EUROLEAGUE

Γρίφοι στη Βαρκελώνη

Γρίφοι στη Βαρκελώνη

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Μπαρτσελόνα και τα προβλήματα που θα κληθεί να λύσει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Στον δρόμο για μία πολύ δύσκολη αποστολή μπαίνει ο Παναθηναϊκός αλλά παράλληλα και για μία μεγάλη πρόκληση. Για την ακρίβεια ακόμα μία μεγάλη πρόκληση για την ομάδα του "τριφυλλιού" στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, που καλείται να ξεπεράσει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο.

Κάπως έτσι, βλέπουν οι "πράσινοι" την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα για την τρίτη αγωνιστική της Euroleague. Σε μία περίοδο όπου τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τους συνεργάτες του, έρχεται το δύσκολο τεστ κόντρα στην Μπαρτσελόνα που κι εκείνη, δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τη δεδομένη στιγμή.

Οι "μπλαουγκράνα" άλλωστε, μπορεί να μετρούν έξι νίκες σε επτά επίσημες αναμετρήσεις έως τώρα και την κατάκτηση του Super Copa, ωστόσο ακόμα δεν έχουν βρει την χημεία τους, κάτι το οποίο φαίνεται στο παρκέ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε μάλιστα, πως ηττήθηκαν στην πρεμιέρα της Euroleague από την Καρσίγιακα ενώ νίκησαν δύσκολα τη Ζιέλονα Γκόρα τη δεύτερη αγωνιστική στο γήπεδό τους. Όπως και να το κάνουμε πάντως, είναι πολλοί οι γρίφοι που πρέπει να λύσει το τεχνικό επιτελείο του "τριφυλλιού", για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα".

Ρυθμός, ποιότητα και… αναζήτηση

Είναι ξεκάθαρο πως η φετινή Μπαρτσελόνα δημιουργήθηκε με στόχο να βρίσκεται στο Final 4 του Βερολίνου και φυσικά να διεκδικήσει τίτλους. Για την ώρα οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ δεν αποδίδουν τ’ αναμενόμενα σε διάρκεια ενώ και ο τεχνικός των "μπλαουγκράνα"αναζητά τις καλύτερες λύσεις για να πορευτεί η ομάδα του. Οι Καταλανοί μέχρι τώρα χρησιμοποιούν 30 με 35 συστήματα και όσο περνάει ο καιρός θα προσθέτουν και άλλα, κάτι το οποίο συνηθίζει να κάνει ο Πασκουάλ. Το σημαντικό για τους "μπλαουγκράνα" είναι πως επέστρεψε ο Σαμάρντο Σάμουελς μετά τον τραυματισμό του στο χέρι, ωστόσο… μπερδεύει κάπως τα πλάνα του τεχνικού της "Μπάρτσα" που προσπαθεί να τον χωρέσει στην ίδια πεντάδα με τον Άντε Τόμιτς παρότι ο Τζαμαϊκανός είναι κλασικός σέντερ κι επίσης να μην μειώνει τον χρόνο του Σέιν Λαουάλ. Σημαντική μέχρι στιγμής αποδεικνύεται η προσθήκη του Πάου Ρίμπας ο οποίος δίνει μια ηρεμία και μία ωριμότητα στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα ενώ ανεβασμένος είναι ο Τόμας Σατοράνσκι. Ο Κάρλος Αρόγιο είναι από τους παίκτες που μπορούν ν’ αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα, όμως κι εκείνος δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στο νέο του ρόλο. Αντίθετα, με τον Στράτο Περπέρογλου ο οποίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και σε αρκετές περιπτώσεις γίνεται ο πρωταγωνιστής. Αναμφίβολα οι "μπλαουγκράνα" έχουν πολύ ποιοτικό ρόστερ και ο ρυθμός θα είναι "κλειδί" για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Είναι κάτι που πρέπει να ελέγξει ο Παναθηναϊκός για να κάνει δύσκολη τη ζωή των Καταλανών.

Γκιστ-Φώτσης και βλέπουμε…

Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά και το ματς του Παναθηναϊκού στο Ρέθυμνο, ο Τζόρτζεβιτς έχει να διαχειριστεί δύο σημαντικά προβλήματα. Την απουσία του Βλάντο Γιάνκοβιτς και το ερωτηματικό αναφορικά με την ετοιμότητα του Όγκνιεν Κούζμιτς. Με δεδομένες τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο "Παλάου Μπλαουγκράνα", το ζήτημα του Σέρβου σέντερ μπαίνει στην κορυφή για τους "πράσινους" αν και δύσκολα θα παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμος, τουλάχιστον γι’ αρκετά λεπτά. Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος, από τους παίκτες που διαθέτει η Μπαρτσελόνα μέσα στη ρακέτα. Τόμιτς, Σάμουελς, Λαουάλ, Nτόελμαν (αν τελικά παίξει). Πολλοί και καλοί ψηλοί για τους οποίους η ομάδα του "τριφυλλιού" θα πρέπει να βρει τρόπο αντιμετώπισης.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνος όλο αυτό το βάρος. Αν ο Κούζμιτς δεν τα καταφέρει να μπει στη μάχη, μοιάζει δεδομένο πως θα πάρει λεπτά συμμετοχής ο Γιώργος Παπαγιάννης, ενδεχομένως κι αρκετά. Αυτό όμως που είναι το πιθανότερο να δούμε για πολύ ώρα είναι το σχήμα με τους Τζέιμς Γκιστ και Αντώνη Φώτση στη γραμμή των ψηλών. Βέβαια, εκεί θα φανεί κατά πόσο θα μπορούν οι "πράσινοι" να φανούν ανταγωνιστικοί όχι από θέμα ποιότητας των δύο παικτών που είναι αναμφισβήτητη αλλά για την ώρα που θα αντέξουν να δέχονται πίεση από μεγαλύτερα κορμιά. Όλα αυτά για την ώρα είναι θεωρητικά, όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες και είναι αλήθεια πως στον Παναθηναϊκό έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Τα λόγια του Τζόρτζεβιτς για μάχη από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο αποτυπώνουν πλήρως τον τρόπο που σκέφτονται οι "πράσινοι" για να μην παρασυρθούν στο "σπίτι" της Μπαρτσελόνα και γιατί όχι να της κάνουν ακόμα μία ζημιά στη φετινή Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ