EUROLEAGUE

Κερδίζει τους "δαίμονες"

Κερδίζει τους "δαίμονες"

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για το παράδειγμα του Μάρκους Ντένμον, τους ρόλους που μοιράζει ο Τσάβι Πασκουάλ και το αισιόδοξο μήνυμα για τον Παναθηναϊκό Superfoods

Ο στόχος του Παναθηναϊκού να συνεχίσει με νίκες στη EuroLeague κεφαλαιοποιώντας το "διπλό" στο ΣΕΦ επετεύχθη και πλέον βάζει μπροστά για την επόμενη πρόκληση στην Κωνσταντινούπολη και την Αναντολού Εφές.

Για όσα έγιναν κόντρα στην Χίμκι, θα έχετε διαβάσει πολλά και όχι άδικά αφού οι "πράσινοι" άγγιξαν το τέλειο ματς και ίσως το καλύτερο με τον Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο. Την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό λοιπόν, ακολούθησε μια μοναδική παράσταση καθώς οι "πράσινοι", παρά το γεγονός πως δεν είχαν πολύ χρόνο για ξεκούραση, προσέγγισαν ιδανικά το ματς από το ξεκίνημα έχοντας τον μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης. Το γεγονός αυτό έχει ξεχωριστή σημασία καθώς πάντα, μετά από ντέρμπι η αντίδραση αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό, ειδικά όταν έχεις νικήσει στην έδρα του αντιπάλου.

Σαφώς τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Μάρκους Ντένμον και όχι άδικα. Σε μία περίοδο που η ομάδα του "τριφυλλιού" αναζητούσε βελτίωση, πολύς κόσμος ήθελε αλλαγές, ωστόσο η υπομονή φαίνεται πως φέρνει αποτελέσματα και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους, να μην βιαζόμαστε αφού οι ομάδες ακόμα δεν είναι έτοιμες, κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό αν δούμε τ’ αποτελέσματα στο σύνολο τους.

Η πορεία του Αμερικανού γκαρντ πρέπει ν' αποτελέσει το καλύτερο παράδειγμα. Ποτέ δεν νοιάστηκε -με τον αρνητικό τρόπο που ίσως να έχουμε συνηθίσει- που δεν πήρε χρόνο κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά το θετικό αποτέλεσμα στο ΣΕΦ και τώρα δήλωσε "παρών", κάνοντας στη σειρά δύο εξαιρετικά παιχνίδια. Το επόμενο στάδιο όμως, είναι να δείξει σταθερότητα.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ

Ο Αντετοκούνμπο όχι μόνο επιβραβεύτηκε για την απόδοσή του στο ματς με τον Ολυμπιακό αλλά ανέλαβε γι' ακόμα μία φορά συγκεκριμένο ρόλο. Να μην βρει ρυθμό ο Αλεξέι Σβεντ ρυθμό παίζοντας άμυνα άρνησης (τον ακολουθούσε πιεστικά παντού χωρίς να κοιτάει την μπάλα), έκανε δύσκολη τη ζωή του Ρώσου γκαρντ.

Παράλληλα σημειώνοντας πέντε πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά, βρήκε πρώτα την ψυχολογία κι έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα παρά τα δύο φάουλ, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό. Έχει γίνει πολύς λόγος και για την δική του παρουσία το προηγούμενο διάστημα αλλά η αλήθεια είναι πως ο Πασκουάλ έχει συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό του, παρακολουθώντας την συνολική εικόνα των παικτών του και όπως αποδεικνύεται η όλη διαδικασία μόνο ευεργετική είναι.

Οι ρόλοι γίνονται ξεκάθαροι από παιχνίδι σε παιχνίδι και περισσότεροι παίκτες μπαίνουν στο ροτέισον βοηθώντας ουσιαστικά την ομάδα του "τριφυλλιού" με την μεγαλύτερη έμφαση να δίνεται στην άμυνα αφού μόνο έτσι ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να γίνεται πιο επικίνδυνος.

Το αισιόδοξο μήνυμα για τους "πράσινους" τη δεδομένη στιγμή είναι πως μπορούν να φτάνουν σε μία άνετη επικράτηση κόντρα στη Χίμκι, χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει όλα τους τα "όπλα". Από κει και πέρα, χρειάζεται υπομονή καθώς θα έρθουν και βραδιές όπου οι παίκτες του Πασκουάλ δεν θα έχουν 63% από τα 6.75 ενώ για να μην φτάνουμε στο άλλο άκρο, υπάρχουν ακόμα κάποιες αδυναμίες ωστόσο πρέπει να "χτίζουν" χαρακτήρα για ν’ ανταποκρίνονται στις δυσκολίες.

Το σίγουρο είναι πως η ομάδα του "τριφυλλιού" μπαίνει στις ράγες καθώς μετά από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, έχει αλλάξει για τα καλά το "τσιπάκι" και οι πιο φρέσκοι παίκτες βγαίνουν μπροστά στο χρονικό σημείο που η συνεισφορά τους ήταν απαραίτητη. Αυτό έχει ως συνέπεια ο Παναθηναϊκός να έχει θετικό πρόσημο, πράγμα που έμοιαζε δύσκολο αν αναλογιστούμε το πρόγραμμα το οποίο είχε να βγάλει εις πέρας στις πρώτες αγωνιστικές.

Αν περάσει και από την Πόλη θα μοιάζει με ιδανικό σενάριο, ωστόσο, σε δύο βραδιές οι "πράσινοι" έχουν κερδίσει παίκτες (που δεν είχαν ουσιαστικά συμμετοχή στο ξεκίνημα) και εμπιστοσύνη από τον κόσμο. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον Καταλανό τεχνικό θα είναι ο Ζακ Όγκαστ…

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ