράσινοι".

Από κει και πέρα, ο Κέι Σι Ρίβερς συνεχίζει να είναι σταθερός και πολύτιμος για τους "πράσινους" ενώ για μεγάλο διάστημα τράβηξε τα βλέμματα η… ωριμότητα του Μάικ Τζέιμς. Πέρα από την ψυχραιμία του στις βολές, στο τέλος της κανονικής διάρκειας, προσπάθησε να μπει στο ματς μέσα από την δημιουργία και δεν πήρε περιττές προσπάθειες. Κέρδος για τους "πράσινους" είναι η σταδιακή άνοδος του Αλεσάντρο Τζεντίλε καθώς μπαίνει στο κλίμα και φάνηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο αν και στη συνέχεια έμεινε για πολύ ώρα στον πάγκο. Στα συν του "τριφυλλιού" η απόδοση του Κένι Γκάμπριελ ο οποίος έχει και το πιο δύσκολο έργο καθώς θα πρέπει να έχει ρυθμό χωρίς του αγώνες για τηStoiximan.grBasketLeagueκαι πάλι όμως όταν χρειάστηκε έβαλε το λιθαράκι του.

Ο ημιτελικός μπορεί να του δώσει ώθηση

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό το οποίο ήθελε και έμεινε μέσα στην εξάδα στηνEuroLeague, ώστε να συνεχίσει να παλεύει για το κάτι παραπάνω καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα γίνονταν πιο δύσκολα. Η προσοχή πλέον, στρέφεται στη νοκ άουτ αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο στο ΣΕΦ. Οι "πράσινοι" δεν έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη φέτος απέναντι στους "ερυθρόλευκους", αλλά πηγαίνουν με καλή ψυχολογία.

Είναι μία αναμέτρηση διαφορετική από τις άλλες και η ομάδα του "τριφυλλιού" έχει μια ευκαιρία ν’ αλλάξει την κατάσταση χωρίς να έχει εύκολο έργο. Να κάνει το μεγάλο βήμα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν αλλά επί της ουσίας να κερδίσει χρόνο και ηρεμία, προκειμένου να συνεχίσει να βάζει πράγματα στο παιχνίδι της, μέχρι ν’ αποκτήσει σταθερότητα και να βγάλει στο παρκέ όσα μπορεί. Σαφώς δεν είναι το φαβορί με την εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι δύο ομάδες αλλά οι "πράσινοι" το θέλουν πολύ κι έχουν τεράστιο κίνητρο για τον ημιτελικό. Όπως καταλαβαίνετε η αναμέτρηση στο ΣΕΦ θα μπορεί να βάλει σε μία διαφορετική βάση την κουβέντα…

ΥΓ: Γιάννη Κ., κράτα γερά…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ