EUROLEAGUE

"Κολόνα" για τα κρίσιμα

"Κολόνα" για τα κρίσιμα

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για όσα κέρδισε ο Παναθηναϊκός Superfoods κόντρα στη Μπαρτσελόνα και τη μάχη με τον Ερυθρό Αστέρα.

Λίγες ώρες πριν από την δύσκολη αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα που προέρχεται από εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στη Μπασκόνια, οι «πράσινοι» πήραν μία νίκη όπου το «πρέπει» ήταν τεράστιο, προκειμένου να μην γίνει πολύ δύσκολη η κατάσταση στη συνέχεια. Άλλωστε, αν δεν πετύχαινε τον στόχο του ο Παναθηναϊκός, θα έμπαινε σε περιπέτειες.

Πλέον όμως, μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση με στόχο το καλύτερο πλασάρισμα αλλά και τη διαρκή βελτίωση της εικόνας του. Από κει και πέρα, είναι αλήθεια πως τα συνεχόμενα παιχνίδια αυτή την εβδομάδα, δεν σου επιτρέπουν να καθίσεις για πολύ σε όσα έγιναν απέναντι στη Μπαρτσελόνα καθώς ακολουθεί η μάχη στο Βελιγράδι, ωστόσο πρέπει να σταθούμε στα κέρδη από μία αναμέτρηση όπου οι «πράσινοι» ήταν εκνευριστικά άστοχοι.

Όλα όμως ξεκίνησαν από την εξαιρετική άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια. Συνολικά πολύ καλά διαβασμένη, ξεκίνησε από την δυναμική αντιμετώπιση πάνω στον Ράις όταν ήταν στο παρκέ ο Κρις Σίνγκλετον και στη συνέχεια δεν επέτρεψε στους περιφερειακούς των «μπλαουγκράνα» να έχουν ελευθερία κινήσεων. Αυτή η απόδοση αμυντικά έδωσε στην ομάδα του «τριφυλλιού» να διατηρεί τον έλεγχο ακόμα και στα κενά της διαστήματα. Πέρα από την άμυνα του όμως, ο Παναθηναϊκός είδε την… κολόνα του στην επίθεση να παίρνει μπροστά και να βρίσκει τον έξτρα δημιουργό που ήθελε.

Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουρούση που δικαίως έκλεψε την παράσταση. Ο διεθνής σέντερ βρήκε αυτοπεποίθηση, ήξερε ότι πρέπει να δώσει το κάτι παραπάνω στο παρκέ και το έκανε. Τον είδαμε ακόμα και να βουτάει για τις χαμένες μπάλες αλλά το σημαντικό είναι πως οι περισσότερες επιθέσεις περνούσαν από τα χέρια του, με συνέπεια να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και να φθείρει τους αντιπάλους κερδίζοντας οκτώ φάουλ.

Όταν ήρθε η ώρα μάλιστα, πήρε τον ρόλο του ηγέτη στα τελευταία λεπτά καθοδηγώντας τους υπόλοιπους «πράσινους» ενώ προσπαθούσε να τους ηρεμήσει. Με αυτή την «κολόνα» λοιπόν, τον Μπουρούση που θύμισε λίγο από Βιτόρια, θέλει να πάει ο Παναθηναϊκός στα κρίσιμα ματς που ακολουθούν.

Κάλυψε τον Καλάθη

Ο Νικ Καλάθης συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις για το 2017, όμως παρότι είχε τον μικρότερο χρόνο σε ματς της φετινήςEuroLeague(15:40’’), ο Πασκουάλ κατάφερε να βρει λύσεις για να τον καλύψει και στο τελευταίο δεκάλεπτο επέμεινε στην πεντάδα που θα του έδινε τη νίκη (Μπουρούσης, Σίνγκλετον, Παππάς, Ρίβερς, Τζέιμς), με συνέπεια να δικαιωθεί. Κατάφερε μάλιστα να πάρει από τον Παππά πράγματα που δεν είχαμε συνηθίσει κυρίως αμυντικά και αρκετά τα οποία υπογραμμίζουν οι προπονητές αλλά δεν καταγράφονται στη στατιστική.

Το ερωτηματικό που παραμένει είναι η απόδοση του Αλεσάντρο Τζεντίλε ο οποίος δείχνει… έξω από τα νερά του και κόντρα στους «μπλαουγκράνα» φαινόταν πως ο ίδιος δεν πιστεύει στον εαυτό του, παρότι πήρε προσπάθειες για να εκτελέσει και με καλές προϋποθέσεις. Ο Πασκουάλ του δείχνει πως τον στηρίζει αλλά τον απέσυρε στο κατάλληλο σημείο από το παρκέ αφού φαινόταν πως δεν μπορεί να δώσει κάτι στο ματς και αγωνιζόταν χωρίς να έχει ψυχολογία.

Ο Ιταλός φόργουορντ προσπαθεί για να φτάσει στο 100%, ωστόσο πρέπει κι εκείνος να είναι πιο έτοιμος έχοντας ξεπεράσει την πίεση που νιώθει καθώς στις αναμετρήσεις που ακολουθούν κυρίως για τηνEuroLeague δεν θα υπάρχουν περιθώρια για δοκιμές.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ